حسینعلی ابراهیمی کارنامی، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس در این باره به ایرنا گفت: سایت دره باغ بوانات 400 هکتار عرصه طبیعی و مکانی مستعد و امن برای نگهداری و پرورش گورخر ایرانی دارد و گونههای گیاهی کم نظیری چون قیج، گز، درمنه و طاق را در خود جای داده است و میتواند با دارا بودن شرایط آب و هوایی مستعد به پناهگاهی امن برای زاد و ولد گونه ارزشمند گورآسیایی تبدیل شود.
وی افزود: گورخر ایرانی پستاندار بزرگ و زیبایی است که در فهرست اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت و گونههای در معرض خطر قرار گرفته است.
ابراهیمی کارنامی همچنین گفت: برای جلوگیری از انقراض اینگونه ارزشمند مطالعات جامعی در استان فارس انجام شده و در طرح مذکور به دنبال زیستگاه مطلوب و مناسب دیگری در استان فارس برای پرورش گور ایرانی بودیم که به همین منظور مطالعاتی با هدف بهرهبرداری از سایت گورخر ایرانی در منطقه دره باغ بوانات انجام شد.
وی اضافه کرد: منطقه دره باغ بوانات چند دهه قبل میزبان گلههای بسیار زیادی از گورخر آسیایی بود اما متاسفانه به دلیل شکار بیرویه و بیتوجهی به فصل زادوولد و شرایط این جانور، با انقراض گورخر در دره باغ مواجه شدیم که امید است با رهاسازی اینگونه در زیستگاه طبیعی و تاریخی خود، بتوانیم نسل آن را در این منطقه احیا کنیم.
مدیرکل محیطزیست فارس بیان کرد: اکنون بیشترین تعداد گورخر ایرانی در جهان در منطقه حفاظت شده بهرام گور استان فارس زیست میکنند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد