به گزارش جام جم آنلاین، دکتر حبیب آیت اللهی گفت: عشق به معنای خالص بودن است؛ پس عشق یعنی توحید؛ یعنی با خداوند یکی شدن، و این سرشت هنر است. هنر باید از دو شاکله بهره مند باشد، و هر دو این ها از ذات خداوند نشات می گیرند. یکی زیبایی و دیگری اخلاص. پیامبر درباره خداوند می فرماید او هم زیبا است و هم زیبایی را دوست دارد.
وی افزود: در فرهنگ ایرانی، هنر از سه بخش ترکیب شده است: یک «هو»، به معنای خوب، دوم «ارا» به معنای کار در حد کمال، و سه حرف ربط «ن». بنابراین هنر یعنی کار خوب در حد کمال. در فرهنگ ما، هنر سه خصیصه دارد: دانش، فضیلت و کمال. از سوی دیگر، ذات خدا علم، فضیلت و کمال است، بنابراین، این سه فضیلت را خدا به هنر مند می دهد.
این استاد پیشکسوت تاریخ هنر در باب معنای هنر گفت: هر کاری که با عشق، اخلاص و زیبا انجام شود، هنر است. اولین درسی که یک استاد در یک مدرسه فرانسوی به من داد، این بود که هنر از «عشق» نشات می گیرد.
وی افزود: ایرانی ها همیشه یکتا پرست بوده اند و جلوی بت سر خم نکرده اند و این یعنی اینکه ما کارمان به خلوص و عشق انجام می شود و پیامبر برای ما نمونه کامل عشق و اخلاص است. هنر محدود به فعالیت های خاصی نیست و هر کاری که با عشق و خلوص و به زیبایی انجام شود، هنر است و همچنین هر کاری که چنین خصوصیاتی داشته باشد، هنر است چرا که خداوند هم زیبا است و زیبایی را دوست دارد بنابراین هنر، عبادت است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد