به گزارش فارس، دستورالعمل حقوق مسافر در پروازهای داخلی با تائید وزیر راه و شهرسازی از سیویکم فروردین امسال برای اجرا به شرکتهای هواپیمایی ابلاغ شد.
براساس جزئیات اعلامی از این دستورالعمل، مطالبات مسافران در مواردی چون پذیرایی در زمان بروز تاخیر، ابطال پروازها توسط ایرلاین، تاخیرهای پروازی، شفافسازی نرخ بلیت و خدمات هوایی و سایر موارد باید توسط شرکتهای هوایی رعایت شود.یکی از بخشهایی که در آییننامه حقوق مسافر به آن اشاره شده موضوع تاخیرهای پروازی است، تاخیرهایی که در این دستورالعمل به سه گروه تاخیرها بین یک تا دو ساعت، تاخیرهای بین دو تا چهار ساعت و تاخیرهای بیش از چهار ساعت تقسیم شده و وظایف ایرلاینها در برابر مسافران متناسب با زمان و دلیل تاخیرها نیز مشخص شده تا شرکتها ملزم به ارائه خدمات و خساراتی به مسافران باشند، البته پرداخت خسارت برای تاخیرهایی که به دلیل شرایط بد جوی انجام میشود از این مساله مستثنا شده است.
بر این اساس اگر ابطال پرواز از زمان خرید بلیت تا یک هفته قبل از انجام پرواز باشد در آن صورت شرکت حملکننده موظف به پرداخت کامل وجه بلیت به مسافران است.
در صورتی که ابطال پرواز از شش روز تا 24 ساعت قبل از انجام پرواز باشد، در این صورت شرکت حملکننده موظف به پرداخت کامل وجه بلیت و ارائه یک بلیت مشابه با 30 درصد تخفیف از لحاظ مسیر و کلاس پروازی به مسافر خواهد بود.
اگر ابطال از 24 ساعت مانده تا زمان انجام پرواز انجام پذیرد، در این صورت شرکت حملکننده موظف به پرداخت کامل وجه و ارائه یک فقره بلیت نیمبهای مشابه از لحاظ مسیر و کلاس پروازی است.همچنین ارائه بلیت مشابه (از لحاظ مسیر و کلاس پروازی) در اولین فرصت زمانی انجام میگیرد و در صورت انتقال مسافر توسط دیگر خطوط هوایی این امر بدون پرداخت هزینه یا مابهالتفاوت توسط مسافر و یا خسارت توسط شرکتهای هواپیمایی انجام خواهد شد.
همچنین در صورت بروز تاخیر در انجام پروازها براساس زمان درج شده در بلیت مسافر، نماینده شرکت هواپیمایی با حضور در میان مسافران با متانت و احترام نسبت به اطلاعرسانی صحیح درخصوص تاخیر پرواز اقدام میکند و شرکت هواپیمایی نسبت به اطلاعرسانی از طریق سیستم اطلاعات پرواز فرودگاه به صورت مستمر اقدام خواهد کرد.در صورت تاخیر بیش از یک ساعت و کمتر از دو ساعت از مسافران، پذیرایی نوع اول به عمل خواهد آمد و ارائه این پذیرایی مشروط به وجود زمان کافی جهت پذیرایی و عدم ایجاد تاخیر بیشتر در پرواز است.
در صورتی که تاخیر بین دو تا چهار ساعت باشد، انجام پذیرایی مناسب حداقل نوع اول با توجه به امکانات فرودگاهی خواهد بود و شرکتها امکان برقراری ارتباط تلفنی برای اطلاعرسانی را فراهم خواهند کرد.
این دستورالعمل با اشاره به تغییر پرواز در صورت درخواست مسافر افزود: انجام اقدامات لازم جهت اعزام با دیگر شرکتهای هواپیمایی (در صورت درخواست مسافر) و در صورت وجود پرواز از همان مسیر یا انتقال به مقصد نهایی از طریق مسیرهای جایگزین (غیر از مسیر درج شده در بلیت) و پرداخت کامل وجه بلیت مسافر در صورت انصراف مسافر از ادامه پرواز، بخشی از اقداماتی است که در این خصوص باید انجام شود.
در مورد پروازهایی که به دلیل شرایط جوی یا امنیتی فرودگاه مبدا، مقصد و در مسیر دچار تاخیر یا ابطال میشود، شرکتهای هواپیمایی با رعایت مقررات پذیرایی از مسافران تنها موظف به استرداد کامل وجه به مسافران خواهند بود.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد