رای سه کلیسای آمریکایی در حمایت از فلسطین
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: سه کلیسای آمریکایی در رای گیریهای جداگانه به قطعنامه سازمانهای حامی فلسطین مبنی بر اعمال محرومیتهایی علیه شرکتهایی که با اسرائیل رابطه داشته و همچنین حمایت از اقدامات تحریمی بر ضد این رژیم رای دادند. رای گیری در این سه کلیسا که در سالت لیک سیتی و کانزاس سیتی قرار دارند، از میلیونها آمریکایی انجام گرفته اما نتیجه رای گیری آن میتواند در عرصه بینالمللی نیز مثمرثمر واقع شود.
واقعا دکل نفتی گم شده است
جمهوری اسلامی آورده:رئیس سازمان بازرسی کل کشور با اعلام اینکه اصل موضوع گم شدن 87 میلیون دلار در خرید یک دکل نفتی صحت دارد، گفت: امروز آخرین گزارش سازمان بازرسی درخصوص این موضوع به مراجع قضایی ارسال شد. به گزارش مهر، قاضی ناصر سراج درباره سرنوشت دکل نفتی گمشده ایرانی افزود: افرادی که این پول را هزینه کردهاند تاکنون نتوانستهاند هیچ دلیلی ارائه کنند که این پول حتما به شرکت فروشنده تحویل شده است. وی ادامه داد: سازمان بازرسی کل کشور تاکنون 8 گزارش مفصل در این خصوص از شرکت نفت تهیه کرده که آخرین گزارش آن امروز به مراجع قضایی ارسال شد.
حمله به سفیر آمریکا تحت تاثیر تبلیغات کره شمالی
روزنامه جمهوری اسلامی آورده:پلیس کره جنوبی اعلام کرد: کیم جونگ کی، شهروند این کشور، که در اسفند ماه گذشته با چاقو به سفیر ویژه آمریکا در یکی از مراکز فرهنگی سئول حمله کرده بود، تحت تاثیر تبلیغات کره شمالی علیه آمریکا دست به این اقدام زد. پلیس کره میگوید: قانونی تصویب شده که بر اساس آن هیچ یک از اتباع کره جنوبی حق ندارند به هیچ روشی از کره شمالی حمایت و یا از آن تقدیر نمایند. حمله «کی» به فرستاده آمریکایی در سئول موجب ایجاد جراحاتی سخت در دست و صورت این دیپلمات شد و وی را با 80 بخیه راهی واشنگتن کرد.
اختلاف به سران داعش رسید
جمهوری اسلامی نوشت: پایگاه اطلاع رسانی مجلس اعلای اسلامی عراق نوشت:اختلاف و درگیری خونین بین سرکردگان گروه تروریستی و تکفیری داعش در عراق افزایش یافته است. به گزارش العالم، «عبدالامیر الزیدی» فرمانده عملیات دجله روز یکشنبه گفت: داعش از اختلاف و درگیری خونین بین سرکردگان خود رنج میبرد به نحوی که برخی از سرکردگان این گروه تروریستی تاکنون به دست همدیگر اعدام شدهاند. سومریه نیوز به نقل از الزیدی گفت: اعترافات اعضای دستگیر شده داعش در استان صلاح الدین نشان میدهد که سرکردگان این گروه تروریستی به ویژه سرکردگان خارجی دچار اختلافات شدید هستند و همدیگر را اعدام میکنند. الزیدی گفت: داعش برای جلوگیری از پیشروی نیروهای ارتش عراق و بسیج مردمی متوسل به بمبگذاری اراضی و خودروها شده است و اکثراً از مقابله رو در رو با نیروهای عراقی امتناع میکند. وی افزود: داعش در چند هفته گذشته بیش از 15 فرمانده برجسته خود را در شهر بیجی و اطراف آن از دست داده است.
سیل استعفای مدیران دولتی برای رفتن به مجلس
روزنامه کیهان در ستون ویژه خود نوشت:یک روزنامه اصلاحطلب از «سیل استعفای مدیران دولتی برای رسیدن به مجلس» خبر داد.
آفتاب یزد نوشت: در میان مردم عادی، کسانی هستند که عزمشان را جزم میکنند تا پا به عرصه رقابت بگذارند... اما در این بین اشخاصی هم وجود دارند که خیلیها از خود میپرسند دیگر آنها برای چه به دنبال کاندیداتوری مجلس هستند؛ این سوال مردم به واسطه پست و مقام سازمانی بالایی است که این اشخاص دارند چرا که آنها مسئولین فعلی کشور هستند که برای نامزدی در مجلس هم تلاش میکنند و البته قانون هم در قبال این مسئولین متفاوت عمل میکند.
چرا که با استناد به ماده 29 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی اشخاصی هستند که به واسطه مقام و شغل خود از داوطلب شدن در انتخابات مجلس محروماند و برای نامزدی در مجلس باید شش ماه قبل از انتخابات استعفا بدهند.
آفتابیزد افزود: این روزها خبرهای استعفای مختلفی از مسئولین را هر از گاهی میشنویم، استاندار قم برای شرکت در انتخابات مجلس دهم استعفا داد! ... مدیر کل بازرسی وزارت علوم برای شرکت در انتخابات مجلس استعفا داد!... یک سایت استانی کرمان از استعفای 11 نفر در استان کرمان برای شرکت در انتخابات مجلس دهم خبر داد؛ توضیح اینکه در این لیست کسانی چون مدیرکل آموزش و پرورش، مدیرکل تعاون، کار و تامین اجتماعی این استان هم به چشم میخورد... محمد حسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور در تاریخ بیست و چهارم خردادماه خبر از استعفای 22 نفر از مدیران وزارت کشور برای شرکت در انتخابات مجلس داد؛ 2 معاون استاندار، 6 مدیر کل، 2 معاون مدیرکل، 1 سرپرست دفتر آموزش و پژوهش استانداری، 5 فرماندار، 4 بخشدار و 1 شهردار از جمله کسانی بودند که از سمت خود استعفا دادند... برخی اخبار حتی از استعفای اشخاص در ردههای دیگر هم خبر میدهد. این در حالی است که باید در آینده منتظر شنیدن اخبار بیشتری از استعفای رسمی افراد دیگری هم باشیم.
در همین حال مدیرکل دفتر سیاسی و انتخابات استانداری فارس گفت: طبق آخرین اطلاعات به دست آمده، 9 نفر از مدیران و مسئولان این استان برای شرکت در انتخابات مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفا دادند.
سید یحییهاشمی در گفتوگو با ایرنا افزود: یدالله حسینی فرماندار مرودشت، علی دهقان فارسی رئیس جهاد کشاورزی شیراز، حسن زارع شیبانی مدیرکل تعاون روستایی فارس، سید علاالدین کراماتی مدیر کل امور اتباع و مهاجرین خارجی استانداری فارس از جمله مسئولانی هستند که استعفا دادند.
وی اظهار کرد: سیدعلی نقی لقمانی مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی فارس، بهرام پارسایی عضو شورای اسلامی شهر شیراز، عبدالله حسینی مشاور استاندار فارس، داریوش احمدی شهردار مرودشت و مجید رحیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر مرکز شهرستان خرم بید دیگر مسئولانی هستند که برای شرکت در رقابتهای انتخاباتی مجلس شورای اسلامی استعفا دادند.
جیمز کلاپر: ایران تهدید جدی برای آمریکاست
کیهان نوشت:رئیس جامعه اطلاعاتی آمریکا، ایران را تهدیدی جدی و مستقیم برای کشورش معرفی کرد.
جیمز کلاپر رئیس سازمان اطلاعات ملی آمریکا در مصاحبه با روزنامه «تایمز اسرائیل» گفت: ایران مهمترین و تنها عامل حفظ بشار اسد در سوریه است.
کلاپر افزود: ایران و گروه تحت فرمانش حزبالله بهطور مستقیم منافع آمریکا و متحدانش را تهدید میکنند. این همیشه نظر جامعه اطلاعاتی آمریکا در بیش از سه دهه بوده است.
کلاپر درباره تحولات و درگیریهای جاری در سوریه نیز گفت: نقش ایران و حزبالله در جلوگیری از سقوط رژیم بشار اسد بسیار کلیدی بوده، زیرا آنها رژیم اسد را برای حفظ محور مقاومت علیه اسرائیل و غرب حیاتی میدانند.
کلاپر اظهار داشت: شبهنظامیان شیعه تحت حمایت ایران در عراق که علیه داعش میجنگند، همان شبهنظامیانی هستند که آمریکا را برای مداخله در عراق به حملات تروریستی تهدید میکردند.
عطریانفر: روحانی از انتخاب برخی وزرا پشیمان است
روزنامه کیهان نوشت:عضو مرکزیت کارگزاران سازندگی میگوید روحانی اکنون پشیمان است که چرا برخی افراد با صلاحیتتر را برای وزارت انتخاب نکرده است.
محمد عطریانفر در مصاحبه با روزنامه آرمان و در پاسخ این سؤال که چرا آقای روحانی نتوانست بهترین افراد را برای کابینه خود انتخاب کند؟ گفت: این مسئله ممکن است ناشی از عدم شناخت شخص رئیسجمهور باشد یا ممکن است آقای رئیسجمهور اشراف کافی داشتهاند اما شخص موردنظر آمادگی حضور در کابینه را نداشته و اعلام آمادگی نکرده است. البته بنده مطلع هستم که آقای رئیسجمهور پس از اینکه کابینه را انتخاب کرده به افراد باصلاحیت و قویتری نیز رسیده است. ایشان بعدا پشیمان شدهاند که چرا از ابتدا آن فرد باصلاحیتتر را معرفی نکرده است.
عطریانفر اضافه کرد: برخی از مدیران که در بخش خصوصی مشغول به کار بودند نیز در پاسخ به دعوت آقای روحانی عنوان کرده بودند که ما در گذشته به شدت از بخش دولتی و مضرات کار در آن آسیب دیدهایم و دیگر علاقهمند نیستیم در بخش دولتی فعالیت کنیم. به عنوان نمونه بنده آگاهی دارم که مهندس زنگنه برای تکمیل تیم مدیریتی خود در وزارت نفت افرادی را به کار دعوت کرده است اما این عده مقاومت کردهاند و درخواست ایشان را نپذیرفتهاند. ایشان بیشتر اصرار کرده و وعده حقوقهای بالایی داده است اما این عده عنوان کردهاند بیشتر از پولی که دولت قرار است به ما بدهد ما در بخش خصوصی و با زحمت و دردسر کمتری به دست خواهیم آورد. این عده عنوان کردهاند چرا ما باید بهطور مداوم دلهره داشته باشیم که برای مسائل عادی و معمولی دولتی از سوی برخی که دخالتهای غیرکارشناسی انجام میدهند تحت فشار قرار بگیریم.
وی همچنین گفته است: برخی از انتخابهای آقای روحانی هم درست بوده اما در عمل اینگونه مدیران کارآمدی خود را نشان ندادهاند. البته حالت عکس این مسئله هم وجود داشته و انتخاب رئیسجمهور با وزرا که در مرحله اول زیاد مورد رضایت نبوده است با عملکرد بسیار بالا و قابل قبولی همراه شده است.
شعبدهبازی تازه غرب برای پیچاندن وظیفه لغو فوری تحریمها
روزنامه کیهان نوشت:خبرگزاری فرانسه از اختلافات کلیدی ایران و غرب در مذاکرات خبر داد و نوشت: انتظارات دو طرف مخالف یکدیگر است.
فرانس پرس در گزارشی نوشت: مهمترین هدف ایران از مذاکرات کاهش فشار تحریمهاست اما یک دیپلمات ارشد غربی در این باره گفت: «انتظارات یک طرف، با تمایلات طرفهای دیگر موافق نیست.» تهران خواستار لغو فوری همه تحریمهای اتحادیه اروپا، سازمان ملل و آمریکا به محض امضای توافق است، اما کشورهای 5+1 همچنان بر این موضوع پافشاری میکنند که تحریمها تنها به صورت تدریجی و زمانی لغو خواهد شد که ایران، ظرفیتهای برنامه هستهای مشکوک خود را کاهش دهد.
خبرگزاری فرانسه با اشاره به مخالفت ایران با درخواست بازرسی از مراکز نظامی افزود: کشورهای غربی خواستار محدودیت برنامه هستهای ایران دست کم به مدت 10 سال هستند. آنها همچنین خواستار محدود شدن بخشهایی از این برنامه برای مدتی طولانیتر هستند. اما رهبر عالی ایران که تصمیمات وی در مسائل ایران فصلالخطاب شمرده میشود هفته گذشته گفت: «برخلاف پافشاری آمریکاییها، ما محدودیتهای 10 و 12 ساله را نخواهیم پذیرفت. ما به آنها اعلام کردهایم حاضریم چند سال محدودیت را بپذیریم.» آیتالله خامنهای همچنین بر این موضوع پافشاری میکند که ایران باید بتواند در مدت زمان توافق، فعالیتهای تحقیق و توسعه هستهای خود را ادامه دهد.
در همین حال وبسایت رجا نیوز با بررسی شعبدهبازی جدید غرب برای 3 مرحلهای کردن توافق و موکول برداشتن تحریمها به مرحله سوم نوشت: آنچه از جمعبندی خروجی جلسه غیر رسمی یک مذاکره کننده ارشد با خبرنگاران حاضر در وین برمیآید، مذاکرات در حال حرکت به سمت یک چارچوب در قبال تحریمهاست که به جای لغو کامل تحریمها در روز امضاء توافق، لغو آنها را سه مرحلهای و موکول به اجرای برخی اقدامات از سوی ایران میکند که در خوشبینانهترین حالت نزدیک به یکسال به طول خواهد انجامید.
روزنامه آمریکایی هافینگتون پست درباره این مدل مینویسد: مقامات ایرانی به شدت بر روی این مسئله پافشاری میکنند که همه تحریمها باید در روز امضای توافق هستهای، برداشته شوند این مسئله دقیقاً برعکس انتظاری است که تیم آمریکایی درباره لغو تدریجی تحریمها دارد.
برطبق اطلاعات منبع ایرانی، توافق به سه بخش و مرحله تقسیم شده است؛ فاز ابتدایی، «پذیرش توافق» است که زمانی که طرفین به توافق برسند، به وقوع خواهد پیوست و احتمالاً در یکی دو روز آینده اعلام خواهد شد. فاز بعدی، «عملیاتی کردن توافق» است که بسته به طی کردن مراحل داخلی در کشورهای درگیر مذاکرات است (مانند کنگره آمریکا و مجلس شورای اسلامی ایران). این مرحله به طور خاص بعد از تصویب طرح نظارت بر توافق کنگره ایالات متحده، طراحی شده است.
آغاز اجرایی شدن تعهدات ایران تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی هم فاز سوم این توافق است که پس از تأیید آژانس، تحریمهای آمریکا و سازمان ملل و اتحادیه اروپا شروع به برداشته شدن خواهند شد.
براساس این گزارش، لغو عملی تحریمها منوط به اجرای تعهدات از سوی ایران و تأیید آژانس شده است که البته این موضوع دست ایران را از برگهای برندهای همچون ذخایر سوخت، تأسیسات نطنز و فردو قلب رآکتور اراک خالی کرده و زمینه را برای نقض عهد طرف مقابل فراهم خواهد کرد. این در حالی است که اجرایی شدن این مدل عملاً یکسال به طول خواهد انجامید و نسبتی با لغو تحریمها در روز امضاء توافق نخواهد داشت. تجربه نشان داده بیتوجهی به خطوط قرمز مذاکراتی همچون پرهیز از دو مرحلهای شدن توافق نهایی و مواردی شبیه به این ضررهای جبرانناپذیری برای ایران به دنبال داشته است و در این مورد یعنی لغو همه تحریمها در روز توافق نیز، بازی با کلمات برای نادیده گرفته شدن این خط قرمز حیاتی میتواند کشور را با زیانهای جبرانناپذیری روبرو کند.
ارزیابی وزیر سابق از برخی آمار و ارقام اقتصادی
کیهان نوشت:وزیر سابق اقتصاد میگوید میزان نقدینگی در دولتهای نهم و دهم 460 هزار میلیارد تومان بود اما این رقم در دو ساله دولت یازدهم به مرز 800 هزار میلیارد تومان رسیده است.
سید شمسالدین حسینی در مهمانی افطار جمعی از خبرنگاران حامی دولت سابق گفته است: باید به دور از هیاهوها و طرح پرسشهای دقیق نقد درست را فراموش نکنیم تا مردم بدانند چه اقداماتی شده و چه در حال انجام است.
به گزارش عصر ایران، وزیر سابق اقتصاد گفت: امروزه هر گزارشی را میخوانیم یا با افراد اقتصادی صحبت میکنید عنوان میشود که منابع دولت یازدهم از دولت دهم کمتر بوده است، در حالی که بر اساس گزارشهای رسمی منابع مالی و پولی در دولت یازدهم 70 درصد رشد داشته است.
حسینی با اشاره به اینکه منتقدان دولتهای نهم و دهم همواره میگویند رشد نقدینگی از حضرت آدم تا دولت دکتر احمدی نژاد در ایران 460 هزار میلیارد تومان بوده است افزود: این در حالی است که نقدینگی در همین دو سال دولت یازدهم به مرز 800 هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی با اشاره به سخن رئیسجمهور روحانی که گفته بود خزانه خالی است ادامه داد: کسانی که ادعای خالی بودن خزانه را میکنند چگونه بر اساس اظهارات رسمی سخنگوی دولت افزایش پرداختی 42 درصدی را در سال 93 نسبت به سال 92 داشتهاند؟ مگر میشود با خزانه خالی چنین پرداختی داشت؟
حسینی از برداشت بدون مجوز دولت از خزانه بانک مرکزی در اسفند ماه سال 92 خبر داد و گفت: حدود 10 هزار میلیارد تومان در اسفندماه سال 92 از خزانه بانک مرکزی به بهانه پول نفت برداشت کرده و هنوز برگشت ندادهاند! این در حالی است که در 2 سال گذشته بدهی بانکها به بانک مرکزی بالغ بر 75 درصد افزایش پیدا کرده و البته مسکن مهر هم تعطیل است!!
وی با بیان اینکه اگر این آمار واکاوی نشود میشود آب خوردن مردم را هم به تحریمها ربط داد گفت: پس از سیاست تخریب دولت سابق هماکنون که زمان پاسخگویی دولتمردان به این پرسش که شما چه کردهاید فرا رسیده است سیاست «شبح تحریم» را راه انداختهاند تا ناکارآمدی خود را به همه چیز ربط دهند!
حسینی افزود: در دولت قبل وقتی قیمت هر کیلو مرغ 100 تومان رشد داشت باید به همه جا از جمله مجلس پاسخگو میبودیم اما الان میبینید قیمتها به راحتی بالا میرود و هیچ نهادی سوال نمیکند که چرا؟!
وی با تشریح اقدامات اقتصادی دولتهای نهم و دهم گفت: دولت احمدینژاد ذخایر خوبی برای دولت روحانی به جا گذاشت از جمله اینکه فحش افزایش نرخ دلار را ما خوردیم و الان آقایان دارند لذتش را میبرند!
عضو سابق شورای پول و اعتبار افزود: افزایش قیمت دلار و درآمد حاصله از این موضوع به همراه واگذاریهایی که در دولت قبل انجام شده بود سبب شد تا دولت یازدهم سرمایه 64 هزار میلیارد تومانی آماده داشته باشد این در حالی است که اعلام میکنند واگذاریها را قبول نداریم، جالب آنکه از قبل همین واگذاریها ماهیانه 10 هزار میلیارد تومان درآمد نقد دارند!
حسینی با اشاره به سختیهای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده ادامه داد: من برای اجرای این قانون دچار مشکلات قلبی و در بیمارستان بستری شدم اما درآمد آن الان به این دولت میرسد.
حمایت رهبری از مذاکره کنندگان ایران در «توئیتر»
روزنامه ایران در ستون دیگه چه خبرنوشت:رهبر معظم انقلاب طی پیامی در صفحه رسمی توئیتر خود بار دیگر حمایت خود را از تیم مذاکره کننده ایران ابراز کردند. به گزارش «انتخاب» در این توئیت آمده است: «من مذاکره کنندگان مان را افرادی امین، متعهد، شجاع و متدین میدانم. آنها در حال پیگیری منافع و غرور ملی در مذاکرات هستهای هستند».
ناگفته استعفای رئیس بانک مرکزی احمدی نژاد
ایران نوشت:رئیس کل بانک مرکزی دولت اول احمدینژاد گفت: « من در دوره دوسال و نیم حضورم در دوران آقای احمدی نژاد، سه بار به طور مکتوب از ریاست بانک مرکزی استعفا کردم. گاهی بحث هایی در زمینه اعتبارات و نقدینگی و تناقضاتی که در افکار داشتیم پیش میآمد که قابل تحمل و چشم پوشی نبود». ابراهیم شیبانی پس از 8 سال سکوت، در گفتوگویی مفصل با «ایسنا» افزود:« بار سوم که استعفا کردم بحث شورای پول و اعتبار پیش آمد. آقای احمدینژاد تصمیم گرفته بود حدود 27 شورا مثل شورای مناطق آزاد، اشتغال، عالی بانکها و حتی شورای پول و اعتبار را با هم منحل کنند که ظاهراً عنوان میشد به دلیل نظر حقوقی که دریافت کرده بودند چنین تصمیمی گرفتهاند، اما من فکر میکنم چون شوراها را مانع یکسری تصمیمهای یگانه و یکطرفه میدیدند، برای انحلال آن وارد عمل شدند. البته باید یادآوری کنم که حتی پیش از انحلال شورای پول و اعتبار هم توجه خاصی به تصمیمات این شورا نمیشد. گاهی طرحی در این شورا به تصویب میرسید اما رئیس جمهوری آن را امضا نمیکرد».
اعتراض ایرانی-امریکاییها به «کلیشهسازی»
روزنامه ایران نوشت:گروهی از ایرانی ـ امریکاییهای سرشناس، سیاستمداران، نویسندگان یا محققان ایرانیتبار، در نامهای سرگشاده به نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده، از آنها خواستهاند از «تعمیم» گفتههای خود به کل مردم ایران خودداری کرده و به «کلیشهسازی» دامن نزنند. به گزارش «تابنـــــاک»، سی و هفت ایرانی ـ امریکایی که این نامه سرگشاده را امضا کردهاند از نامزدهای انتخابات سال ۲۰۱۶ خواستهاند وقتی در مورد مذاکرات اتمی میان تهران و قدرتهای جهانی، برای نمونه در مخالفت با آن صحبت میکنند، گفتههای خود را به کل مردم ایران تعمیم ندهند. « روابط عمومی اتحادیه امریکاییهای ایرانیتبار» میگوید گفتههای اخیر سناتور لیندسی گراهام، از نامزدهای احتمالی جمهوریخواهان در انتخابات پیشرو که ایرانیان را درغگو خطاب کرده بود، دلیلی بر نگاشته شدن این نامه سرگشاده است.
پاسخ هواداران عارف به «کیهان»
ایران نوشت:پس از اعتراض روزنامه «کیهان» به حضور برخی اعضای نهضت آزادی در میهمانی افطار محمدرضا عارف، «امید» از سایتهای نزدیک به عارف در پاسخ نوشت:«شاید اگر حافظه تاریخی مدیران کیهان یاری کند در همایش «خلیج فارس؛ طرح تدوین دانشنامه» که در اردیبهشت ماه سال 88 در مرکز دایرئ المعارف بزرگ اسلامی برگزار شد از رئیس دفتر رهبر انقلاب و سردار صفوی در آن همایش شرکت داشتند تا دکتر ابراهیم یزدی و دکتر غلامعباس توسلی.هم عبدالله نوری حضور داشت و هم نبی حبیبی و همه در کنار هم نشستند.در آن زمان کیهان به حضور چهره هایی همچون دکتر ابراهیم یزدی و دکتر توسلی در همایش مزبور و نشستن آنها در کنار شخصیتهایی مانند حجتالاسلام محمدی گلپایگانی و سردار صفوی معترض نشد حتی رسانهها در آن مقطع زمانی این همایش را باعث همگرایی جریانهای مختلف سیاسی دانستند ولی انگار مدیران روزنامه «کیهان» از برگزاری ضیافت افطاری دکتر عارف نگران شدند و حضور برخی از چهرههای سیاسی در این ضیافت معنوی را بهانهای برای تحتالشعاع قرار دادن ابتکار عمل دکتر عارف قرار دادند.چه آنکه اصولاً کیهان میانهای برای آشتی جریانهای مختلف سیاسی ندارد و حیات و ممات آن در ستیزههای بیهوده سیاسی است».
محسن بیگلربیگی آزاد شد
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که یکی از اعضای حزب ندای ایرانیان، پس از هفت ماه از زندان آزاد شد. ایلنانوشت؛ محسن بیگلربیگی که هشت روز پس از اخذ مجوز حزب ندای ایرانیان به همراه «جاوید فخریان» و «سینا رحیمپور» به دو سال حبس تعزیری محکوم شده بود، با تشکیل دادگاه تجدیدنظر و بررسی پرونده، پس از هفت ماه آزاد شد.
استاندار فارس استعفا داد
آرمان آورده:شنیده شد که استاندار فارس در نامهای خطاب به وزیر کشور از سمت خود استعفا کرد. ایلنا نوشت؛ سید محمد احمدی گفت: برای حضور در انتخابات دهم مجلس شورای اسلامی از سمت خود استعفا دادم. وی درباره اینکه آیا این استعفای شما مورد موافقت وزیر کشور قرار گرفته است، اظهار کرد: من استعفای خود را اعلام و از پذیرش یا رد آن اطلاعی ندارم. احمدی در پاسخ به این پرسش که آیا آقای کدخداپور که گفته میشود برای سرپرستی موقت استانداری معرفی شده، در محل استانداری حاضر شدهاند، گفت: بحث آقای کدخداپور برای سرپرستی استانداری منتفی شده است.
دیدار عارف با میردامادی
آرمان نوشت:شنیده شد که رئیس بنیاد امید ایرانیان با رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ششم دیدار کرد. محمدرضا عارف روز گذشته با محسن میردامادی که بهتازگی دوران محکومیتش به پایان رسید دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدار عارف با خشنودی از روحیه بالای میردامادی٬ برای او آرزوی موفقیت و سلامتی کرد. میردامادی نیز با اظهار خشنودی از ملاقات با عارف از تلاشهای وی برای بهبود وضعیت سیاسی کشور قدردانی کرد. میردامادی فعال سیاسی اصلاح طلب و رئیس کمیسیون سیاست خارجی مجلس ششم بود.
تعارف نان بربری به سخنگوی کاخ سفید
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که هنگامی که سخنگوی وزارتخارجه با حضور در جمع خبرنگاران ایرانی حضور یافت، خبرنگاران به وی نان بربری تعارف کردند و با جواب جالبی نیز همراه شدند. باشگاه خبرنگاران نوشت؛ وی در پاسخ به این تعارف گفت: مفتخوری نمیکنم. روز گذشته نیز وی با حضور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: خبر از مذاکرات داغ است هدف ما این است که مذاکرات به نتیجه برسد اما اختلافات و شکافها میان مواضع وجود دارد.بیشتر گفتنی است اکنون نشستها برای نگارش برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) با فشردگی بیشتری و در سطوح مختلف به جریان افتاده است و تلاش طرفین بر این است تا هرچه میتوانند از تعداد اختلافات و پرانتزهای موجود در متن بهمنظور دستیابی به یک توافق خوب، کم کنند.
بازداشت سرکرده گروهک انصارالفرقان
روزنامه آرمان آورده:شنیده شد که معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به دستگیری معدوم هشام عزیزی، سرکرده گروهک انصارالفرقان توسط سربازان گمنام امام زمان(عج)، گفت: ایران خواهان تحویل عبدالستار ریگی از پاکستان است. فارس نوشت؛ علیاصغر میرشکاری اظهار کرد: امسال توفیقات بسیار خوبی در مباحث امنیتی در سیستان و بلوچستان کسب شده که از جمله آن دستگیری سرکرده گروهک انصارالفرقان، معدوم هشام عزیزی با اسم مستعار ابوحفص البلوشی توسط سربازان گمنام امام زمان(عج) بود که به همراه تعدادی دیگر به درک واصل شد. معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: مقادیر زیادی سلاح، مهمات و موادمنفجره از آنها کشف و ضبط شده، این افراد قصد ایجاد رعب و وحشت، ترور و راهبندی در سیستان و بلوچستان را داشتهاند.
انتقاد کامرون از لفظ «دولت اسلامی» برای داعش
روزنامه آرمان نوشت:شنیده شد که دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس روز دوشنبه ضمن درخواست از شبکه «بیبیسی» برای عدم استفاده از واژه «دولت اسلامی» در اشاره به گروه تروریستی داعش، گفت: تاکنون هیچ نشانهای از هماهنگی بین حملات تروریستی تونس، کویت و فرانسه دیده نشده است. ایرنا نوشت؛ دیوید کامرون ضمن ابراز ناراحتی در استفاده ازعبارت «دولت اسلامی» برای اشاره به گروه تروریستی داعش، گفت که این مساله سبب میشود که به این فرقه سمی اعتبار زیادی داده شود و جوانان انگلیسی نیز از راه بهدر شوند و بهتر است از مخفف انگلیسی آن یعنی «ایاسایاس» (ISIS) استفاده گردد. وی ابراز کرد: امیدوارم «بیبیسی» از عبارت «دولت اسلامی» استفاده نکند، چون آنها حقیقتا یک دولت اسلامی نیستند.
انتقاد تند از نوازندگی زنان مقابل چشم جوانان
آرمان نوشت:شنیده شد که امام جمعه مشهد در ارتباط با برگزاری کنسرتها گفت: «بنده نه ضد موسیقیدان و نه دشمن هنر و هنرمند هستم. انتخاب نوشت؛ آیتا... علمالهدی اظهار کرد: ما با حرام خدا و براندازی حدود و ارزشهای الهی مشکل داریم. او با اشاره به اینکه برخی میگویند موسیقی حلال یا حرام است، ادامه داد: بنده به حلال و حرام آن کار ندارم، اما میگویم کنسرتی که در یکجا اجرا میشود و دختر و پسر هنگام برگزاری آن کف میزنند و هورا میکشند و سپس در خیابان بهدنبال هرزگی میروند، حدود الهی را از بین میبرند». او افزود: بنده به حرمت موسیقی کار ندارم، زیرا هرکسی مرجع تقلیدی دارد؛ اما اینکه زنی با موی پریشان مقابل چشم یک عده جوان و آن هم در کنار حرم امامرضا(ع) بنوازد و مرد نامحرم بخواند، منکرترین منکرات است. او با انتقاد از حمایتکنندگان برگزاری کنسرت گفت: آیا این درست است شمایی که در دفاع مقدس بودهاید و در جنگ شرکت کردهاید و شهید دادید، با حمایت از یک عده مطرب و خوشگذران و عیاش خود را در مقابل خون شهدا مسئول کنید.
مجوز کار به 305 ایرانی در تاجیکستان
آرمان نوشت:شنیده شد که دولت تاجیکستان مجوز جذب حدود پنج هزار کارگر خارجی از جمله 305 ایرانی را برای سال جاری میلادی صادر کرد. عبدا... قادری سخنگوی خدمات مهاجرت تاجیکستان گفت: بیشتر مجوزهای جذب کارگران خارجی برای اتباع چینی است. وی افزود: همچنین 305 ایرانی، 200 ترک، 160 ازبک، 170 هندی و 150 پاکستانی برای کار در تاجیکستان مجوز رسمی دریافت کردهاند. حدود 150 شرکت ایرانی در زمینههای مختلف اقتصادی و خدماتی در تاجیکستان فعالند. بر اساس این گزارش به دستور «امامعلی رحمان » رئیسجمهوری تاجیکستان شرکتهای خارجی فعال در تاجیکستان مکلف شدند از سال جاری، 90 درصد نیروی کار خود را از افراد بومی تامین کنند، این میزان قبلا 70 درصد بود. نرخ بالای بیکاری یکی از معضلات اقتصادی کشور هشت میلیونی تاجیکستان است بطوری که بر اساس آمارها حدود دومیلیون نفر از تاجیکان برای کار در خارج از این کشور بویژه روسیه به سر میبرند و ارز انتقال یافته از محل درآمد این نیروهای کار حدود 50 درصد درآمد خالص این کشور را تشکیل میدهد.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد