«بنگستان» میدانی زیر گام‌‌های اهواز

در حالی که کشورمان به عنوان دارنده بزرگ‌ترین منابع و مخازن نفت و گاز دنیا شناخته می‌شود، اما به دلایل گوناگون هنوز کمتر از 20 درصد این منابع مورد استحصال واقع نشده و بخش عظیمی از آن دست نخورده باقی مانده است.
کد خبر: ۸۶۲۹۲۹
«بنگستان» میدانی زیر گام‌‌های اهواز

یکی از بزرگ‌ترین مخازن نفتی ما که چنین وضعی دارد، بنگستان اهواز است که درست زیر شهر اهواز قرار دارد. این میدان نفتی که هم‌اکنون نفت آن در حال برداشت است ضریب برداشت پایینی حدود 10 درصد دارد و تاسیسات و ساختمان‌های واقع در شهر اهواز مانعی است برای انجام حفاری‌ها و توسعه این مخزن بزرگ.

اما درباره وضعیت آن باید گفت از 37 میلیارد بشکه نفت در جای این مخزن تنها 2/1 میلیارد بشکه آن تولید شده که با توجه به ضریب برداشت 10 درصدی این میدان حدود چهار میلیارد بشکه از این میدان 37 میلیارد بشکه‌ای قابل استخراج و تولید است.

با توجه به تکمیل مطالعات جامع این میدان به نظر می‌رسد مهم‌ترین اقدامی که باید انجام داد افزایش ضریب برداشت و افزایش تولید است به گونه‌ای که تولید روزانه 180 هزار بشکه‌ای این مخزن با تمهیدات مطالعه شده می‌تواند به 231 هزار بشکه در روز برسد تا بیش از 20درصد تولید این میدان بیشتر شود.

مخزن بنگستان میدان اهواز یکی از طرح‌هایی بود که در کنفرانس رونمایی از قراردادهای جدید نفتی برای نمایندگان شرکت‌های بین‌المللی با جزئیات معرفی شد. این مخزن ازجمله مخازن بزرگی است که به دلیل وضعیت قرارگیری آن زیر شهر اهواز و همچنین مشکلات و معارض‌هایی که بابت انجام حفاری‌های عادی در آن وجود دارد، توسعه‌اش باید بیشتر از طریق حفاری‌های افقی باشد.

این مخزن هم‌اکنون دارای سه واحد بهره‌برداری با ظرفیت اسمی 275 هزار بشکه و سه واحد نمکزدایی با ظرفیت اسمی 220 هزار بشکه و سه واحد تقویت فشار با ظرفیت اسمی 177 میلیون فوت مکعب در روز است. علاوه بر آن 26 پمپ درون چاهی نیز درون این مخزن نصب شده است.

براساس تاکید مسئولان شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب که وظیفه استحصال نفت این مخزن بزرگ را به عهده دارند افزایش تولید، تنها هدف توسعه مخزن بنگستان میدان اهواز نیست؛ چراکه باتوجه به ضریب برداشت پایین 10 درصدی آن، افزایش ضریب برداشت با استفاده از فناوری‌های نو بسیار اهمیت دارد.

دریس، مدیر فنی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب نیز درخصوص این مخزن نفتی به کربناته بودن و انبساط سنگ و سیال به‌عنوان مکانیسم تولیدی این مخازن اشاره کرد و گفت: مخازنی با چنین خصوصیاتی در همه دنیا دارای ضریب بازیافت کمی هستند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها