روزنامه السفیر در شماره روز جمعه خود با بیان اینکه بازجویان هنوز نتوانسته اند به نقش سجی الدلیمی در ماموریت های تروریستی او پی ببرند، به نقل از یک منبع آگاه تاکید کرد: سجی الدلیمی به دلیل ارتباطش با البغدادی، تماس با گروه های تروریستی موجود در خاک لبنان، داشتن اوراق شناسایی تقلبی و روشن نشدن اطلاعات و دیتای موجود در تلفن همراه او در بازداشت بسر می برد.
در حالی الدلیمی کمک های مالی قطر را به تروریست های تکفیری در سوریه می رسانده که این کشور همزمان میانجیگری میان دولت لبنان و گروه های تروریستی تکفیری داعش و جبهه النصره را در پرونده نظامیان ربوده شده لبنانی هم برعهده داشته است و دارد.
بازجویی ها از الدلیمی در خصوص دلیل حضورش در لبنان و اینکه آیا بعداز مبادله راهبه های معلولا وارد لبنان شده و از چه طریقی، کجاها اقامت داشته، چه کسانی به او کمک می کرده اند، لبنانی های مرتبط با او چه کسانی هستند، علت رفت و آمدهای مکرر او بین طرابلس و عکار در شمال، بقاع در شرق و اردوگاه فلسطینی نشین عین الحلوه درجنوب لبنان، چه طرفی اوراق جعلی شناسایی او را آماده کرده و سرانجام اینکه پدر فرزندی که حامله است، چه کسی است؟
السفیر با بیان اینکه «شناسایی پدر فرزندی که سجی الدلیمی اکنون حامله است، به یک معما تبدیل شده زیرا او حاضر به افشای نام پدر جنینش نیست؟»، افزود: بازجویان احتمال داده اند که سجی الدلیمی به عراق و یا شهر الرقه در شمال سوریه سفر کرده است و البغدادی پدر این جنین می باشد.
این روزنامه لبنانی نوشت: سجی الدلیمی همچنان از فاش کردن هویت پدر جنینش طفره می رود و اصرار دارد که لبنان را از ماه مارس سال 2014 تاکنون ترک نکرده و حتی تاکید کرده که هنگام خروج از زندان های سوریه و مبادله اش با راهبه های معلولا همسری نداشته است.
این روزنامه لبنانی افزود: دختر همراه سجی الدلیمی که هاجر خوانده می شود و دختر البغدادی است حاضر به سخن گفتن با بازجوها نشده و این نشان می دهد آموزش های زیادی را برغم سن کم برای رفتار هنگام بازداشت شدن، طی کرده است.
السفیر خاطرنشان کرد که در وزارت دفاع لبنان علاوه بر سجی حمید الدلیمی شهروند عراقی و از همسران ابوبکر البغدادی، یک صید گرانبهای دیگر تحت نظارت نظامیان زن ارتش لبنان بسر می برد و آزمایش های صورت گرفته نشان داده است شهروندسوری آلاء (علیاء)العقیلی زن «انس چرکسی» معروف به «ابوانس (علی) الشیشانی (چچنی)» از سرکردگان گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره و برادر «راکان العقیلی» از اعضای اصلی این گروه حامله نیست.
غسان ریفی، خبرنگار السفیر در شمال لبنان گفته است که بازداشت زن ابوانس الشیشانی موجی از اعتراض ها را در میان شیوخ تندروی لبنانی که با گروه های مسلح در بلندی های شهرک عرسال در شمال شرق لبنان و نزدیک مرزهای سوریه ارتباط و تماس دایم دارند، در پی داشته است.
غسان ریفی تاکید کرده است که بازداشت آلاء العقیلی خشم ابوانس الشیشانی را هم برانگیخته و او در تماس با یکی از شیوخ عضوهیات علمای مسلمین لبنان خواستار تحرک سریع برای آزاد کردن زنش شده است.
این سرکرده گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره تهدید کرده است که اگر زنش آزاد نشود و یا به او و یکی از فرزندانش آسیب برسد، دست به اقدامات خطرناکی خواهد زد.
برخی شبکه های تلویزیونی لبنان از جمله الجدید فیلم ویدئویی را که در آن انس چرکسی لبنانی ها را تهدید می کند، پخش کردند.
ادامه پیوستن جوانان تکفیری لبنانی به گروه های تروریستی در سوریه
السفیر به نقل از منابع امنیتی بسیار آگاه در شمال لبنان نوشت که اخیرا یک گروه 20 نفری از طرابلس وبرخی شهرستان های شمال لبنان از طریق بیروت به ترکیه رفته تا به گروه های تروریستی تکفیری بویژه داعش در سوریه بپیوندند.
این شهروندان لبنانی بین 19 تا 22 سال سن دارند و دانش آموز و یا دانشجو بوده و به بهانه گردشگری عازم ترکیه و بطور قانونی از فرودگاه بیروت خارج شده اند.
منابع امنیتی لبنانی با بیان اینکه در حال شناسایی طرف هایی هستند که این جوانان را فریب می دهند تا به گروه های تروریستی تکفیری بویژه داعش بپیوندند، گفته اند که بازجویی از بازداشت شدگان نشان می دهد یک تبعه لبنانی از اهالی شهر طرابلس که اکنون معاون قاضی داعش در شهر الرقه سوریه است، ضمن تماس با لبنانی ها آنها را فریب داده و شرایط سفر آنها از طریق ترکیه به سوریه و توزیع آنها در پایگاه های داعش را فراهم می کند.
پدر یکی از جوانان لبنانی که به داعش پیوسته به نیروهای امنیتی گفته است که فرزندش او را قانع کرده بود، قصد دارد چندروزی را در بیروت نزد دوستانش سپری کند اما بعداز 10 روز از قطع تماسش با خانه ، اطلاع داد که اکنون در کنار نیروهای داعش در اطراف شهر کوبانی (عین العرب) بسر می برد.(ایرنا)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد