این ربات بیشتر به یک چراغ خواب شبیه است که روی میز قرار میگیرد. جیبو در واقع نخستین رباتی است که به طور ویژه برای استفاده در خانه طراحی شده است. او مانند رباتهای دیگر که خانه را جارو میکنند، نیست و حتی وسیله بازی نیز شمرده نمیشود.
جیبو فراتر از دستیاران صوتی
این ربات که قرار است تا سال آینده با قیمت 499 دلار به بازار عرضه شود، میتواند کارهای سادهای نظیر یادآوری قرارهای روزانه را انجام داده و از طریق اتصال بیسیم به تلفن خانه، تماسها و پیغامهای مختلف را دریافت کند. علاوه بر این کارها جیبو میتواند به آیپد، تلویزیون و کنسول بازی نیز متصل شود.
این ربات خانگی، کارکردی مشابه سیستم «سیری» یا گوگل Now دارد، اما دامنه قابلیتهای آن به مراتب از این دو سیستم بیشتر است.
یکی از ویژگیهای جالب جیبو، توانایی شناسایی چهره افراد حاضر در خانه، گرفتن عکس در صورت درخواست اعضای خانواده و حتی خواندن داستان برای بچههاست. تعامل با اعضای خانواده نیز از دیگر قابلیتهای این ربات است. این ربات میتواند در گفتوگوهای ساده با افراد مشارکت کرده و حالتهای مختلفی را روی چشم دیجیتال خود به نمایش بگذارد. عکسهایی که جیبو میگیرد، به صورت خودکار در فضای میزبانی ابری فایل ذخیره میشود.
جیبو به گونهای طراحی شده است که حالتهای بدن و صورتش مانند حسی باشد که کاربر مقابل آن دارد. در واقع همین توانایی تمایز افراد و تشخیص احساسات آنها از سوی جیبو میتواند موجب استقبال خانوادهها از آن شود. به همین دلیل بعید نیست بزودی جیبو به عنوان عضوی از خانوادهها پذیرفته شود. حرکت بدن و سر جیبو نرم و غیرمکانیکی به نظر میرسد و همین بر باورپذیر بودن آن میافزاید.
البته جیبو برخلاف آنچه از یک ربات در ذهن داریم نمیتواند اینسو و آنسو برود. در واقع در صورت نیاز برای قرار دادن آن در جایی دیگر، باید آن را برداشت و به نقطه مورد نظر برد که با احتساب وزن حدود سه کیلوگرمی آن، کار چندان سختی قلمداد نمیشود.
از بین بردن فاصلهها
جیبو از طریق شارژ بیسیم برق خانگی انرژی مورد نیاز خود را تامین میکند. با هر بار شارژ، این ربات میتواند تا 30 دقیقه کار کند. البته برای استفاده پیوسته از آن میتوان آن را همچنان به برق وصل کرد.
وقتی کسی حرف میزند، جیبو جهت صدا را تشخیص داده و روی خود را به سمت او میچرخاند. این قابلیت و نیز قابلیت اتصال جیبو به اینترنت میتواند جای یکی از اعضای خانواده را که در محلی دیگر به سر میبرد، مثلا هنگام شام خوردن خانواده پر کند. برای نمونه فرض کنید پدر خانواده در شهری دیگر به ماموریت رفته است. اعضای خانواده میتوانند با قراردادن جیبو سر میز شام، پدر خانواده را که در جایی دیگر به اینترنت متصل شده به صورت مجازی سر میز شام بیاورند! (ضمیمه کلیک)
صالح سپهریفر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
ابراهیم قاسمپور در گفتوگو با جامجم مطرح کرد؛
ضرورت اصلاح سهمیههای کنکور در گفتوگوی «جامجم»با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت