اختلافات سیاسی، تعیین تکلیف برخی کرسی‌های کابینه را به هفته بعد موکول کرد

رای اعتماد به​کابینه جدید عراق در دقیقه 90

یک ماه پس از آن​که فواد معصوم، رئیس‌جمهور عراق به حیدر العبادی ماموریت داد تا به عنوان نخست‌وزیر این کشور، کابینه تازه عراق را تشکیل دهد، سرانجام دوشنبه‌شب و در آخرین ساعات باقیمانده از مهلت قانونی، اعضای کابینه از پارلمان این کشور رأی اعتماد گرفتند.
کد خبر: ۷۱۵۳۴۰

به گزارش جام‌جم، همزمان با ناامنی‌های تروریستی در عراق، انتظار می‌رفت که گروه‌های سیاسی این کشور با همدلی بیشتری کابینه جدید را تشکیل دهند، با این وجود به‌نظر می‌رسد اختلافات شدید سیاسی از یک‌سو و فشارهای خارجی از سوی دیگر باعث شد تشکیل کابینه تا آخرین ساعات به‌طول بینجامد. با این همه اکنون تشکیل کابینه عراق، امیدواری‌ها را برای بازگشت ثبات به این کشور افزایش داده است.

برخی کرسی‌ها خالی ماند

گزارش رسانه‌ها حاکی است که دولت جدید عراق به نخست‌وزیری حیدر العبادی با ۲۳وزیر از میان شیعیان، اهل سنت و کردها و یک مسیحی آغاز به کار کرد.

کابینه جدید عراق با رای 177 نماینده از مجموع ۲۸۹ نماینده حاضر در جلسه دوشنبه‌شب پارلمان رای اعتماد گرفت و بجز وزرای دفاع، کشور، آب، گردشگری، مهاجرت و زنان، تکلیف بقیه وزرا مشخص شد. البته بی‌بی‌سی گزارش داده که وزیر پیشنهادی آموزش عالی نیز این سمت را قبول نکرده و از نشست مجلس خارج شده است. به گزارش فارس، نخست‌وزیر، یک هفته مهلت دارد تا وزرای باقیمانده را معرفی کند. دلیل عدم انتخاب وزیران برخی وزارتخانه‌ها، معرفی چهره‌هایی عنوان شده است که دیگر گروه‌های عراقی با آنها مخالف هستند و برخی کرسی‌ها نیز چون هنوز مشخص نیست که به کدام گروه سیاسی باید داده شود خالی مانده است. پیشتر گفته شده بود که دخالت آمریکا در انتخاب دو وزارتخانه دفاع و کشور، از جمله عوامل اصلی اختلافات سیاسی برای معرفی کابینه بوده است. واشنگتن امیدوار بود که بتواند چهره‌های موردنظر خود را در کرسی‌های امنیتی کابینه جای دهد. بی‌بی‌سی گزارش داده که بدر هادی عامری، فرمانده سپاه بدر از مهم‌ترین گروه‌های شیعه برای وزارت کشور و خالد عبیدی، از نمایندگان سنی مذهب استان نینوا برای وزارت دفاع در نظر گرفته شده بودند که البته فعلا این دو کرسی خالی مانده است.

به این ترتیب تاکنون ۱۳ وزیر از ائتلاف‌ شیعیان، شش وزیر از بین اهل سنت و سه وزیر از بین ائتلاف کردستانی و یک وزیر مسیحی توانستند به کابینه راه پیدا کنند. نمایندگان پارلمان علاوه بر 23 وزیر، به سه معاون رئیس‌جمهور، سه معاون نخست‌وزیر (دوره گذشته رئیس‌جمهور و نخست‌وزیر دو معاون داشتند) هم رأی اعتماد دادند.

علاوه بر وزرا، در این جلسه برای انتخاب معاونان رئیس‌جمهور نیز رای‌گیری انجام شد که با رای اکثریت نمایندگان پارلمان عراق نوری المالکی، اسامه النجیفی و ایاد علاوی به ترتیب به عنوان معاونان اول تا سوم رئیس‌جمهور انتخاب شده و سوگند یاد کردند. در این جلسه، بها الاعرجی، صالح المطلک و هوشیار زیباری نیز به عنوان معاونان نخست‌وزیر از مجلس عراق رای اعتماد گرفتند.

نخست‌وزیر جدید عراق در سخنانی در جلسه رای اعتماد به اعضای کابینه‌اش در پارلمان، همکاری همه گروه‌ها با دولت مرکزی و نیز تشکیل دولتی قدرتمند را خواستار شده و اعلام کرد که دولتش متعهد است همه موضوعات معلق با دولت منطقه کردستان را حل کند.

استقبال بین‌المللی از تشکیل کابینه

تشکیل کابینه جدید عراق با استقبال بین‌المللی روبه​رو شد و در همین راستا حسن روحانی، رئیس‌جمهور و نیز مرضیه افخم، سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در پیام‌های جداگانه‌ای انتخاب کابینه جدید عراق را به ملت و دولت عراق تبریک گفته و بر حمایت دولت ایران از کابینه جدید عراق به ریاست العبادی تاکید کردند.

بان‌ کی‌ مون، دبیرکل سازمان ملل نیز رای اعتماد به کابینه را اقدامی مناسب برای برقراری ثبات سیاسی و صلح در عراق دانست. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا هم پس از رای اعتماد گرفتن کابینه العبادی در تماسی تلفنی با وی ابراز امیدواری کرد که عراق بیش از این شاهد امنیت و ثبات باشد. نخست‌وزیر ترکیه نیز در تماس تلفنی با همتای عراقی‌اش گفت که بزودی به بغداد سفر می‌کند. برخی تحلیلگران بر این عقیده هستند که رای اعتماد کابینه جدید عراق و آغاز به کار دولت این کشور، فرصت تازه‌ای برای مقابله با تحرکات تروریستی داعش در منطقه به​وجود خواهد آورد. این درحالی است که ادامه اختلافات سیاسی در بغداد، کار العبادی برای مدیریت کابینه را مشکل کرده است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها