باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در پیامی که از سوی دفترش منتشر شد اعلام کرده است که شرایط اقتصادی جهان، افزایش تولید نفت توسط کشورهای خاص و افزایش سطح ظرفیت ذخایر نفتی، این اجازه را به وی داده است تا تحریم های نفتی ایران را تمدید کند.
عربستان سعودی متحد آمریکا در خاورمیانه، میزان تولید نفت خام خود را به حدی افزایش داده است که این مساله موجب سقوط قیمت جهانی انرژی شده است.
اوباما در بیانیه خود نوشت، من معتقد هستم که عرضه کافی نفت و فرآورده های نفتی از سوی کشورهایی غیر از ایران این اجازه را می دهد تا خرید نفت خام و فراورده های نفتی از ایران توسط نهادهای مالی خارجی کاهش یابد.
بر اساس تحریم های یکجانبه آمریکا، شرکت های خارجی در صورت معامله با نهادهای مالی ایران، از سیستم مالی آمریکا حذف خواهند شد و با تحریم های اقتصادی و مالی مجازات می شوند.
البته توافق هسته ای موقت در نوامبر 2013 میلادی به ایران اجازه می دهد تا روزانه یک میلیون بشکه نفت بفروشد. واشنگتن اعلام کرده است که توافقنامه موقت هسته ای شامل تمدید تحریم های قبلی نمی شود.
آمریکا و قدرت های جهانی در حال مذاکره با ایران برای دستیابی به توافق جامع هسته ای تا پایان ژوئن یعنی 9 تیرماه هستند. ایران و گروه 1+5، 2 آوریل (13 فروردین)، به چارچوب توافق اولیهای دست یافتند که بر اساس آن برنامه هستهای ایران محدود خواهد شد و بهازای آن تحریمهای بینالمللی علیه تهران لغو میشود.(تسنیم)
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد