فشافویه افتتاح شد اعتیاد خیابانی تمام می‌شود؟

15 سال زمان برد تا فشافویه بشود اردوگاه، اما بالاخره شد. از سال 79 که کلنگ ساخت اردوگاه اجباری مجرمان مواد مخدر در حسن‌آباد قم به زمین خورد تا امروز یک عمر بود، اما سرانجام سپری شد؛ دیر و زود داشت، ولی سوخت و سوز نداشت.
کد خبر: ۸۱۴۶۸۹
فشافویه افتتاح شد اعتیاد خیابانی تمام می‌شود؟

از امروز فشافویه رسما پذیرای مجرمان موادمخدر خواهد بود، اردوگاهی که در مرحله نخست آن قابلیت نگهداری 3000 بازداشتی را دارد و اگر طبق جدول زمان‌بندی، مراحل بعدی آن تا شش ماه دیگر به بهره‌برداری برسد، این عدد به 6000 نفر خواهد رسید.

فشافویه، این اردوگاه اجباری مجرمان مواد مخدر و گسترده شده در بیابان‌های نزدیک به آزادراه تهران قم دو کارکرد اصلی دارد؛ یکی نگهداری معتادان متجاهر (خیابانی) که همین امروز هم در شهر پرسه می‌زنند و دوم کمک به زندان‌ها؛ این ندامتگاه‌های متراکم که نیمی از ظرفیتشان را مجرمان مواد مخدر اشغال کرده‌اند.

اردوگاه فشافویه که وارد چرخه بهره‌برداری شود، مجرمان مرتبط با مواد مخدر بویژه خرده‌فروشان و معتادان خیابانی که دست و پاگیر شهر هستند و حضورشان در محلات، موجی از نارضایتی همیشگی را ایجاد کرده، از جلوی چشم جمع می‌شوند و مردم از این رهگذر احساس امنیت بیشتری خواهند کرد. همچنین زندان‌های استان تهران که متراکم‌ترین زندان‌های کشور هستند، کمی نفس خواهند کشید که شاید بشود در سایه این تنفس، بر برنامه‌های اصلاحی و تربیتی زندانیان تمرکز بیشتری کرد.

استان تهران که بیشترین مجرمان موادمخدر را در خود جای داده به چنین اردوگاهی نیاز مبرم دارد، بخصوص این که تاکنون مراکز نگهداری مجرمان موادمخدر کفاف حجم زیاد جمعیت مجرمان را نمی‌داد.

تا سال 92 استان تهران فقط یک مرکز اخوان را داشت با ظرفیت نگهداری 450 نفر و البته سه مرکز متعلق به شهرداری با گنجایش 1900 نفر (شفق هزار نفر، خاورشهر 500 نفر و کمرد 400 نفر) اما حالا فقط در مرحله نخست اردوگاه فشافویه امکان نگهداری 3000 مجرم مواد مخدر وجود دارد که زیر نظر مستقیم قوه قضاییه نیز اداره می‌شود، ولی آیا با افتتاح و تکمیل اردوگاه فشافویه می‌توان به بهبود اوضاع دل بست؛ یعنی می‌توان گفت نگهداری مجرمان مواد مخدر مخصوصا از نوع خیابانی‌اش در یک اردوگاه، به پاک شدن چهره محلات کمک می‌کند؟

پاسخ این پرسش هم آری است و هم خیر؛ آری از این بابت که بالاخره نگهداری مجرمان در اردوگاه‌های ویژه برای مدتی شهرها را از دردسر حضور آنها آسوده می‌کند و خیر به این علت که مجرمان پس از طی دوران محکومیت، دوباره به موقعیت قبلی بازمی‌گردند و می‌شوند همانی که بودند. دقیقا به همین علت است که گفته می‌شود با هیچ بگیر و ببندی معضلی به بزرگی جرایم موادمخدر حل نمی‌شود.

البته دستگیری، وظیفه‌ای قانونی برای مجریان قانون است و نمی‌توان از آن صرف‌نظر کرد، اما این که گمان کنیم با دستگیری مجرمان، جرم موادمخدر کم می‌شود، راه را به اشتباه رفته‌ایم. زندان برای یک مجرم فقط به شرطی کارساز است که دوران محکومیت برای او زمانی برای تغییر شیوه زندگی و دگرگونی باورها باشد که معمولا به علت مقاومت‌های شخصی و البته برنامه‌های کمرنگ تربیتی، این اتفاق رخ نمی‌دهد و حمایت‌های ضعیف و ناچیز پس از خروج از زندان نیز به آن دامن می‌زند .

با این حال افتتاح اردوگاه فشافویه را باید به فال نیک گرفت؛ اردوگاهی که شیرینی افتتاحش را پیش از همه، مردم به تنگ آمده از حضور معتادان متجاهر در محل زندگی‌شان خواهند چشید.


گروه جامعه - مریم خباز

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
مراقب دروغِ راست باشیم

دکتر اکبر نصرالهی، استاد ارتباطات و رسانه با اشاره به پدیده تازه این روزها، از وارونگی افکار عمومی می‌گوید

مراقب دروغِ راست باشیم

نیازمندی ها