مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید
با بررسی نزولات آسمانی در پاییز امسال

مشهد در وضعیت خشکسالی بسیار شدید

نسخه 1200 کارشناس آب از 80 کشور برای بحران آب

دو دانشمند آمریکایی با نظرخواهی از 1200 کارشناس آب از 80 کشورجهان 19 روش برای مقابله با بحران آب اعلام کرند که معتقدند به‌کا رگیری آنها نسخه شفابخش خواهد بود.
کد خبر: ۸۲۶۶۳۶
نسخه 1200 کارشناس آب از 80 کشور برای بحران آب

با جهانی شدن بحران آب که اخیرا ایالت کالیفرنیا هم به شدت درگیر این مسئله شده است،‌دو دانشمند آمریکایی به دنبال این هستند که یک نسخه جهانی برای مقابله با این وضعیت پیدا کنند.

به گزارش فارس، به نقل از یک پایگاه خبری آمریکا،‌ این دو دانشمند از 1200 نفر متخصص و کارشناس حوزه آب در 80 کشور جهان نظرخواهی و 19 روش به عنوان نسخه جهانی برای مقابله با بحران آب اعلام کرند.

در این گزارش این روشها را مرور می‌کنیم.

* تغییر در زندگی و رفتار انسان‌ها راجع به مصرف آب

بر اساس این نظرسنجی تغییر در نحوه مصرف آب می‌تواند در کنترل بحران آب مؤثر باشد. بیشتر مناطق در هند، استرالیا و جنوب غربی آمریکا با مشکل بحران آب تازه مواجه هستند فهم مسئله بحران آب و نحوه مصرف مقابله با بحران آب را راحت‌تر خواهد کرد.

*تعیین نرخ مناسب برای آب

بر اساس اعلام سازمان توسعه همکاری اقتصادی(OECD)، افزایش قیمت آب به کاهش تلفات آب و آلودگی‌هایی که به واسطه آب ایجاد می‌شوند کمک خواهد کرد با این وجود قیمت آب در بسیاری کشورها از جمله آمریکا بسیار ارزان است و این روش باید اصلاح شود.

*ایجاد کارخانه‌های نمک‌زدایی آب دریا

کارخانه‌های نمک زدایی آب دریا در کشورهایی مانند خاورمیانه که انرژی زیادی دارند می‌تواند، استفاده شود، اصولا شورزدایی آب دریا بسیار انرژی‌بر است در این میان می‌توان در کشورهایی که درجه حرارت زیاد و مدت زمان روزهای آفتابی بالاست برای تامین انرژی استفاده کرد، اخیرا عربستان می‌خواهد از انرژی خورشیدی برای نمک زدایی آب دریا استفاده کند.

* اختراع تکنولوژی جدید ذخیره آب

در حالی کمبود آب به دلیل افزایش روزافزون جمعیت و بالا رفتن مصرف آب روزبه روز بیشتر می‌شود که باید تکنولوژی جدیدی برای کاهش هدررفت آب و مصرف این انرژی به عنوان یک دغدغه مهم اختراع شود.

* آوردن پساب‌ها به چرخه مصرف آب

برخی کشورها مانند سنگاپور تلاش می‌کنند تا پساب‌ها را به چرخه مصرف آب وارد کنند در شرق آسیا هم از این روش استفاده مؤثری برای آوردن آب سالم و تمیز و نوشیدنی به چرخه آب استفاده می‌شود.

* بهبود روش آبیاری در کشاورزی

حدود 70 درصد آب سالم جهان در بخش کشاورزی استفاده می‌شود، بهبود روش آبیاری می‌تواند فاصله بین تقاضا و مصرف را بسیار کمتر کند. در بسیاری موارد نبود آب کافی توانایی کشاورزان را برای تولید بسیار کاهش داده است به طور مثال در ایالتی در استرالیا، آسیا و جنوب غربی آمریکا کمبود آب به شدت کشاورزان را در مضیقه قرار داده است.

از آبیاری بارانی و قطره‌ای به عنوان روش مدرن یاد می‌شود اما هنوز بخش بسیار کمی از کشاورزان از این روش‌ها استفاده می‌کنند.

* استفاده حداکثری از آب باران

در کشورهایی مانند پاکستان و هند که بدترین شرایط را به دلیل تغییرات آب و هوایی دارند استفاده از سیستم‌هایی برای استفاده حداکثری از آب باران می‌تواند مفید باشد. آنها تلاش می‌کنند تا کنترل بهتری برای منابع آبی داشته باشند.

* نظارت جمعی بر کنترل آب

طبیعی است که ملزم شدن همه بخش‌ها و نهادها به کنترل مصرف آب می‌تواند کارسازتر باشد آب در همه بخش‌ها استفاده می‌شود و نظارت جزیر‌ه‌ای بر مصرف آب کارایی لازم را نخواهد داشت باید همه نهادها در این زمینه همکاری کنند.

* تسهیل سیاست و قوانین مناسب‌تر برای کنترل آب

دولت‌ها نیاز دارند تا با تصویب قوانین مناسب همه نهادها را به کنترل مصرف آب ملزم کنند دولت آمریکا چنین قوانینی را تصویب کرده است و روسیه هم برای کاهش آلودگی آب‌ها در دریای بالکان قانونی تصویب کرده است. همچنین بیشتر مردم بر این باورند که دولت‌ها می‌توانند دسترسی مردم را به آب سالم تسهیل کنند.

* مدیریت همه‌جانبه بر اکوسیستم

از آنجایی که آب در اکوسیستم جاری است برای کنترل مصرف آب باید در همه بخش‌ها اقدام کرد؛ بخش مصرف انسانی، کشاورزی، محیط زیست و حتی فرهنگسازی مردم اقدام کرد.

مثال بهتر در این مورد استفاده از پساب بخش کشاورزی و انسانی برای تولید آب سالم و تولید کود کشاورزی و همچنین تولید سوخت‌های زیستی از این پساب‌ها است.

* بهبود وضعیت زیرساخت‌های توزیع آب

شرایط بد زیرساخت‌های توزیع آب علاوه بر اینکه به اقتصاد و سلامتی مردم آسیب‌ می‌رساند هزینه‌ها را بسیار افزایش داده و کیفیت زندگی را کاهش می‌دهد همچنین موجب انتشار بیماری‌هایی که از طریق آب ایجاد می‌شوند به ویژه در جمعیت آسیب‌پذیر، می‌شود این تهدید در کشورهای در حال توسعه بیشتر است.

تهدید پساب‌ها همچنین شرایط نامناسب کانال‌های توزیع آب نه تنها باعث هدر رفت این مایع حیاتی می‌شود بلکه بیماری‌های مختلفی را نیز به همراه دارد.

* عملکرد محصولات، تولیدی به ازای مصرف آب سنجیده شود

22 درصد مصرف آب در بخش صنعت است بسیاری از این محصولات مصرف آب بالایی دارند که با تغییر روش‌های تولید می‌توان میزان مصرف آب را کم کرد همچنین در بخش کشاورزی نیز بسیاری محصولات آب‌بر هستند و می‌توان با جایگزینی کشت مناسب و کم‌مصرف، آب را کنترل کرد.

* همکاری در چارچوب بین المللی

باید قوانین بین‌المللی خاصی برای مقابله با بحران آب وضع شود استفاده از آب‌های مرزی یکی از این نمونه‌ها است اخیراً سازمان ملل اهداف توسعه هزاره آب قابل مصرف را تعیین کرده است که به استراتژی جهانی در این زمینه تأکید دارد چنین قوانینی باید بیشتر شود.

* نظارت بر کیفیت آب

کنترل کیفیت آب برای سلامتی انسان‌ها بسیار ضروری است و لازم است که یک مسیر جهانی برای کنترل کیفیت آب و کاهش آلودگی‌ها وضع شود.

* تغییر قوانین جاری دولت‌ها

برخی کشورها مانند شیلی تلاش می‌کنند تا قوانین آب را تغییر دهند در آمریکا هم سیاستمداران به دنبال ترجمه قوانین درباره محافظت از دریاچه میشیگان هستند.

* تحقیق و پژوهش روی آب

دسترسی به آب در جهانی که با بحران مواجه است نیازمند کارهای پژوهشی گسترده در این باره می‌باشد به عنوان مثال برخی شهرها از پساب انرژی سالم، پول کشاورزی و سوخته زیستی تولید می‌کنند.

* اجرایی پروژه‌های آب در کشورهای در حال توسعه و انتقال تکنولوژی

تغییرات آب و هوایی در کمبود آب در برخی کشورها عواقب بسیار ناگواری داشته است به عنوان مثال در شمال غربی هند و صحرای آفریقا بحران آب بسیار جدی است.

یک راه‌حل این است که برای مقابله با شرایط خشکی تکنولوژی‌های جدید به این مناطق منتقل شود اگر چه به دلیل اینکه چنین مناطق خشک که اقتصاد ضعیفی هم دارند اجرای چنین پروژه‌هایی گول زننده به نظر می‌رسد اما با مهارت‌های لازم و استفاده از جوامع محلی می‌توان بسیاری از این مشکلات را تسهیل کرد.

* کاهش فشار تغییرات آب و هوایی و کنترل مصرف آب

از انرژی‌های تجدیدپذیر می‌توان استفاده کرد که می‌تواند جایگزین مناسبی برای سوخت‌های فسیلی شود که در حال حاضر این نوع انرژ‌ها عاملی برای انتشار گازهای گلخانه‌ای و تغییرات شرایط آب و هوایی هستند. استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر فشار تغییرات آب و هوایی را کمتر می‌کند و بحران آب در آینده را کاهش خواهد داد.

* کاهش جمعیت جهان

به دلیل افزایش جمعیت در بخش‌هایی از جهان شکاف بین تقاضا و مصرف تا 15 سال دیگر 65 درصد افزایش می‌یابد. در حال حاضر بیش از یک میلیارد نفر در جهان دسترسی به آب سالم ندارند این در حالی است که 70 درصد آب سالم جهان در بخش کشاورزی استفاده می‌شود.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها