به گزارش جام جم آنلاین،"هادی العامری" در گفت وگو با خبرنگار شبکه خبری العالم در عراق تصریح کرد: الحشد الشعبی با دستور نخست وزیر سابق تاسیس شد که نخست وزیر کنونی عراق نیز بر آن تاکید کرد.
این هیئت نظیر سایر نهادها مثل نهاد سلامت و پاکدستی، حج، شهداء، زندانیان، ارتباطات و رسانه به طور مستقیم با نخست وزیر مرتبط است.
العامری تصریح کرد: هیئت الحشد الشعبی را رئیس و نایب رئیس اداره می کند و این هیئت گروهی از تشکیلات و تیپ ها و یگان های مستقل را از نظر عملی و اداری مدیریت می کند.
العامری گفت که او مسئولیتی در هیئت الحشد الشعبی ندارد بلکه یک رزمنده و مقابله کننده با داعش است و همچنین نماینده در پارلمان عراق می باشد.
العامری اشاره کرد که در جریان تصدی وزارت حمل و نقل، دفتر نخست وزیری وی را مامور امنیت دیالی و مقابله با داعش کرد و با نهادهای امنیتی در دیالی از فرماندهی عملیات دجله گرفته تا فرماندهی لشکر پنج و پلس دیالی کار و همکاری کرد و به عنوان یک تیم واحد و منسجم عمل کرد و در نهایت دیالی توانست بر داعش پیروز شود و همه اراضی این استان آزاد شد.
دبیرکل سازمان بدر، وجود اختلاف بین الحشد الشعبی و نهادهای امنیتی و نظامی را رد و تاکید کرد: روابط بردرانه، صمیمی و مستحکمی با وزارت دفاع و تشکیلات نظامی زمینی و هوایی برقرار است.
وی افزود: ما عملیات (فلوجه) را از نزدیک دنبال می کنیم و درخصوص لزوم رفتن برای اجرای عملیات تصمیم می گیریم. ما در نهادی برای گذران زندگی (امرار معاش) نیستیم بلکه داوطلب شدن ما براساس فتوای مرجعیت برای آزادسازی کشورمان از شر داعش صورت گرفت لذا ما بدنبال کار هستیم و اینکه عملیات ضروری چیست؟ لذا ما همواره در هر عملیاتی پیشتاز هستیم.
دبیرکل سازمان بدر خاطرنشان کرد: حتی درباره عملیات فلوجه، ما می خواستیم یکسال قبل آغاز شود و بر اولویت آن به خاطر نزدیک بودن این شهر به بغداد اصرار می ورزیدیم و یک نقطه ضعف بود. چه بسا غفلت میکردیم و مشکلاتی واقعی در صورت سقوط بغداد بروز میکرد، اما نخست وزیر به دلایلی که برخی از آنها درست بود، به رمادی رفت.
محاسبات آمریکایی ها در فلوجه
دبیرکل سازمان بدر اشاره کرد که آمریکایی ها نیز اولویت را به آزادسازی بیجی دادند زیرا آن را نبردی پیچیده می دانستند و آزادسازی آن توازن را تا حدی باز می گرداند؛ بویژه که روند امور در رمادی پس رفت داشت و همچنان جزیره مهم و حیاتی الخالدیه تا امروز آزاد نشده است.
وی افزود: آزادسازی بیجی آنها را (داعش) شوکه کرد.
العامری گفت: بعد از آن، به نبرد الجزیره رفتیم که از آنجا به سمت تاسیسسات نظامی موشک شلیک میشد، و برای اینکه پرونده را به طور نهایی یکسره کنیم، برای یکسره کردن پرونده الجزیره حرکت کردیم و این امر انجام شد.
وی اشاره کرد: داعش عملیاتی سریع و برق آسا به سمت سیلوها در منطقه ابوغریب انجام داد. این به عنوان یک هشدار بود. انفجارهای اخیر در بغداد، مسئله را به جلو انداخت و مردم تحمل آن را نداشتند و همگان متقاعد بودند که یکی از فاکتورهای اساسی در این زمینه همان فلوجه است.
العامری گفت: برداشت آمریکایی ها در مخالفتشان با اعطای اولویت به فلوجه در این مرحله اشتباه بود. همچنین آمریکایی ها فلوجه را یک گره و معضل می داند زیرا کشته های زیادی در آن دادند لذا فکر می کردند که مسئله ساده نیست بلکه پیچیده است لذا از آن چشم پوشی می کردند.
وی افزود: علت اصلی اصرار آمریکایی ها و فرانسوی های برای اعطای اولویت به آزادسازی موصل همان انتخاباتی است که در این دو کشور قرار است برگزار شود. به این دل بستهاند که وارد کردن ضربه ای قوی به داعش ممکن است بخت دموکراتها در آمریکا و رئیس جمهور فرانسه در کشورش را افزایش دهد.
زیر بار دیکته خارجی نمی رویم
دبیرکل سازمان بدر تاثیر پذیری الحشد الشعبی از دخالت های خارجی را رد کرد و گفت: هیچ کسی (نمی تواند) بر ما تاثیر نمی گذارد؛ نه آمریکایی ها و نه دیگران. تصمیمی که می گیریم باید در آن جلب رضایت نخست وزیر لحاظ شود، در این صورت نه السبهان (سفیر سعودی) و نه سفیر آمریکا و نه حتی وزیران امنیتی نمی توانند بر ما تثیری بگذارند زیرا وقتی برنامه ریزی می کنیم همه امکانات را در نظر می گیریم و همه امور را عمیقا بحث و بررسی می کنیم.
وی تصریح کرد: نبردها هیچ ارتباطی با وزیر کشور یا دفاع ندارد بلکه مرتبط با تشکیلات نظامی و فرماندهی کل نیروهای مسلح است.
العامری گفت: یکسره نشدن پرونده (جزیره) الخالدیه تاکنون، به علت پیچیدگی های فنی است و امید زیادی داریم که بعد از عملیات فلوجه، این منطقه را آزاد کنیم.
دبیرکل سازمان بدر گفت: جلوگیری از نفوذ تروریست ها یا فرار آنها از مناطق محل استقرار آنها یا انتقال از یک مکان به مکان دیگر در جنگ چریکی دشوار است؛ بویژه که عناصر مسلح داعش بسیار آموزش دیده هستند.
آزادسازی فلوجه پس از محاصرۀ همه جانبۀ آن
"هادی العامری" خاطر نشان کرد: نمی توان فلوجه را آزاد کرد اما راه های تنفس آن را باز گذاشت، مناطقی نظیر صقلاویه، گرمه و همچنین مناطقی که به عامریۀ فلوجه راه دارند، می توانند نقطۀ پشتیبانی یا مانور برای داعش باشند و داعش با حرکت و عقب نشینی به سمت این مناطق از آن ها به جای دیگری نقل مکان کند، همین موضوع سبب شد به این فکر کنیم که راه را بر این چهار گریزگاهِ ببندیم. در واقع گرمه و صقلاویه، پاهای داعش به شمار می روند و دست های داعش، مناطقی هستند که در مسیر فلوجه به عامریۀ فلوجه در غرب فرات و منطقه شرق فرات به نام دویلیب قرار دارند که از پل التفاحه تا منتهی الیه منطقه پل التفاحه گسترده است.
وی با اشاره به این که کار آزادسازی گرمه به پایان رسیده است، ابراز امیدواری کرد که کار صقلاویه نیز به زودی یکسره شود و به این ترتیب، دو پای حرکتِ داعش قطع شود و زمینۀ محاصرۀ کامل فلوجه فراهم گردد، تا بتوان، ضربه هایی واقعی به داعش وارد کرد و فلوجه را از شر این عناصر، کاملا پاک کرد.
کارآمدترین راه جنگ علیه داعش
العامری، جنگ با داعش را جنگ چریکی دانست و با بیان این که نمی توان اصول جنگ حرفه ای را در جنگ با داعش به کار بست، خاطر نشان کرد: اگر بخواهیم با نیروهای ارتشی به جنگ داعش برویم، قطعاً توفیق نخواهیم یافت. آمریکایی ها نیز در جنگ با القاعده در فلوجه ناتوان ماندند و در ویتنام نیز به همین شیوه، شکست خوردند. جنگ های چریکی باید با روحیۀ بالا و با استفاده از گروه های کاملاً آموزش دیده صورت گیرد که خطرپذیر و ماجراجو و عمل گرا باشند.
وی افزود: یکی از دلایلی سبب برتری ما در همه عملیات شد، نظریۀ محاصره بود. در هر عملیاتی، نخستین چیزی که به آن فکر می کنم آن است که چگونه دشمن را محاصره کنم. با همین شیوه، به سلیمان بک رفتیم و در جرف الصخر، نیروهای مبارز، تلاش های گسترده ای کردند و شهدای بسیاری دادند. داعش در آن زمان، مناطق بسیاری را گرفت و تا منطقه المسیب در نزدیکی کربلا رسید و موفق شد نظریه محاصره را به کار ببندد؛ زیرا درگیری رویارو هزینه بر است.
دبیرکل سازمان بدر در ادامه گفت: امروز، ما با همان شیوۀ داعش با آن ها می جنگیم، یعنی با استفاده از جنگ چریکی و گروه های کوچکِ پیش رونده. ما توانستیم گروه هایی آموزش دیده تشکیل بدهیم که از روحیه جنگجویی و رویارویی بالایی برخوردارند، این گروه ها، موفق شدند در برابر داعش بایستند و این عامل، نقشی اساسی در موفقیت ما داشت.
وی سپس یادآوری کرد: در جنگ ضلوعیه، تصمیم گرفتیم فقط راهکار محاصره و نفوذ را در پیش بگیریم وقتی نفوذ کردیم، منطقه، به دشتِ مرگ تبدیل شد و ما در مدت سه روز، با وجود جنگِ سخت، تنها چند متر چند متر، پیشروی می کردیم، زیرا جوانانِ ما اصرار داشتند که از خودروها و زره پوش ها و تانک ها استفاده کنند، اما پس از سه روز دیگر طاقت نیاوردند و از خودروهای نظامی پیاده شدند و منطقه را با چند گروه، محاصره کردند و به این شیوه کار را یکسره کردند و داعشی ها را طی نیم ساعت، شکست دادند.
ممکن است در جنگ تونل ها از آب استفاده کنیم
این فرماندۀ بسیج مردمی با اشاره به استفاده از آب برای جدا کردن یک منطقه از دیگر مناطق، گفت: از این شیوه برای این استفاده می کنیم که داعشی ها، مجالی برای مانور نداشته باشند. از این شیوه، در مقابله با عناصر مسلحی که در تونل ها پنهان شده اند نیز استفاده می کنیم. در هر صورت، باید با دشمن به شیوه هایی نبرد کرد که توقع آن را نداشته باشد.
العامری، مردم فلوجه را عزیز و گرامی خواند و گفت: مردم فلوجه، از داعش مصیبت ها کشیده اند، در واقع داعش، به مثابۀ یک بیماری است که آن ها و همگان را تهدید می کند. داعش، غده ای سرطانی است که شهرِ گلدسته ها (فلوجه) را دچار و آن را به اسیری در دست تروریست ها تبدیل کرده است، به همین سبب مسئولیت اخلاقی و ملی و شرعی ایجاب می کند که هم خاک سرزمینمان و هم شهروندان فلوجه را از چنگ این گروه فریبکار نجات دهیم.
العامری، برخی رسانه ها را ستمکار و غیرمنصف دانست و گفت: آن ها در تلاش برای برانگیختن فتنه طایفه ای و قومی هستند؛ آن ها دشمن عراقند و نمی خواهند که این کشور به ثبات برسد، بلکه می خواهند وضع کنونی همچنان ادامه یابد و جنگ و اشغالگری استمرار داشته باشد و عراق در اشغال داعش باشد، آن ها نمی خواهند عراق، سامان یابد.
علتِ حساسیت درباره سرلشکر سلیمانی
این فرماندۀ بسیج مردمی عراق، در ادامه تصریح کرد: سرلشکر سلیمانی، با موافقت دولت عراق در این کشور حضور دارد، و در پی کمک به سازمان های امنیتی در عملیات نظامی است؛ زیرا ایرانی ها در مبارزه با تروریسم، بسیار باتجربه اند.
وی تاکید کرد: آن ها موفق شدند، و یکی از مهم ترین دلایل حساسیت زیاد نسبت به آن ها، این بود که آن ها، موفق شدند.
قاسم سلیمانی با موافقت بغداد در عراق است
العامری اعلام کرد : مداخله نظامی یعنی وارد شدن به خاک عراق بدون کسب موافقت دولت بغداد و امروز نظامیان ترکیه بدون موافقت بغداد در عراق مستقر شده اند، در حالی که دولت از آنها خواسته است که خارج شوند و من شخصاً به قاهره رفتم و شکوائیه ای به اتحادیه عرب تقدیم کردم و اتحادیه عرب نیز با اجماع اعضای خود خروج نظامیان ترکیه از خاک عراق را تصویب کرد.
العامری افزود : امروز هیچ کسی درباره دستاوردهای کشورهای عضو ائتلاف بین المللی مبارزه با داعش که جنگنده هایش پیوسته بر فراز خاک عراق پرواز می کند ، صحبت نمی کند، ولی حرف هایی درباره ایران وجود دارد و یکی از علل حرف هایی که درباره ایران زده می شود، موفقیت مستشاران ایرانی در عملیات ارتش و نیروهای مردمی عراق است؛ و ما از تجارب مستشاران ایرانی در مبارزه علیه گروه تروریستی داعش بسیار بهره برده ایم.
العامری افزود : حمایت های لجستیکی ، آموزشی ، تسلیحاتی و غیره ایران از ارتش عراق مطابق با توافقات تهران و بغداد است و این حمایت ها در قبال پرداخت مبالغی است ولی مساله مهم اینست که ایرانی ها از عراق در این شرایط مهم و حساس حمایت می کنند در حالی که کل منطقه و نَه فقط عراق در آستانه افتادن در دام جنایات تروریستی داعش بود.
عوامل چهارگانۀ ایستادگی عراق در برابر داعش
هادی العامری خاطرنشان کرد: اگر چهار عامل نبود ، بی شک منطقه و عراق به سیطره داعش درمی آمد که فتوای مرجعیت نجف اشرف، لبیک گفتن مردم عراق به فتوای مرجعیت و فداکاری گروه های مقاومت اسلامی 3 عامل از عوامل ایستادگی و پایداری عراق در برابر داعش است. گروه های مقاومت اسلامی تجارب و سوابق عملیاتی داشتند و نقش بسزائی در تأمین نیروهای مردمی و تشکیل بسیج مردمی ایفا کردند، در حالی که پلیس و ارتش در آن زمان قادر به تأمین نیروهای انسانی لازم نبودند و من خودم شاهد بودم که خانواده ها فرزندان خود حتی تک فرزندان شان را به میادین درگیری می فرستادند، و برخی از این تک فرزندان هم در درگیری ها شهید شدند. چهارمین و مهمترین عامل حمایت مستقیم جمهوری اسلامی ایران از عراق بود و شخص مسعود بارزانی رئیس منطقه کردستان عراق نیز بارها اعلام کرد که اگر حمایت های ایران نبود، اربیل تاکنون سقوط کرده بود و من (العامری) هم می گویم که اگر این عوامل چهارگانه نبود، ما امروز وضعیت دیگری داشتیم و تروریست های داعشی خبیث سیطره خود را بر همه کشورهای خلیج فارس گسترانده بودند.
سکوت درباره 6 هزار مشاور آمریکایی و جنجال درباره چند دَه مستشار ایرانی
هادی العامری اظهار داشت: هم اکنون 6 هزار مشاور آمریکایی در عراق مستقر هستند که هیچ کسی درباره آنها حرف نمی زند، ولی حرف و حدیث هائی درباره مستشاران ایرانی که تعداد آنها ده ها نفر بیشتر نیست ، وجود دارد و علت این حرف و حدیثها اینست که مستشاران ایرانی موفق بوده اند و خالصانه کار می کنند و با ما در پیشبرد برنامه هایمان همراهی و همکاری می کنند و به ما در موقع لزوم مشاوره می دهند.
هادی العامری گفت: ایرانی ها به ما کمک می کنند و ما از تجارب و توانائی های آنها بسیار استفاده کرده ایم و باید از آنها به علت حمایت کردن از مردم عراق قدردانی کرد .
هادی العامری اظهار داشت: مردم عراق به احزاب کشور خود چندان امیدی ندارند و از آنها بسیار ناامید شده اند زیرا احزاب به رقابت و کشمکش با همدیگر می پردازند و دولت و مجلس نمایندگان نیز آنگونه که شاید و باید به وظایف خود نمی پردازد بنابراین ما باید برای حل مشکلات سیاسی کشورمان بسیار تلاش کنیم.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر