گفت‌وگویی متفاوت با رهبر ارکستری که نمی‌خواهد خودش را تکرار کند

حکایت 65 سال عاشقی با لوریس چکناواریان

چکناواریان برای اولین‌بار ارکستر ملی را رهبری می‌کند

لوریس چکناواریان «ارکستر موسیقی ملی» را در قالب اجرایی در سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر، رهبری خواهد کرد.
کد خبر: ۸۷۳۸۶۵
چکناواریان برای اولین‌بار ارکستر ملی را رهبری می‌کند

به گزارش جام جم نوا، این آهنگساز و رهبر ارکستر درباره اجرایش توضیح داد: خوشحالم که قرار است ارکستر ملی را رهبری کنم، زیرا بسیاری از دوستان قدیمی‌ام در آن ارکستر ساز می‌زند و وقتی آقای فخر‌الدینی برای این اجرا از من دعوت کرد، از آن استقبال کردم.

او ادامه داد: من در این اجرا، آثار خودم را رهبری خواهم کرد. قرار است قطعاتی را مانند سوییت «آرارات» که روایتی از فرود آمدن کشتی حضرت نوح (ع) بر خشکی است، اجرا کنم. من از بچگی داستان حضرت نوح (ع) را دوست داشتم، برای همین وقتی بزرگ شدم قطعه‌ای را برای او در هفت قسمت نوشتم.

وی گفت: بخش دیگری از این اجرا، به لاوسانگ‌هایم اختصاص دارد؛ من تعداد زیادی لاوسانگ نوشته‌ام که قرار است 9 قطعه از آن‌ها را با ارکستر ملی اجرا کنم. «پردیس و پریسا» قطعه دیگری است که در جشنواره فجر از من خواهید شنید. البته کار جدید دیگری هم نوشته‌ام که «سلام» نام دارد. این قطعه نیز توسط ارکستر ملی اجرا می‌شود.

او در پاسخ به این پرسش که چرا این قطعات را با ارکستر ملی اجرا می‌کند و نه با ارکستر سمفونیک تهران، توضیح داد: ارکستر ملی تفاوت زیادی با ارکستر سمفونیک ندارد، نوازندگان و سازها یکی است و سازهای بادی هم در ارکستر ملی هستند. ارکستر ملی در واقع یک ارکستر سمفونیک است.

چکناواریان در پاسخ به این پرسش که آیا شرایط برای اجرای «سمفونی تختی» فراهم شده است؟ گفت: سمفونی تختی اثر بزرگی است و آن را برای ارکستر بزرگ و گروه کُر نوشته‌ام. برای این اجرا، شرایط فراهم نشده، اما قطعا در آینده آن را اجرا خواهم کرد.

این آهنگساز بیان کرد: ارکستر ملی سطح بالایی دارد، نوازندگان قدیمی در آنجا ساز می‌ز‌نند و من هیچ مشکلی با این ارکستر نخواهم داشت. ارکستر سمفونیک هم ارکستر خوبی است که اجراهای روتین خودش را دارد.

چکناواریان در پاسخ به این پرسش که آیا برای رهبری ارکستر سمفونیک از او دعوت شده است؟ اظهار کرد: بله، از من دعوت شد، اما من زمان مناسبی نداشتم. اگر اجرا در زمان مناسبی باشد، قطعا آن را خواهم پذیرفت.

او با بیان این‌که خیلی خوب است ارکسترها، بخشی را به اجرای قطعات آهنگسازان ایرانی اختصاص دهند، افزود: خیلی خوب است که قطعات آهنگسازان ایرانی، چه آن‌ها که در زمینه موسیقی کلاسیک و چه آن‌ها که در زمینه موسیقی ایرانی فعالیت می‌کنند، اجرا شود.

این آهنگساز و رهبر ارکستر در پاسخ به این پرسش که چرا دیگر با خوانندگان ایرانی همکاری نمی‌کند؟ بیان کرد: خوانندگان ایرانی عادت به آزاد خواندن دارند. خوانندگان سنتی ایرانی با یک آنسامبل پنج نفره روی صحنه می‌روند و شرایط خاص خود را دارند؛ اما موسیقی کلاسیک قانونمند است و این‌طور نیست. هیچ ارتشی در دنیا وجود ندارد که نظم ارکستر سمفونیک را داشته باشد، البته همکاری من با شهرام ناظری یک همکاری فوق‌العاده بود و ما با هم اجرای بسیار خوبی داشتیم.

چکناواریان که صبح 28 دی‌ماه در راستای برگزاری نشست‌های سی‌ویکمین جشنواره موسیقی فجر در تالار وحدت سخن می‌گفت، اضافه کرد: سه چیز برای من همیشه مایه الهام بوده است، موسیقی زورخانه‌ای، موسیقی کلیسایی و موسیقی محرم. من با این سه موسیقی بزرگ شده‌ام و شما این سه تم را در تمام آثار من پیدا می‌کنید. این امضای شخصی من است و همیشه از این سه فرهنگ موسیقایی بهره برده‌ام.

منبع: ایسنا

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها