دقیقا به همین دلیل، کشورهای توسعه یافته از مکانیزمی برای رتبه بندی ساختمانهای دوستدار محیطزیست استفاده میکنند؛ ساختمانهایی که در این مباحث با عنوان ساختمان سبز شناخته میشوند.
به همین دلیل، ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران در راستای استفاده از ظرفیتها و هدایت بخش خصوصی در جهت ساخت ساختمانهای منطبق بر شاخصهای محیطزیستی، اقدام به تدوین مدل رتبهبندی ساختمانهای دوستدار محیطزیست کرده است.
این ایده، برگرفته از یک الگوی جهانی است که سالهاست در دنیا به عنوان مدلهای داوطلبانهای که فراتر از قانون میتوانند اهداف زیستمحیطی را در شهرها دنبال کنند، شناخته شده است. در این میان، هرکشوری مدل خودش را توسعه داده است. ما هم تصمیم گرفتیم برمنبای نیازها و اولویتهایی که کلانشهر تهران دارد و خیلی شبیه کلانشهرهای دیگر کشور است، به مدل ایرانی برسیم که برمبنای این معیارها، ساختمانهای شهر رتبهبندی میشوند. در این میان، خانه چوبی به عنوان اولین خانه مورد تقدیر قرار گرفت و رویکرد ستاد محیطزیست شهرداری تهران بر این است که از این پس، فرآیند تقدیر از خانههای دوستدار محیطزیست در هر ماه تکرار شود و به این ترتیب، انگیزههای تشویقی بیشتری بین شهروندان برای رسیدن به استانداردهای زیستمحیطی لازم به وجود آید.
محمد گلمکانی
رئیس ستاد محیطزیست و توسعه پایدار شهرداری تهران
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد