به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری، دلدادگان و عاشقان امام خمینی(ره) از سراسر کشور در بیست و پنجمین سالگرد رحلت معمار کبیر انقلاب اسلامی در جوار مرقد نورانی آن حضرت جلوه های کم نظیری از شکوه، ایستادگی، عزت و عشق به آرمانهای انقلاب اسلامی را متجلی ساختند و با آرمانهای آن عزیز سفر کرده پیمانی دوباره بستند.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در این اجتماع عظیم و پر طراوت، با ریشه یابی و تبیین علت اشتیاق و کنجکاوی روزافزون ملتها به شناخت پدیده پرقدرت و رو به پیشرفت جمهوری اسلامی، «شریعت اسلامی» و «مردم سالاری» برخاسته از این شریعت را دو پایه اصلی مکتب امام خمینی خواندند و با تأکید بر وفاداری ملت و مسئولان به این نسخه «سیاسی ـ مدنی» نوین افزودند: مزاحمت و سنگ اندازی های امریکا و کم رنگ شدن روحیه و جهت گیری نهضت امام بزرگوار، دو چالش اساسی است که ملت ایران با شناخت و غلبه بر آنها، راه پر افتخار و سعادت بخش امام راحل عظیم الشأن را ادامه خواهد داد.
حضرت آیت الله خامنه ای در بخش اول سخنان خود در این همایش عظیم و ملی، جاذبه روزافزون امام خمینی و جمهوری اسلامی را در افکار عمومی ملتها به ویژه ملتهای مسلمان، واقعیتی مهم برشمردند و خاطرنشان کردند: 25 سال پس از رحلت رهبر کبیر انقلاب اسلامی، قشرهای مختلف بویژه جوانان و فرزانگان دنیای اسلام کنجکاوانه و مشتاقانه بدنبال آگاهی بیشتر از پدیده مردمسالاری دینی، نظریه ولایت فقیه و دیگر مسائل انقلاب اسلامی هستند.
ایشان، هجوم بی وفقه و بسیار گسترده «تبلیغاتی، سیاسی» دشمنان به جمهوری اسلامی را یکی از عوامل تشدید کنجکاوی ملتها درباره انقلاب اسلامی برشمردند و افزودند: افکار عمومی جهان اسلام، بیشتر از گذشته مشتاق شده است تا ماهیت و حقیقت حکومتی را که آماج این حملات بی سابقه و مستمر است، بشناسد و رمز ایستادگی و موفقیت های آن را درک کند.
بیداری اسلامی از بین رفتنی نیست
حضرت آیت الله خامنه ای، بیداری اسلامی و احساسات ضد استکباری را، یکی از نتایج کنجکاوی و درک ملتها نسبت به انقلاب اسلامی برشمردند و تأکید کردند: جبهه استکبار در خطایی راهبردی تصور می کند بیداری اسلامی را ریشه کن کرده اما درک و فهمی که منجر به بروز بیداری اسلامی شد، از بین رفتنی نیست و این پدیده، دیر یا زود گسترش خواهد یافت.
جبهه استکبار در خطایی راهبردی تصور می کند بیداری اسلامی را ریشه کن کرده اما درک و فهمی که منجر به بروز بیداری اسلامی شد، از بین رفتنی نیست و این پدیده، دیر یا زود گسترش خواهد یافت |
ایشان، اقتدار و پیشرفت مستمر ملت ایران را یکی دیگر از دلایل کنجکاوی ملتها در قبال جمهوری اسلامی و مردمسالاری دینی خواندند و خاطر نشان کردند: نسل جوان دنیای اسلام بدنبال پاسخ این سوال مهم و تاریخی است که جمهوری اسلامی چرا و چگونه 35 سال در برابر هجوم خشن و خصمانه نظامی، سیاسی و تبلیغاتی دشمنان و تحریم های بیسابقه امریکا ایستادگی کرده و بدور از محافظه کاری، روز بروز پیشرفته تر و مقتدرتر شده است؟
رهبر انقلاب در تبیین بیشتر علل جذابیت جمهوری اسلامی افزودند: ملتها و نسل جوان و فرهیخته جهان اسلام، پیشرفت های ملت ایران در عرصه هوا و فضا را می بیند، حضور ایران در میان ده کشور پیشرفته بسیاری از دانشهای نوپدید را ملاحظه می کنند، شتاب علمی 13 برابری ایران را نسبت به میانگین جهانی نظاره گرند و درک می کنند که ملت ایران در سیاستهای منطقه حرف اول را می زند و با ایستادگی در مقابل رژیم غاصب صهیونیستی، از مظلوم دفاع و با ظالم مقابله می کند.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: این واقعیات هر انسانی را به کنجکاوی و شناخت بیشتر پدیده جمهوری اسلامی فرا می خواند.
واقعیت های جذاب ایران
ایشان برگزاری 32 انتخابات در 35 سال گذشته آنهم با مشارکت بالا و تحسین برانگیز ملت و «حضور پر شور ملی در راهپیمایی 22 بهمن و روز قدس» را از دیگر واقعیت های جذاب ایران برای افکار عمومی خارجی دانستند و افزودند: ما به این گونه مسائل عادت کرده ایم و عظمت و اهمیت آنها به چشممان نمی آید اما این حقایق زیبا، برای ناظران جهانی و مردم دیگر کشورها پرسش برانگیز و بسیار خیره کننده است.
رهبر انقلاب همه ی این واقعیات زیبا و شوق آفرین را ساخته و پرداخته دست توانا و فکر بدیع معمار بزرگ انقلاب اسلامی یعنی حضرت امام خمینی(ره) برشمردند و ادامه سخنانشان را به ترسیم تصویر کوتاه اما گویایی از مکتب امام اختصاص دادند.
نکته اصلی این بخش از سخنان رهبر انقلاب، این واقعیت بود که برای رسیدن به هدف، باید راه را گم نکنیم و برای پیمودن صحیح راه نیز، به درک نقشه اصلی آن معمار چیره دست و خوش فکر نیازمندیم.
حضرت آیت الله خامنه ای بنای یک نظم «مدنی ـ سیاسی» بر اساس «عقلانیت اسلامی» را، نقشه اصلی امام خواندند و افزودند: فروپاشی نظام «وابسته، فاسد و دیکتاتوری پادشاهی» و ریشه کن کردن خصوصیات آن رژیم مقدمه ایجاد بنای عظیمی بود که امام آن را با همت سترگ خود و همراهی ملت، انجام داد.
در مکتب امام، هیچ قدرت و غلبه ای که با اعمال زور و سلاح حاصل شود مورد قبول نیست البته قدرت و اقتدار ناشی از انتخاب مردم، محترم و پذیرفته شده است و هیچکس نباید در مقابل آن سینه سپر کند که اگر کرد، این کار او فتنه است |
رهبر انقلاب اسلامی در تشریح ستون ها و پایه های اصلی نظم سیاسی مدنی مورد نظر امام بر دو نکته اساسی و کاملا بهم پیوند خورده، تأکید کردند: اول شریعت اسلامی بعنوان روح و جوهره جمهوری اسلامی و دوم سپردن کارها بدست مردم از طریق مردمسالاری و انتخابات
ایشان افزودند: کسی گمان نبرد که امام، انتخابات را از فرهنگ غرب اتخاذ و با تفکر اسلامی مخلوط کرد چرا که بدون تردید اگر انتخابات و مردمسالاری از متن شریعت اسلامی قابل اتخاذ نبود «امامِ صریح و قاطعِ ما»، این موضوع را بیان می کردند.
لزوم اجرای کامل شریعت اسلامی
رهبر انقلاب تأکید کردند: براساس مکتب امام خمینی، شریعت اسلامی بعنوان حقیقت و ماهیت نظام اسلامی باید در همه کارها، قانونگذاری ها، سیاستگذاریها، عزل و نصبها، رفتارهای عمومی و دیگر مسائل، مورد توجه کامل باشد ضمن اینکه گردش کار در این نظم سیاسی مدنی، بر اساس مردمسالاری برخاسته از همین شریعت است و مردم بی واسطه یا با واسطه همه مقامات کشور را انتخاب می کنند.
رهبر انقلاب اجرای کامل شریعت اسلامی را موجب تأمین 4 عنصر اصلی: «استقلال، آزادی، عدالت و معنویت» خواندند و افزودند: پایبندی به شریعت سعادت بخش اسلامی، علاوه بر آزادی های فردی و مدنی، آزادی ملت از بند مستکبران یعنی استقلال ملی را نیز تأمین می کند، عدالت را محقق می سازد و معنویت را به همراه می آورد.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس یک نکته مهم و اساسی دیگر مکتب امام را، مورد توجه و تبیین قرار دادند.
ایشان گفتند: در مکتب امام، هیچ قدرت و غلبه ای که با اعمال زور و سلاح حاصل شود مورد قبول نیست البته قدرت و اقتدار ناشی از انتخاب مردم، محترم و پذیرفته شده است و هیچکس نباید در مقابل آن سینه سپر کند که اگر کرد، این کار او فتنه است.
حضرت آیت الله خامنه ای، نسخه سیاسی مدنی امام را فصل تازه ای در ادبیات سیاسی جهان برشمردند و در بیان یکی از دیگر از عناصر این نسخه نوین افزودند: کمک به مظلوم و مقابله با ظالم از عناصر اصلی مکتب امام است.
ایشان در همین زمینه، به حمایت کامل و بدون وقفه امام خمینی از ملت مظلوم فلسطین اشاره کردند و افزودند: ایستادگی در مقابل ظالم و شکستن صریح ابهت ظالمان از اصول مهم مکتب امام است که همواره باید مورد توجه ملت و مسئولان باشد.
پاسخ به یک سوال اساسی
رهبر انقلاب، تحقق عملی نسخه سیاسی ـ مدنی امام را، یکی از تفاوت های آشکار مکتب ایشان با نظریه های صرفاً تئوریک خواندند و این سوال اساسی را مطرح کردند که: آیا کار بزرگی که امام با موفقیت کامل انجام داد، ادامه پیدا خواهد کرد؟
پاسخ ایشان به این سوال مثبت اما مشروط بود.
رهبر انقلاب خاطر نشان کردند: در جدول زیبا و جذاب امام، بطور طبیعی خانه های خالی وجود دارد که پر کردن آنها و ادامه آن راه سرنوشت ساز، کاملا ممکن است اما بشرط همت و آگاهی ملی و مراعات عناصر این راه.
هر کسی که فکر تعرض به جمهوری اسلامی را داشته باشد یقیناً با مشت محکم ملت مواجه خواهد شد اما در عین حال معتقدیم که دست نه چندان پنهان دشمن که مسلمانان را به جان هم می اندازد دشمن اصلی ماست نه این گروههای فریب خورده |
حضرت آیت الله خامنه ای با تحسین وفاداری ملت به اهداف و آرمانهای امام خمینی تأکید کردند: با رفتاری که ملت در 25 سال پس از رحلت امام بزرگوار نشان داده تمام خانه های خالی این جدول پر می شود و در پرتو ادامه راه امام، ایران عزیز، به اذن پروردگار به اوج قدرت خواهد رسید.
رهبر انقلاب در ادامه سخنانشان، توجه حضار و همه ملت را به یک نکته اساسی دیگر جلب کردند و آن اینکه: پیمودن راه امام خمینی و تحقق اهداف آن بزرگوار، مثل هر هدف مهم دیگر با موانع و چالشهایی روبروست که اگر آنها را نشناسیم و بر طرف نکنیم، ادامه راه، دشوار یا غیر ممکن خواهد بود.
حضرت آیت الله خامنه ای در همین زمینه دو چالش «بیرونی» و «درونی» را از مهمترین چالشهای موجود خواندند که لازم است جوانان، نخبگان، صاحبنظران و فرزانگان فکری و نظری، آنها را مورد توجه و بررسی قرار دهند.
سنگ اندازی های استکبار جهانی
ایشان در تبیین «چالش بیرونی»، به مزاحمت ها و سنگ اندازی های استکبار جهانی و بطور مشخص امریکا اشاره کردند و افزودند: البته برخی متفکران سیاسی غربی گفته اند که: این مزاحمت ها بی فایده است اما امریکا همچنان به اجرای این نقشه کلان خود ادامه می دهد.
حضرت آیت الله خامنه ای افزودند: امریکاییها با تقسیم بندی کشورها، جریانهای سیاسی و شخصیت های دنیا به سه دسته «کشورهای گوش به فرمان»، «دولتها و جریانهایی که فعلاً با آنها مدارا می شود» و «دولتها و جریانهای نافرمان» افزودند: نحوه ی مواجههی امریکا با دولتهای سرسپرده و گوش به فرمان، حمایت کامل، همه جانبه و توجیه رفتارهای زشت آنها در جامعه ی جهانی است، البته در قبال این حمایت بی دریغ، به نفع منافع خود، آنها را می دوشند.
رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به برخی نظام های مرتجع و به شدت استبدادی که مورد حمایت همه جانبه ی امریکا قرار دارند، گفتند: امریکا از چنین کشورهایی که در آنها نه انتخاباتی برگزار می شود و نه ملت های آن قدرت حرف زدن دارند به عنوان کشورهای پدرسالار یاد می کند نه دیکتاتور.
رهبر انقلاب دومین دسته از کشورها در تقسیم بندی امریکایی ها را کشورهایی خواندند که امریکا به دلیل منافع مشترک، فعلاً با آنها مدارا می کند اما اگر فرصتی پیدا کند خنجر را به قلب آنها فرو خواهد کرد.
رهبر انقلاب، کشورهای اروپایی را نمونه ای از این کشورها برشمردند و تأکید کردند: البته امریکاییها در عین مدارای منفعت طلبانه با اروپا، از زندگی خصوصی شهروندان و مقامات اروپایی جاسوسی می کنند و حتی حاضر به عذرخواهی هم نیستند.
ایشان افزودند: البته اروپایی ها به دلیل خدمت به منافع امریکا خطای راهبردی بزرگی مرتکب شده اند که برخلاف منافع ملی آنهاست.
حضرت آیت الله خامنه ای کشورهای دسته سوم را کشورهایی خواندند که «زیر بار زور امریکا نمی روند».
ایشان خاطر نشان کردند: سیاست امریکا در قبال این کشورها، استفاده بدون حد و مرز از همه ی امکانات ممکن برای ضربه زدن و از پا درآوردن آنهاست.
حمله ی نظامی در اولویت برنامه های امریکا نیست
رهبر انقلاب در تببین روش های مقابله امریکا با کشورهایی که به واشنگتن باج نمی دهند، گفتند: البته به دلیل ضررها و خسارات ناشی از حمله امریکا به عراق و افغانستان امروز حمله ی نظامی در اولویت برنامه های امریکا نیست.
ایشان یکی دیگر از مهمترین راهبردهای امریکا در قبال کشورهای «نافرمان و مقاوم» را استفاده از عناصر وابسته در این کشورها برشمردند و خاطر نشان کردند: سامان دادن کودتا و یا کشاندن مردم به خیابانها از مهمترین روشهای امریکا در استفاده از عناصر وابسته است.
رهبر انقلاب افزودند: هر دولتی در هر کشوری با رأی مردم روی کار بیاید، حتما اقلیتی که به آن دولت رأی نداده اند با او مخالفند، امریکا از همین مسئله استفاده می کند و با تحریک عناصر اصلی مخالفین، بخشی از مردم را به خیابانها می کشاند.
ایشان افزودند: نمونه ای از این رفتار، امروز در بخشی از اروپا به روشنی دیده می شود البته ما قضاوتی در این زمینه نداریم اما سناتورهای امریکایی در میان تظاهرات خیابانی معترضین واقعا چه کار می کنند؟
رهبر انقلاب اسلامی فعال کردن «گروههای تروریستی» را از دیگر روشهای امریکا برای مقابله با کشورهایی برشمردند که حاضر نیستند زیر بار زور امریکا بروند.
ایشان گفتند: عراق، افغانستان، برخی کشورهای عربی و ایران عزیز ما از قربانیان اصلی این شیوه ی برخورد امریکایی ها هستند.
حمایت امریکا از گروهک تروریستی منافقین
حضرت آیت الله خامنه ای با اشاره به حمایت امریکا از گروهک تروریستی منافقین و ارتباط عناصر این سازمان تروریستی با دستگاههای حاکمیتی امریکا از جمله کنگره افزودند: منافقین که شمار زیادی از علما، دانشمندان، «نخبگان سیاسی و فرهنگی» و مردم ایران را ترور کرده اند، زیر چتر حمایت امریکا قرار دارند.
رهبر انقلاب اسلامی از دیگر راهکارهای امریکا در قبال کشورهای مستقل و "باج نده" را «ایجاد اختلاف و دوگانگی در رأس حاکمیت ها» و «ایجاد انحراف در مبانی ایمانی و اعتقادی مردم» خواندند و افزودند: به فضل الهی، امریکایی ها در قبال ملت ایران در همه ی این عرصه ها شکست خوردند و توطئه های آنان از جمله کودتای نظامی، حمایت از فتنه گران، تلاش برای کشاندن بخشی از مردم به خیابانها و ایجاد شکاف در میان مسئولین، به دلیل ایمان و بیداری ملت ناکام ماند.
منافقین که شمار زیادی از علما، دانشمندان، «نخبگان سیاسی و فرهنگی» و مردم ایران را ترور کرده اند، زیر چتر حمایت امریکا قرار دارند. |
حضرت آیت الله خامنه ای پس از تشریح ابعاد چالش بیرونی، در تبیین چالش درونی فرا روی نظام گفتند: این چالش و خطر بزرگ زمانی روی می دهد که ملت و مسؤلان «روحیه و جهت گیری های» نهضت امام بزرگوار را از نظر دور بدارند و فراموش کنند.
ایشان در همین زمینه، به اشتباه در تشخیص دوست و دشمن و ناتوانی در شناخت دشمن اصلی و فرعی اشاره کردند و گفتند: همه باید توجه داشته باشند که در حوادث مختلف از دشمن اصلی غفلت نکنند.
رهبر انقلاب به عنوان یک مصداق در بحث اصلی فرعی کردن دشمنان، به اقدامات زشت برخی گروههای نادان و جاهل تکفیری، وهابی و سلفی علیه تشیع اشاره کردند و گفتند: همه باید متوجه باشند که دشمن اصلی، سرویسهای اطلاعاتی بیگانگان و کسانی هستند که این جریانها را تحریک می کنند و پول و سلاح در اختیارشان قرار می دهند.
مشت محکم ملت پاسخ تعرض به ایران
ایشان تأکید کردند: البته هر کسی که فکر تعرض به جمهوری اسلامی را داشته باشد یقیناً با مشت محکم ملت مواجه خواهد شد اما در عین حال معتقدیم که دست نه چندان پنهان دشمن که مسلمانان را به جان هم می اندازد دشمن اصلی ماست نه این گروههای فریب خورده.
رهبر انقلاب اسلامی از دست دادن انسجام ملی، دچار شدن به تنبلی و بی روحیگی، کم کاری، حاکم شدن یأس و ناامیدی و نیز تصور غلط «ما نمی توانیم» و «ما نتوانستیم»، را از دیگر ابعاد چالش درونی نظام اسلامی برشمردند و تأکید کردند: همانطور که امام عزیز فرمودند، ما می توانیم و عزم ملی و مدیریت جهادی خواهند توانست گره ها را باز و مشکلات پیش رو را حل کند.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در پایان بیانات خود تأکید کردند: نام مبارک امام بزرگوار و نقشه ی آن معمار کبیر به فضل الهی، ملت ایران را در همه ی مراحل یاری می کند و با ایجاد امید و نشاط و روحیه، آینده روشن ایران عزیز را رقم خواهد زد.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی با خیر مقدم به زائران و عاشقان بنیانگذار جمهوری اسلامی، تلاش برای محرومیت زدایی، کمک به مستضعفین و رفع فقر را از اهداف و جهت گیریهای اصلی امام راحل برشمرد و گفت: رهبر معظم انقلاب نیز همواره به این جهت گیری اساسی تأکید ویژه داشته اند که این، درسی برای همگان است.
تولیت آستان مقدس حضرت امام خمینی(ره)، همچنین حل مشکلات اقتصادی را نیازمند تدبیر، عقلانیت، همکاری قوای سه گانه و وحدت ملی دانست و افزود: اقتصاد باید با فرهنگِ رفع محرومیت عجین شود.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد