به گزارش روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیت الله هاشمی رفسنجانی پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در دیدار رئیس دیوان عالی فدرال و رئیس شورای عالی قضائی عراق، رفت وآمدهای مسؤولان دو کشور را موکّد روابط برادرانه دو ملت خواند و گفت: منطق دینی، مذهبی و سیاسی ایجاب می نماید که برای تقویت همکاری ها، بکوشیم که ضرورت دستیابی به آرامش منطقه ای، در جهت تقویت پایه های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است.
وی با توجه به قدمت حوزه های علمیه عراق به خصوص حوزه علمیه نجف و وجود عتبات عالیات در این کشور، گفت: خودسری ها و زیاده خواهی های حزب بعث اگر چه جنگی طولانی را بر دو ملت تحمیل کرد، امّا دین، مذهب و فرهنگ مشترک، ریشه در تاریخ تمدن دو کشور دارد و پس از هر وقفه ای، دوباره در مسیر درست قرار می گیرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با ابراز خرسندی از حرکت تدریجی عراق به سوی دموکراسی واقعی، گفت: عراق به عنوان همسایه ای واحد و آرام، آرزوی جمهوری اسلامی است و غبار نا امنی های عراق، فضای ایران را نیز آلوده می کند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با بیان خاطراتی از سفر خویش به عراق ابراز امیدواری کرد: ایران و عراق مجموعه ای واحد و مرکزی ثقل برای حل مشکلات منطقه باشند که امکانات و ظرفیت های این امر فراهم است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، علاقه دو ملت ایران و عراق به هم را تاریخی دانست و گفت: هر وقت نا امنی ها کم و موانع برطرف می شود، موج علاقه مندان ایرانی و عراقی برای سفر به دو کشور افزایش می یابد.
وی با یادآوری دشمنی های بعضی از کشورهای ضد اسلام به ویژه اسرائیل نسبت به جهان اسلام، گفت: دشمنان، با همه توان برای القای اختلاف و دامن زدن به مسایل تفرقه انگیز می کوشند و بعضی ها هم به بهانه های واهی، بر طبل اختلافات شیعه و سنی می کوبند، در حالی که مسلمانان یک امت واحده هستند.
آیت الله هاشمی رفسنجانی، با ابراز نگرانی از اختلافات مذهبی، قومیتی و سیاسی در عراق، گفت: بدخواهان مردم عراق می کوشند تا اقدامات تروریستی را در عراق نهادینه کنند که آتش اقدامات آنان دامن همه مردم شیعه، سنی، کرد و دیگر اقوام را می گیرد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام تقویت تندروها در کشورهای اسلامی را برنامه طراحی شده دشمنان ملت های مسلمان دانست وگفت: نباید بگذاریم عراق مأمن ویروس تروریسم شود که نتیجه طبیعی نا امنی ها، برگشت استبداد است.
وی با تشریح اتفاقات سال های اخیر در کشورهای اسلامی مصر، لیبی، یمن، افغانستان، سوریه، بحرین و عراق، گفت: می خواهند مفاهیم و تعالیم اسلامی را برای اداره جامعه ناکارآمد جلوه دهند و با نوشتن همه تندروی ها به پای اسلام، امت ها و ملت ها را نسبت به مسلمانان بدبین کنند.
همچنین در این دیدار مدحت محمود با ابراز رضایت از دستاوردهای سفر هیأت عالی رتبه قضایی عراق به ایران، گفت: تبادل تجربیات قضائی دو کشور می تواند باعث ارتقای کمّی و کیفی قضاوت ها باشد که اساس عدالت است.
رئیس دیوان عالی فدرال و رئیس شورای عالی قضائی عراق با اشاره به تاریخ مسایل قضائی در آن کشور گفت: برای گسترش روابط در همه سطوح علاقه مندیم و می دانیم توسعه همکاری ها باعث ثبات آرامش در منطقه می شود.
وی با تشریح اوضاع سیاسی عراق در تاریخ معاصر، گفت: یک عنصر جنگجو و جنایتکار سقوط کرد و یک تفکر صلح طلب، حاکمیت را در قوای مختلف به دست گرفت.
مدحت محمود تجربیات جمهوری اسلامی را برای اداره عراق سودمند دانست وگفت: کشمکش های داخلی ریشه در دخالت بعضی ها دارد که فکر می کنند با سقوط استبداد جایگاهی در عراق به دست می آورند.
وی سفرهای زیارتی مردم دو کشور را ضامن روابط ایران و عراق دانست وگفت: باید مقدمات سیاسی، امنیتی و رفاهی مسافرت ها را فراهم کنیم.(ایرنا)
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد