حماسه بزرگی که نماد وحدت، یکپارچگی، همدلی، همزبانی، عزم و اراده ملی ایرانیان برای اخراج اشغالگران تحت حمایت قدرتهای استکباری از شهر و نقطهای بود که تمامیت ایران اسلامی و نماد مقاومت و سلحشوری مردمان آن به شمار میرفت.
تلاقی گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر با ایام ولادت امام حسین(ع) و روز پاسدار و نیز میلاد قمر بنیهاشم، حضرت ابوالفضل العباس(ع) و روز جانباز در سال جاری، بسیار معنادار و حاوی نکات آموزنده و حرکتآفرینی است که مستلزم تامل و نگاه ویژه است.
از جمله نکاتی که میتواند در این رهگذر به مثابه مقولهای مستقل اما مرتبط با حماسه آزادسازی خرمشهر و روح جهاد، مقاومت، ایثار و فداکاری فاتحان خرمشهر مورد اشاره قرار گیرد، موضوع روز پاسدار و کارکردها و نقشآفرینیهای ممتاز و سرنوشتساز سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است. نهادی که عملیات بیتالمقدس و آزادسازی خرمشهر قهرمان، نقطه عطفی در روند تکامل و پیشروندگی آن محسوب میشود.
در این فرصت ارجمند، نگاهی اجمالی به فرآیند شکلگیری و کارکردهای سپاه طی 37 سال اخیر و نقشپذیریهای امروز آن در دهه چهارم انقلاب و در عرصه مقاومت اسلامی و بیداری اسلامی میتواند راهگشا واقع شود.
سپاه پاسداران گر چه نهادی مسلح و نظامی بوده و وظیفه اصلی ان حفاظت از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن میباشد، اما با توجه به ماهیت، نوع و طیف تهدیدات که از سوی استکبار جهانی علیه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن در ادوار گذشته تاکنون به کار گرفته شده است، واضح است تهاجم علیه انقلاب، اولا محدود به مرزهای جغرافیایی نمیباشد و ثانیا صرفا جنبه نظامی ندارد و چه بسا میتواند در اشکال امنیتی، فرهنگی و سیاسی هم ظهور و بروز داشته باشد.
بنابراین حوزه مسئولیتهای قانونی سپاه براساس قانون اساسی مقابله با انواع تهدیدات و تهاجمات علیه انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن میباشد که اصولاً مفهومی کاملا غیرمادی و غیرفیزیکی داشته و مرز جغرافیایی نمیشناسد.
اکنون در دهه چهارم انقلاب اسلامی، سپاه با مسئولیت گسترده، سنگین و متنوعی که در دو بخش حفظ و توسعه و تعمیق انقلاب اسلامی به صورت قانونی عهدهدار است، به عنوان یک سازمان منحصر به فرد در برابر هر آنچه اصل انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را به مخاطره بیندازد، مسئولیت داشته و با حفظ پویایی، انعطاف راهبردی و تحول دائمی و با نگاه رسالت محوری، به پاسداری از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن میپردازد که از جمله اقدامات مهم و راهبردی در این مقطع کمک به تحقق «گفتمان انقلاب اسلامی» است.
گفتمان تولید شده از سوی انقلاب و نظام اسلامی از بدو پیروزی تاکنون توانسته است با غلبه بر گفتمانهای مخالف و رقیب به حیات افتخارآمیز خود ادامه دهد و با گذشت 37 سال جوامع امروز بشری را در معرض حرف جدیدی از فردیترین حوزه اخلاقی تا نظامهای سیاسی و اجتماعی تا شالودهپردازی و باز مهندسی فرهنگی و سامانبخشی اقتصادی قرار داده است.
صیانت از این گفتمان و تحقق کامل و تحکیم آن در داخل و توسعه منطقهای و جهانی مستلزم حفظ پیشبرندگی و پیشروندگی آن است که این مهم در متن ماموریتهای ذاتی نهادهای ارزشی و انقلابی ـ بویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ـ بایستی با تلاش مستمر و پاینده دنبال شود.
سپاه همان گونه که در عرصههای نبرد و مقابله با تهدیدات سخت و نفسگیر گذشته نظیر دفاع مقدس و خنثیسازی فتنههای 78 و 88 توانست توطئههای دشمنان را میرا و ناکام سازد، در شرایط فعلی نیز جبهه دشمن انگشت خود را روی ناکارآمدی انقلاب اسلامی گذارده است، با ایجاد تصویر مثبت و کارآمد از گفتمان انقلاب اسلامی ماموریت خود را بدرستی به انجام خواهد رساند.
سردار رمضان شریف - سخنگوی سپاه پاسداران
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد