کتاب «بانوی انقلاب به روایت اسناد» گزارش مستندی از مجموعه اسناد، یادداشتها و برخی آثار به جای مانده از مرحومه ثقفی همسر فقید بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی(ره) است که توسط علی ثقفی برادر آن مرحومه و غلامعلی اصغریان گردآوری شده و سازمان اسناد و کتابخانه ملی نسبت به انتشار آن اقدام کرده است.
از سوی دیگر، کتاب «یاد و یادگار»، خاطراتی از دیدار رهبری با همسر مکرمه حضرت امام(ره) هم در مراسم بزرگداشت بانوی انقلاب در هفته مقام زن رونمایی شد. این کتاب نیز به کوشش موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر و رونمایی شد. آنچه در این کتاب مختصر و کمحجم جمعآوری شده، نمونههایی است از بیانات و گفتوگوهای رهبر انقلاب در دیدار با مرحومه ثقفی است که نکتهها و درسهای فراوانی را در برمیگیرد.
به هر حال برای هر علاقهمندی به تاریخ، سیاست، کتاب و ادبیات جذاب است بداند که همراه و در کنار بنیانگذار جمهوری اسلامی که رهبری بزرگترین اتفاق قرن را رقم زد، چه بانویی وجود داشته است. همچنین باید خواندنی باشد دیدار همسر رهبر انقلاب با رهبر بعدی انقلاب. با این دیدگاه به این میرسیم که چقدر کتابهای خاطرات میتوانند نکات تازه و ناگفتهای را بیان کنند.
مسلما بسیاری از شخصیتهای تاریخی و سیاسی هم هستند که خاطراتشان حقایق بسیاری دارد. خاطراتی که میتواند نگرش جامعه را نسبت به تحولات تاریخی تصحیح و روشن کند.
این خاطرات در کنار شفافسازی بسیاری از واقعیات، یک کارکرد فرهنگی مهم هم دارد و آن این است که میتواند دستمایه خلق آثار هنری بسیاری قرار گیرد.
از این کتاب خاطرات میتوان در ساخت سریالها و فیلمهای بسیاری استفاده کرد، رمانها و داستانهای بسیاری بر اساس آن نوشت و حتی در دیگر هنرها مانند تئاتر هم میتواند مفید باشد.
در واقع کتاب خاطرات بزرگان، جدای از ارزش تاریخی و سیاسی، میتواند واجد کارکردهای فرهنگی هم باشد و همانند مادهای خام در تولید آثار فرهنگی و هنری مورد استفاده قرار گیرد.
سجاد روشنی - گروه فرهنگ و هنر
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب