به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ستاد اطلاع رسانی یازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران 2016، دکتر حمیدرضا چابک جوان ترین دانشمند ایرانی عضو ناسا با حضور در این مسابقات، گفت: این نخستین بار است که در این رقابت ها حضور پیدا می کنم. سال گذشته یک دوره مسابقات در حوزه ربات ها به میزبانی ناسا برگزار شد که بنده به عنوان نماینده این سازمان گزارشی مبنی بر عملکرد و پیشرفت ربات ها تهیه کردم و از آنجا که کشورهای زیادی در این رقابت ها حضور داشتند، وارد حوزه رباتیک شدم.
وی افزود: با توجه به اینکه سال گذشته در مسابقات رباتیک ناسا نماینده بودم باید بگویم یازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی قزوین برگزار می شود، از وسعت بیشتری برخوردار است. حتی می توان گفت نسبت به کشورهایی که مسابقات جهانی بزرگی برپا می کنند، مسابقات ایران اوپن دارای بار علمی و مهارت دو چندان است.
چابک با اشاره به اینکه شرکت کننده های جوان حاضر در مسابقات ایران اوپن بسیار فعال و کوشا هستند، افزود: در این رقابت ها دانشجویان شرکت کننده از کل کشور مشاهده می شوند و حضور تیم های مختلف از دانشگاه های متعدد نشان دهنده این مهم است که این دانشجویان نخبه بار علمی فراوانی دارند و به خوبی در بحث تئوریک نیز پیشرفت کرده اند.
دانشمند جوان ایرانی عضو ناسا در ادامه تصریح کرد: به طور کلی ساخت ربات ها بسیار عالی ارزیابی می شود و چنین رشد و پیشرفتی حاکی از آن است که در ایران در زمینه رباتیک به موفقیت های چشمگیری دست یافته ایم.
این عضو ناسا با بیان این مطلب که ربات ها در آینده در زندگی افراد نقش به سزایی ایفا خواهند کرد، افزود: با توجه به اینکه زندگی در جامعه امروزی در بین ایرانیان و همه ملت ها از شکل سنتی به سوی مدرنیته در حال گذار است، بنابراین ربات ها نقش پررنگی در زندگی به عهده خواهند گرفت.
چابک تصریح کرد: در مسابقات ایران اوپن ربات کروی شکلی را مشاهده کردم که می تواند در منازل کاربرد فراوانی داشته باشد و با توجه به اینکه پیچیدگی های زندگی امروز افزایش یافته و همه اعضای یک خانواده در جامعه مسئولیت هایی به عهده دارند، به کمک این ربات به راحتی می توانند از طریق ردیاب ها و سیستم های شبکه ای در داخل خانه نظارت کافی بر فرزندان خود داشته باشند.
وی از کاربردهای دیگری که ربات ها در آینده نزدیک خواهند داشت گفت و افزود: در محیط هایی که به لحاظ آلودگی صنعتی برای انسان خطرآفرین است این ربات های ساخت دست بشر می تواند کاهش آسیب های انسانی را به همراه داشته باشد؛ این ربات ها در محیط هایی که آلوده به مواد رادیواکتیو و اسید است بسیار کاربرد دارد.
دانشمند ایرانی عضو ناسا در پایان خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه طی سال های گذشته با ملت های مختلف آسیایی، اروپایی و آمریکایی آشنا شده ام و فرهنگ شان را فرا گرفتم به این نتیجه رسیدم که همبستگی، تعامل و کار گروهی الگویی است که باعث رشد و ترقی در زمینه علمی می شود. خوشبختانه این ویژگی ها در ساخت ربات های تیم های ایرانی شرکت کننده در یازدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوکاپ آزاد ایران قابل مشاهده است.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد