مهدی هدایت در گفتوگو با تسنیم، اظهار کرد: سیستم سختافزاری و نرمافزاری مورد نیاز برای خرید و فروش واحدهای مسکن مهر نیز در شهرهای جدید فراهم و در بخشنامه جدید امکان نقل و انتقال مسکن مهر مهیا شده است.
به گفته وی، روز سهشنبه هفته جاری همایش نقل و انتقال ثانویه واحدهای مسکن مهر برگزار شد و همکاران ما در شرکتهای عمران شهر جدید در این رابطه توجیه شدند که باید چه کاری انجام دهند.
هدایت تصریح کرد: تا پیش از این خرید و فروش مسکن مهر بهصورت غیرقانونی انجام میشد و این مساله برای وزارت راه و شهرسازی و قوه قضاییه مشکلاتی را بهوجود آورده بود، اما با بخشنامه جدید و فراهم شدن زیرساختهای لازم از این پس معاملات مسکن مهر بهصورت شفاف انجام میشود که هم به نفع خریدار است و هم فروشنده.
وی با بیان این که بعضا دیده شده فروشنده، مسکن مهر را در آن واحد به پنج نفر فروخته است، گفت: با سیستم جدید دیگر کسی نمیتواند واحد خود را به چند نفر بفروشد و برای خریداران و وزارت راه و شهرسازی گرفتاری ایجاد کند.
این مقام مسئول با یادآوری اینکه برخی بنگاههای املاک بهعنوان خریدار، واحدهای مسکن مهر را به قیمت غیرواقعی آن خریداری میکنند، افزود: برخی بنگاههای املاک برای یک واحد مسکن مهر که مثلا 50 میلیون تومان ارزش دارد پیشنهاد قیمت 20 میلیونی به مالک آن میدهند با این بهانه که معامله غیرقانونی است و واحد بیش از این رقم (20 میلیون تومان) ارزش ندارد.
هدایت یکی از مزیتهای بخشنامه جدید نقلوانتقال مسکن مهر را خرید و فروش به قیمت واقعی آن دانست و گفت: برخی از پروژههای مسکن مهر به مرحله تزریق آورده رسیدهاند و برخی متقاضیان توان تکمیل آن را ندارند و به همین دلیل تمایل به فروش واحد را دارند که با سیستم جدید امکانش فراهم شده است.
وی با تاکید بر اینکه با فروش این واحد برای تکمیل پروژهها فرصت خوبی به وجود میآید، تصریح کرد: با توجه به قانونی شدن نقل و انتقال مسکن مهر و فراهم بودن سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری در شرکت عمران، فروشندگان واحدهای مسکن مهر خود را به قیمت حداقلی نمیفروشند، بلکه آن را با قیمتها واقعی به بازار عرضه میکنند.
مدیرکل حقوقی و املاک شرکت عمران شهرهای جدید ایران تاکید کرد: هرگونه نقل و انتقال واحدهای مسکن مهر در بنگاههای املاک غیرقانونی است، مگر اینکه با شرکتهای عمران شهرهای جدید ایران هماهنگیهای لازم انجام شده باشد.
در همین حال اعلام شد معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی برای تامین خدمات زیربنایی مسکن مهر را ابلاغ کرده است.
به گزارش فارس، اواسط شهریور امسال بود که جلسهای برای تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر با حضور مسئولان ارشد وزارت راه و شهرسازی، وزارت نیرو، نوبخت در حضور جهانگیری معاون اول رئیسجمهور برگزار شد.
در این جلسه محمد باقرنوبخت به جهانگیری و دیگر مسئولان ارشد وزارتخانهها قول داد تا 700 میلیارد تومان را دولت و 300 میلیارد تومان را وزارت نیرو برای تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر تا پایان شهریور تقبل کنند.
در همین حال روز گذشته، معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور طی نامهای به وزارت نیرو ابلاغ کرد که از محل حق انشعابات 300 میلیارد تومان بابت احداث شبکه آب، برق و فاضلاب مسکن مهر اقدام کند.
باوجود اینکه نوبخت قول داده بود تا 700 میلیارد تومان برای آب و برق و گاز مسکن مهر تقبل میشود، خبرها حاکی از این است که هنوز این اعتبار تخصیص نیافته است. ظاهرا چون در بودجه امسال این مبلغ پیشبینی نشده است نوبخت به دنبال تامین این اعتبار است.
از این رو به نظر میرسد، دولت برای این کار باید اقدام به جابهجایی ردیف بودجه یا از محل صرفهجویی در هزینهها این مبلغ 700 میلیارد تومان را تأمین کند.
براین اساس کارگروه تأمین خدمات زیربنایی مسکن مهر تاکنون 36 جلسه با حضور تمام مدیران استانی و مدیران عامل شرکتهای خدمات رسان برگزار کرده است، تا وضع میزان نیاز پروژههای مسکن مهر را بررسی کند. در این بررسیها مشخص شد که تکمیل آب، برق، گاز و فاضلاب واحدهای مسکن مهر نیازمند 5600 میلیارد تومان اعتبار است.
کارگروه تأمین خدمات روبنایی نیز تشکیل شده است و در اولین جلسه این کارگروه و در برآورد اولیه مشخص شد، برای ساخت مدرسه، مسجد، کلانتری و درمانگاه حدود5000میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
اعلام گزارش تخلفات اراضی شمال
از سوی دیگر، دبیر شورایعالی شهرسازی و معماری با اشاره به اینکه گزارش تخلفات در اراضی شمال کشور در نیمه دوم امسال اعلام میشود، گفت: اکنون منطقه آبسرد دماوند در حال بررسی است تا از ساخت و سازهای غیرمجاز دراین منطقه جلوگیری شود.
پیروز حناچی در گفتوگو با مهر در خصوص موضوع زمین خواری در شمال شهر تهران، اظهار کرد: اگر ساخت و سازی خلاف ضوابط انجام شود شورای عالی شهرسازی و معماری به موضوع وارد میشود تا از ادامه آن جلوگیری کند به همین جهت ساخت و سازهای خلاف قانون در شمال شهر تهران هم در دستور کار شورا قرار دارد.
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه ساخت و سازهای غیرمجاز در استانهای گیلان و مازندران هم در دستور کار شورای عالی است، بیان کرد: منطقه آبسرد دماوند در حال بررسی است تا از ساخت و سازهای غیرمجاز دراین منطقه جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در نیمه دوم امسال گزارش تخلفات ساخت و ساز در شمال کشور و وضع تخریب جنگلها ارائه میشود، افزود: گزارشی از بافت قدیم شیراز هم تهیه شده که با وجود قدمت تاریخی، این شهربا شرایط بدی روبهرو است و لازم است با دقت نسبت به حفاظت از معماری غنی و منحصربهفرد کشور اقدام شود.
حناچی، تصریح کرد: شهرهای مشهد، کرمان و شیراز که شهرهای تاریخی کشور هستند وضع مناسبی ندارند بنابراین تلاش داریم با همکاری مسئولان محلی و مردم این مشکلات را برطرف کنیم.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد