دستور ویژه روحانی برای کمک به عشایر
روزنامه خراسان نوشت:با دستور ویژه حجت الاسلام روحانی رییس جمهور کشورمان، مقرر شده به استناد اصل 138 قانون اساسی و تایید معاونت برنامه ریزی ریاست جمهوری، مبلغ 200 میلیارد ریال اعتبار به صورت هزینه ای و تملک دارایی سرمایه ای از محل منابع ماده ۲۲۴ قانون برنامه پنجم توسعه برای تأمین آب و علوفه ناشی از پدیده خشکسالی عشایر استان ها در اختیار استان های ذی ربط قرار بگیرد.
تداوم الحاق زمین های مسکن مهر به شهرها
خراسان آورده:بر اساس بررسی های کارشناسان یک نهاد نظارتی، موضوع الحاق اراضی محدوده های مربوط به ساخت مسکن مهر در دولت جدید نیز ادامه داشته است و تنها در یک جلسه شورای عالی شهرسازی و معماری، حدود 100 هزار متر مربع از زمین های خارج از محدوده یکی از استانهای شرقی کشور که مسکن مهر در آنها ساخته شده، به محدوده شهر اضافه شده است.
نامه 400 فعال سیاسی به روحانی
روزنامه ایران درخبر اول نوشت:۴۰۰ نفر از فعالان مدنی و سیاسی در نامهای به حسن روحانی، رئیسجمهوری ایران، خواستار پیگیری وقایع زندان اوین شدند. به گزارش برخی منابع خبری، در این نامه از روحانی خواسته شده شورای عالی امنیت ملی به وقایع بند 350 زندان اوین رسیدگی کند. ورود دولت به موضوع بند 350 زندان اوین بازتاب گستردهای در رسانههای داخلی و خارجی داشت. روزنامههای کثیرالانتشار کشور با انعکاس خبر تشکیل تیمی در دولت برای بررسی وقایع 28 فروردین، این موضوع را به بحث گذاشتند.
سوءاستفاده برخی ازعنوان سازمان انرژی اتمی
ایران درخبر دیگری نوشت:اخیراً برخی افراد سودجو از نام و عنوان سازمان انرژی اتمی ایران در نظام پولی و بانکی همچون مراکز ارزی و سیستمهای اعتبار بانکی سوءاستفادههایی کردهاند. از همین رو سازمان انرژی اتمی با انتشار بیانیهای در این باره به نظام پولی و بانکی کشور هشدار داد و از آنها خواست قبل از هرگونه تصمیم و اقدامی مراتب را از طریق روابط عمومی این سازمان به شماره تماس 88221300 استعلام کنند.
دیدار فاطمه کروبی و سید هادی خامنهای
ایران آورده:شنیدیم که همسر حجتالاسلام کروبی با سید هادی خامنهای دبیر کل مجمع نیروهای خط امام دیدار و گفتوگو کرد. به گزارش انتخاب، در این دیدار که سهشنبه هفته گذشته انجام شد، خانم کروبی حال عمومی همسرش را خوب توصیف کرد. به گفته وی، «کروبی بعد از انتقال به منزلش، امکان استفاده از هوای آزاد و آفتاب برای ساعاتی در روز را پیدا کرده است». فاطمه کروبی در ادامه افزود: «آقای کروبی غیر از رادیو و تلویزیون دولتی، امکان دسترسی به روزنامههای همشهری و جام جم را دارد.»
ماجرای «من روحانی هستم» در 2 دانشگاه
روزنامه ایران نوشت:با خبر شدیم که فیلم مستندی با عنوان «من روحانی هستم» توسط گروه چند رسانهای شفق مدیا ساخته شده که مؤسسه «سفیر فیلم» مسئولیت اکران آن در دانشگاهها را به عهده گرفته است. روابط عمومی این مؤسسه در حالی مدعی شده که دو دانشگاه امیرکبیر و علامه طباطبایی مخالف اکران این فیلم هستند که به گزارش ایسنا، این فیلم سال گذشته از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر نمایش داده شده و اساساً درخواستی رسمی مبنی بر اکران فیلم به دانشگاه علامه طباطبایی ارائه نشده است. این مستند اگرچه ظاهراً به دنبال روایت فعالیتهای مبارزاتی، سیاسی و اجتماعی دکتر حسن روحانی در پنج دهه گذشته است اما با بازخوانی تحریف شده موافقتنامه سعدآباد این گونه القا میکند که او در توافق با سه کشور اروپایی اشتباه کرده و آنها روحانی را فریب دادهاند.
واکنشها به تهدید «گروه پایداری»
ایران آورده:خبر رسیده که پس لرزههای تبلیغات گروه پایداری علیه همسر رئیسجمهوری همچنان ادامه دارد. برخی نمایندگان اظهارات عضو ارشد این گروه مبنی بر منتشر کردن فیلم مراسم زنانه ای که به مناسبت میلاد حضرت زهرا برگزار شده بود را نکوهش کردند. شرق در نقد ادعای روح الله حسینیان نوشت: «اگر «تهیه فیلم محرمانه از جشنی که افراد شرکتکننده در آن با دعوتنامه حاضر شدند» حقیقت داشته باشد باید به خدا پناه برد.» این روزنامه میپرسد: «اگر بپذیریم که آقای حسینیان راست میگوید و به عکس و فیلم دسترسی دارد باید پرسید با چه مجوزی عکس و فیلم گرفته شده است و مجوز را چه کسی صادر کرده است و اگر هم فیلم و عکسی در کار نباشد و ایشان با هدف تهدید، بلوف زدهاند و بحث انتشار سندی که در اختیار ندارند را مطرح کردهاند، اقدامی دور از شأن و جایگاه نمایندگی مجلس و لباس روحانیت خود انجام دادهاند.» روزنامه «آرمان» نیز در یادداشتی با عنوان «عذرخواهی به جای مانعتراشی» نوشته: «انتشار فیلم خصوصی، جرم است و اگر این کار صورت بگیرد، افرادی که به آنها خدشهای وارد شده باشد، میتوانند از عوامل انتشار آن فیلم شکایت کنند.» روزنامه «اطلاعات» هم در یادداشتی با تیتر «حاشیه و متن! از کاخ سعدآباد تا ساختمان حافظیه!» نسبت به حاشیه سازان علیه دولت که آنها را شکست خوردگان انتخابات ریاست جمهوری مینامد، انتقاد کرد. روزنامه «قانون» نیز در یادداشتی به قلم «محمدرضا خباز» معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیسجمهوری نوشت: «مخالفان دولت میخواهند نسخه خاتمی را برای روحانی بپیچند.»
هفته نامه خوش اقبال رسایی
ایران نوشت:انتشار هفته نامه «حمید رسایی» از سر گرفته میشود. او در گفتوگو با ایرنا تأیید کرد هفته نامه 9 دی رفع توقیف شده است. این نشریه یک ماه به علت توهین و نشر اکاذیب در توقیف بود. این درحالی است که وی پیش از این بارها دولت را به انسداد فضای رسانه ای متهم کرده بود.
وزرای دولت دهم در صف انتخابات مجلسند؟!
روزنامه ایران دست آخرآورده: خط خبری که از ابتدای سال 93 با عنوان احتمال نامزدی «محمود احمدینژاد» در انتخابات مجلس دهم، آغاز شده بود تا آنجا پیش رفت که برخی رسانههای نزدیک به جریان فکری دولت قبل در روزهای گذشته از نامزدی برخی دیگر از اعضای آن دولت در انتخابات آتی خبر دادهاند. اما «مسعود زریبافان» رئیس سابق بنیاد شهید گفت: وزرای دولتهای نهم و دهم به هیچ وجه قصد کار تشکیلاتی برای ورود به انتخابات مجلس را ندارند. وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا در جلسههای مشترک وزرای دولت دهم با احمدینژاد شرکت میکنید یا خیر، به فارس گفت: من از آقای احمدینژاد اطلاعی ندارم و بعد از دولت هم ایشان را ندیدم.
بازهم یک فتوی جدید
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: فتوای یک مبلغ سلفی در مصر مبنی بر جایز بودن بیتوجهی مرد به متجاوزان به همسرش در صورت احساس خطر جانی، با واکنشها و انتقادهای بسیار زیادی همراه شد. به گزارش روزنامه المصری الیوم، یک فعال سیاسی مصری نوشت: فتوای یاسر برهامی مغایر با دین و عُرف و آداب و رسوم است، و صادرکننده این فتوا نَه ارتباطی با دین دارد نَه با سیاست.فاضل سلیمان ازمبلّغان مصری نیز اعلام کرد: اظهارات برهامی و امثال وی حتی ارزش شنیدن ندارد؛ و نباید مردم وقت خود را برای چنین اظهاراتی تلف کنند. سیف عبدالفتاح استاد علوم سیاسی نیز فتوای برهامی را مغایر با احادیث نبوی دانست و اعلام کرد: پیامبر اسلام (ص) میفرمایند هر فردی در دفاع از سرزمین یا آبرو یا خانوادهاش کشته شود، شهید است. یکی از کاربران اینترنت تأکید کرده است: مصر گرفتار مبلغان احمق و نادانی شده که اسلام را تحریف میکنند و کاری غیر از گمراه کردن مردم ندارند.فاطمه ناعوت روزنامه نگار مصری نیز خطاب به این مبلغ سلفی گفت: خداوند ما را از شر افکار پلید شما حفظ کند.یاسر برهامی روز چهارشنبه گذشته گفته بود: اگر مرد یقین کند که در صورت جلوگیری از تجاوز به زنش کشته میشود، برای حفظ جان خود میتواند بیتفاوت باشد.
سوء استفاده از دختران سوری
جمهوری اسلامی نوشت: ثروتمندان عرب از دختران آواره سوری سوء استفاده میکنند. روزنامه اینترنتی المرصد از فعالیت شبکههایی گسترده برای سوء استفاده از دختران کم سن و سال آواره سوری در اردوگاه زعتری، خبر داد. این روزنامه عربستانی نوشت: دامنه به ازدواج در آوردن دختران سوری به حدی در حال گسترش است که باعث نگرانی اداره پناهندگان اردن شده است. دختران آواره سوری اظهار میدارند مردانی به بهانه کمک به اردوگاه آمده و سپس با آنها ازدواج کردهاند اما قبل از پایان ماه عسل ناگهان غیبشان زده است.این شبکه پلید با انتشار اسامی دختران سوری و شماره تلفن آنها بر روی برنامه واتساپ مدعی است که برای پیوند دادن دو همسر، در مقابل پنج هزار ریال عربستان تلاش میکند، و تأکید میکند که این ازدواجها شرعی و رسمی است. روزنامه عربستانی المرصد از قول یکی از این واسطهها که خود را "ام علاء" معرفی میکرد، نوشت: دختران آواره سوری، در جستجوی امنیت هستند و مردان نیز در پی رسیدن به زنان زیبارویی که سرزمین شام به داشتن چنین زنانی شهرت دارد. همچنین مردانی که به ما مراجعه میکنند یا افراد مسن هستند یا کسانی که میخواهند ازدواجشان تا مدتی، مخفی بماند.به نوشته المرصد، بیشتر کسانی که برای ازدواج با دختران کم سن و سال سوری اقدام میکنند مردانی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس هستند که توطئه شان را با توجه به یک خانواده آواره و کمک مالی به آنها آغاز میکنند و پس از موفقیت در این مرحله، دختر آنها را خواستگاری کرده و با او ازدواج مینمایند. اما ناگهان، بدون هر گونه اطلاع قبلی، غیب میشوند و چه بسا مردانی که حتی در ایام ماه عسل بدون اطلاع قبلی غیبشان میزند!
واکنش کاناداییها به اقدام خوب یک مسلمان
روزنامه قدس به نقل از سایت جام نیوزنوشت: اقدام تحسین برانگیز یک مرد مسلمان در کانادا مورد توجه افکار عمومی قرار گرفت. ماجرا از این قرار است که مردی مسلمان با دیدن یکی از شهروندان کانادایی که کفش به پا نداشت دراقدامی خیرخواهانه کفشها و جورابهای خود را به مسافر غریبه میدهد و سپس با پای برهنه از اتوبوس پیاده میشود.
برکناریها در ترکیه به مرز ایران رسید
قدس آنلاین نوشت: استان وان در شرق ترکیه و در نزدیکی مرزهای ایران روز جمعه گذشته شاهد تسویه و برکناری گسترده نیروهای پلیس این استان بود. در این رابطه وزارت کشور ترکیه 390 نفر از نیروهای شهربانی استان وان را برکنار کرد.
ربودن بوئینگ استرالیایی در اندونزی
قدس آنلاین آورده: یک هواپیمای خطوط هوایی ویرجین استرالیا با قابلیت حمل 150 مسافر پس از ربوده شدن مجبور به فرود در اندونزی شد. این هواپیمای بویینگ 737 از بریسبان استرالیا پرواز کرده بود که مجبور به فرود در بالی اندونزی شد.
عارف: من اصلاحطلبم هرگز از جریان سبز اسم نبردهام
روزنامه کیهان نوشت:محمدرضا عارف با تأکید بر اینکه هیچگاه از جریان سبز نامی نبرده گفت ما اصلاحطلبان نمیتوانیم از نظام قهر بکنیم اما میتوانیم شکست بخوریم، چرا که شناسنامهداریم.
وی که در دانشگاه اصفهان سخنرانی میکرد، اظهار داشت: تفکر اصلاحطلبی باید همواره وجود داشته باشد و قطعاً نمیتوانیم قهر کنیم اما میتوانیم شکست بخوریم و شکست اگر مقدمه پیروزی باشد برای ما ارزشمند است.عارف در ادامه و در پاسخ به دانشجویان بیان داشت: در تمام سالهای گذشته من هیچ وقت از جریان سبز نام نبرده و از جنبش اصلاحات نام برده و حمایت کردهام، اصلاحات یک جنبش شناسنامهدار است و گفتمان آن مشخص است.
عارف در انتخابات سال گذشته و در حالی که فتنهگران تحریم انتخابات را زمزمه میکردند، به شکل انفرادی نامزد انتخابات شد و از سوی افراطیون و فتنهگران و نیز طیفی از مطبوعات شبه اصلاحطلب، به عنوان «اصلاحطلب بدلی» و «تحریکشده نهادهای امنیتی» مورد حمله قرار گرفت. عارف سرانجام با اصرار خاتمی، انصراف داد اما حاضر نشد از نامزدی حمایت کند.عارف در خصوص حضور در کابینه نیز گفت: به بنده دو پیشنهاد برای وزارتخانههای علوم و ارتباطات مطرح شد اما من براساس جمعبندی به این نتیجه رسیدم باید در صحنه اجتماعی و سیاسی حضور فعال داشته باشم و سرمایه اجتماعی را حفظ کنم و اگر در دولت بودم درگیر مسائل جاری میشدم.عارف این را هم گفته که جنجال بر سر مسئله حصر، موجب سوءاستفاده دشمنان نظام میشود.
مردم در 5 نظرسنجی دولت کدام اولویت را مطرح کرده بودند؟
کیهان آورده:یک اقتصاددان اصلاحطلب میگوید دولت در بیثباتی قیمتها و عدم انصراف مردم از یارانه نقش اصلی را داشته است.دکتر فرشاد مومنی در مصاحبه با الف درباره بیثباتی قیمتها و افزایش قیمت ارز گفت: اواسط زمستان سال 92 مشاور اقتصادی رئیسجمهور با حضور در تلویزیون، در مقام تحلیل دلایل اوجگیری تورم در سه چهار سال اخیر اعلام کردند که از دیدگاه ایشان سه عامل نقش تعیینکننده داشته است. این سه عامل عبارت بودند از کسری مادی دولت، رشد نقدینگی و مسکن مهر. زمانی که این تحلیل سست و بیپایه مطرح شد، من در مقام نقد این مسئله را مطرح کردم و گفتم کسانی که چنین تحلیلهایی را ارائه میدهند درصدد باز تولید سناریوی عملکرد دوران احمدینژاد برای کشور هستند. دلیل من برای چنین تصوری این بود که علیرغم واقعیت در آن دوران بیشترین نقش را در تشدید رکود تورمی و شتاببخشی به روندهای تورم، دستکاریهای پی در پی قیمت حاملهای انرژی و نرخ ارز داشته است.
وی میافزاید: وقتی یک مقام رسمی با حضور در تلویزیون آشکارا اینگونه تحلیل مخدوش و دستکاری شدهای را ارائه میدهد استنباط شخصی من این است که این مقدمهچینی برای تکرار دستکاری قیمتهای کلیدی بود. به فاصله کوتاهی پس از این صحبتها و زمانی که لایحه بودجه سال 93 تقدیم مجلس شد، مشخص شد که دولت 200 تومان پایه قیمت ارز را در سال 93 افزایش داده بود. به قاعده تجربه چند سال اخیر معنای چنین کاری این است که چراغ سبزی برای افزایش بیشتر در قیمتهای انواع دیگر ارز در بازار روشن شده است.
وی در ادامه میگوید: طی چند ماه اخیر حداقل 5 بار به شکلهای مختلف از مردم نظرسنجی شده بود که مطالبه آنها، پرداخت بیشتر یارانه است یا اینکه دولت از استمرار سیاستهای تورمزا جلوگیری کند. نسبت مردمی که خواستهشان از دولت این بود که سیاستهای تورمزا کنترل شود در هر 5 نظرسنجی بالغ بر 85درصد بوده است. دولت متاسفانه از این پیغام شفاف و منطقی و بسیار ثمربخش مردم درس نگرفت. این در حالی بود که دولت به شکلهای گوناگون به دامن زدن تورم مشغول بود، کسانی از نئوکلاسیکهای وطنی را فراخوانده بودند که ستایش میکردند و میگفتند در این زمینه ما این کارها را میکنیم و شیب را کنترل میکنیم تا اثر تورمی آن چنین و چنان شود.
تلویزیون که در خدمت شما بود چرا خود را متهم نمیکنید؟!
روزنامه کیهان نوشت:دولت به جای فرافکنی در موضوع ثبتنام یارانهها، در مشاوران خود تجدیدنظر کند.سایت الف با اشاره به اظهارات معاون اجرایی رئیسجمهور و انداختن تقصیر ثبتنام 90 درصدی مردم به گردن صداوسیما نوشت: محمد شریعتمداری در گردهمایی معاونین برنامهریزی اظهار داشت: «تلویزیون به گونهای تبلیغ میکرد که مردم ثبتنام کنند. ضمن اینکه دهک نهم و دهم جامعه در تبلیغ تلویزیون گم شده بودند و تلویزیون تلاش خود را برای ثبتنام مردم انجام داد». رسانه ملی حدود یک ماه است که مبادرت به تبلیغات متفاوت و زیرنویسهای پی در پی برای انصراف و کنار کشیدن مردم از فاز دوم هدفمندی کرده و وقت و بیوقت به مردم یادآوری کرده که کنارهگیری آنها از دریافت یارانه به نفع کشور و اقتصاد جامعه است (دراینباره میتوان به درخواستهای مکرر گروههای مرجع فکری نیز که تمام تلاش خود را برای انصراف مردم به کار بستند اشاره نمود، اما تمامی اینها ظاهرا با ثبتنام حداکثری مردم با شکست روبهرو شده) حال اگر بنا به هر دلیلی رویه رسانه ملی اشتباه بوده و یا دارای ایراد و ضعف بوده چرا بعد از اتمام مهلت ثبتنام، معاون رئیسجمهور یادشان افتاده که تبلیغات صدا و سیما مشکل داشته و چنین ادعایی را مطرح میکند.
الف میافزاید: آیا دولت نمیتوانست این همه مدت به رسانه ملی اعلام کند که فتیله و کرکره برنامههای خود را دراینباره پائین بکشد؟صحبتهای معاون اجرایی رئیسجمهور زمانی با علامت سوال بزرگتری مواجه میشود که بدانیم دولت تیم رسانهای متشکل از حسامالدین آشنا و محمدرضا صادق و... نیز در اختیار دارد و آنها خود میتوانستند به دولتمردان کابینه در این زمینه مشاورههایی در باب قطع و یا عوض شدن تبلیغات ارائه دهند. اگر چه ظاهرا بعد از گذشت چندین ماه از تصدی امور نیز کارآمدی این تیم رسانهای خود با علامت سوال جدی روبهرو شده است.
نویسنده خاطر نشان کرد: به نظر میرسد دولت انتظار داشته تعداد زیادی از مردم انصراف دهند و حال که چنین اتفاقی رخ نداده به تاکتیک فرافکنی روی آورده است و در این بین بدنبال پیدا کردن متهمها و نشاندن آنها بر صندلی اتهام است تا بتواند با محاکمه آنها در محکمه افکارعمومی خود را تبرئه نماید، این تاکتیک و رویه شاید امروز جواب بدهد ولی مطمئنا در پیش گرفتن این نوع ترفندها در آینده با مقاومت مردم روبهرو میشود و کارآمدی و پذیرش دولت از سوی مردم را با مشکل مواجه خواهد کرد.«الف» تأکید میکند: نکته مهم این است که کابینه باید در پی این باشد تا با درک درست واقعیات، بهترین تصمیمها را در این مقطع حساس بگیرد. اما متاسفانه سردرگمی و ناهماهنگی در گفتار اعضای کابینه (به خصوص تیم اقتصادی) که گاه حتی تا تناقض و رد اظهارات و گفتههای همدیگر نیز پیش میرود، مدت زمان زیادی است که حاکم بر دولت شده است. بهتر است دولتمردان برای یکبار هم که شده بعد از چندینماه و در جریان این اتفاق مهم یعنی اجرای فاز دوم هدفمندی که تاثیرات مهم و جبرانناپذیری بر اقتصاد و معیشت مردم دارد با هماهنگی، بدون محافظهکاری و با منطق عمل کنند.
ظریف از کدام پیشرفت سخن میگوید؟!
کیهان نوشت:محمدجواد ظریف در صفحه توییتر خود نوشت پیشرفتهای امروز در 10 سال پیش میتوانست حاصل شود.وزیر خارجه با اشاره به مذاکرات هستهای مینویسد: محمد البرادعی (مدیر کل پیشین آژانس بینالمللی انرژی اتمی) درست میگفت. پیشرفتهای امروز در 10 سال پیش میتوانست حاصل شود. روحانی اکنون فرصتی را ایجاد کرده است که نباید از دست برود، این مسئله بسیار حائز اهمیت است.ظریف همچنین عکسی از مذاکرات ایران و سه کشور اروپایی به ریاست روحانی به عنوان دبیر وقت شورای امنیت ملی کشورمان و خاویر سولانا رئیس وقت سیاست خارجی اتحادیه اروپا در صفحه توییتر خود منتشر کرد که وی به عنوان عضو تیم مذاکرهکننده حضور دارد.
اظهارات ظریف در حالی است که طرف مذاکرهکننده غربی به نسبت مذاکرات 10 سال قبل، کمترین تغییری در مواضع خود نداده و کارشکنیهایش بیشتر شده و این طرف مذاکرهکننده ایرانی است که از برخی حقوق مسلم ملت ایران کوتاه آمده و بنابراین اگر پیشرفتی بوده، برای طرف غربی بوده است. البته 10 سال پیش نیز طرف مذاکرهکننده ایرانی در اعتمادسازی یک طرفه چیزی کم نگذاشت و طیفی وسیع از تعلیقها و بازرسیها را در حد اجرای پروتکل الحاقی پذیرفت. به این امید که تعلیقها داوطلبانه و موقتی است اما غربیها پس از دو سال و نیم سر دواندن، صراحتا اعلام کردند بهترین تضمین عینی که ایران میتواند بدهد تعطیلی غنیسازی است! همان زمان نیز غربیها به حداقل تعهدات خود در زمینه فروش قطعات یدکی هواپیما و نگه داشتن سازمان منافقین در فهرست گروههای تروریستی عمل نکردند.
البته تفاوت امروز با 10 سال پیش، پیشرفتهای هستهای کشورمان در حوزههای مختلف است که توانست ابزار چانهزنی(!) تیم مذاکرهکننده در ازای قول دسترسی به 4/2 میلیارد دلار از درآمدهای بلوکه شده کشورمان قرار گیرد اما هماکنون نیز امکان جابهجایی همین پول به اصطلاح واریز شده در حساب بانک مرکزی ایران، قابل جابهجایی و گردش در شبکه مالی جهانی نیست! در عین حال طرف غربی این بار با اطمینان از رقیق یا اکسید شدن ذخیره سوخت 20 درصد ایران و توقف فعالیت تاسیسات فردو و همچنین عدم نصب سانتریفیوژهای جدید، خواستار تبدیل راکتور آب سنگین اراک به آب سبک است و در عین حال برخی از محافل غربی گاه و بیگاه زمزمه میکنند که نه فردو و نه راکتور اراک، در برابر اصل غنیسازی ایران اهمیت ندارند و در این زمینه باید 19 هزار سانتریفیوژ ایران به یک هزار سانتریفیوژ کاهش یابد (صرفا در حد سمبلیک و پایلوت) تا آنگاه غرب در طول حداقل 20 سال بتواند ایران را راستیآزمایی کرده و درباره لغو تحریمها تصمیم بگیرد! آیا به نظر آقای ظریف که پس از اظهارات اوباما مبنی بر تهدید به حمله نظامی گفت از سخنان وی مایوس شده، این روند به معنای پیشرفت است؟!
امیدواری و خوشگمانی وزیر خارجه به پیشرفت در مذاکرات با غرب از طریق اعتمادسازی فنی و هرچه نحیفتر کردن فناوری هستهای ایران در حالی است که روزنامه واشنگتن پست اخیرا در گزارشی نوشت: اظهارات علیاکبر صالحی مصلحت اندیشانه بود که گفت هیچ مشکلی برای باز کردن درهای سایت پارچین به روی بازرسان نداریم. در حال حاضر مذاکرهکنندگان تهیه پیشنویس توافق جامع را آماده کردند.سختترین مسئله، محدود کردن غنیسازی ایران است. رابرت اینهورن از مقامات سابق وزارت خارجه آمریکا در مذاکرات هستهای میگوید باید تعداد سانتریفیوژهای ایران به 2 هزار دستگاه کاهش پیدا کند اما به گفته کارشناسان سوال این است که شما چطور میخواهید برای مسئلهای که اصولا سیاسی است، راه حل تکنیکی پیدا کنید؟!
گلایه روحانی به هاشمی در دیدار خانواده فتنهگران
روزنامه کیهان نوشت:خانواده چند تن از فتنهگران بازداشتی با هاشمیرفسنجانی دیدار کردند. هاشمی پیش از این نیز در اقدامی سوالبرانگیز با برخی از فتنهگران و بازداشتشدگان فتنه ملاقات کرده بود.این ملاقات چندباره هر چند هاشمی را در موضع اتهام قرار میدهد اما محتوای منتشره این جلسه در سایت کلمه (به روزرسانی شده از پاریس) از آشفتگی درونی فتنهگران حکایت میکند. به نوشته کلمه هاشمی در ملاقات مذکور «با بیان اینکه مردم باید در پیگیری حق و عدالت و دفاع از مظلوم و ستیز با ظالم جدیت داشته باشند و در عین حال از افراط بپرهیزند هشدار داد که کارهای افراطی، شمشیر طرف مقابل را تیز میکند».
هاشمی با بیان اینکه تندرویهای دوران اصلاحات موجب شد که اصلاحات برای مدتی از دور خارج شود، تأکید کرد: ما که نمیتوانیم علیه نظاممان شورش کنیم، پس باید به راههای دموکراتیک برگردیم و مردم را با قانون اداره کنیم، البته قانون را باید نمایندگان واقعی مردم بنویسند نه افراد تحمیلی.(!!)براساس همین گزارش مهدی خزعلی در این دیدار با تمجید از نامه بدون سلام هاشمی در سال 88، از دولت یازدهم گلایه کرد و گفت: حامیان روحانی و فعالان ستاد از فراموشی گله دارند. میگویند از فردای انتخابات فراموششان کردهاند! بعضی انتصابها زخمی است بر دل داغدار مردم، میبینند کسی را که چماق بر فرقشان میکوفت، امروز بر فرقشان نشاندهاند! میبینند که پادوی مشایی شده است دست راست روحانی. شایسته نیست که پادوی او دست راست رئیسجمهور محترم باشد، اینها دلسردی میآورد!
خزعلی همچنین گفته شرایط به گونهای شده که مردم به هاشمی شک کردهاند و میگویند نکند دستشان در یک کاسه است و ما بازیچه سیاستمداران شدهایم؟شایان ذکر است اخیرا سایت گروهک ملی-مذهبی در تحلیلی خواستار هل دادن دولت به سمت رادیکالیزم شد و نوشت: سبزها در حال نبرد با حاکمیت هستند و سکوت دولت اگر در مسائلی مانند ماجرای بند 350 اوین بشکند و انتقاد کند، انتقاد سبزها علیه دولت افزایش خواهد یافت اما اگر محکوم کند، پیروزی برای سبزها خواهد بود چون توانستهاند بخشی از حاکمیت را با فشار رسانهای در مقابل بخش دیگر قرار دهند(!)
به نظر میرسد دیدار با هاشمی نیز بر همین اساس طراحی شده و عجیب اینکه هاشمی آشوبگران وابسته به سرویسهای جاسوسی بیگانه را مظلوم وانمود میکند و از آن طرف نمایندگان مجلس را تحمیلی توصیف مینماید.هاشمی دیداری نیز با اعضای حزب کارگزاران داشت که به تازگی تغییراتی در آن ایجاد شده و چند نفر به شورای مرکزی حزب افزوده شدهاند. وی در این دیدار بدون یادآوری موضع مطلقا خصمانه خود با دولت قبلی با وجود آرای 18 و 24/5 میلیون نفری گفته است: منتقدین مغرض در گفتن و نوشتن انصاف داشته باشند و نباید منافع نظام نادیده گرفته شود و هدف القای ناکارآمدی دولت، هر وسیلهای را توجیه کنند.او میگوید اقلیت مغرض چشم بسته به میدان نقد آمد و در تاریکی از کاه، کوه میسازد تا به وظیفه خویش در مانعتراشی برای دولت عمل کند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
در گفتوگوی اختصاصی «جامجم» با سفیر ایران در روسیه مطرح شد
بی سواد امروز ( شهروند سابق)