برنامه‌ای در طراز گفتمان انقلاب و مدیریت جهادی

ماه نشان؛ آینه نخبگان خیرخواه

رسانه ملی از سال‌ها پیش و در ماه رمضان با ساخت آثار و برنامه‌های مختلف توانسته موجی از خیرخواهی و حسی نوع‌دوستی را در جامعه همه‌گیر کند که ثمرات بسیار مثبتی به همراه داشته است. یکی از این برنامه‌ها که امسال به جرگه برنامه‌های رمضانی رسانه ملی افزوده شده، برنامه «ماه نشان» از شبکه نوپای افق است. این برنامه با نمایش مستندهایی از فعالیت نخبگان علمی و فرهنگی در عرصه محرومیت‌زدایی از چهره جامعه توانسته است در مدتی کوتاه مخاطب فراوانی داشته باشد. ماه نشان هر شب از شبکه افق به صورت زنده پخش می‌شود.
کد خبر: ۹۱۸۶۹۳
ماه نشان؛ آینه نخبگان خیرخواه

برنامه‌ای از جنس انقلاب

مدیر شبکه افق برنامه ماه نشان را به طور خلاصه، آینه تمام‌نمای مدیریت جهادی در میدان انقلابیگری می‌داند.

جواد رمضان‌نژاد با اشاره به پخش این ویژه‌برنامه در ماه مبارک رمضان به جام‌جم گفت: محور اصلی موضوع و گفت‌وگوهای برنامه، توجه به گروه‌های مردمی انقلابی است که در راستای رفع محرومیت‌های جامعه فعالیت دارند. وی افزود: گسترش گفتمان انقلاب اسلامی در عرصه محرومیت‌زدایی از دیگر اهداف و زمینه‌های تولید ماه نشان به شمار می‌رود. مدیرشبکه افق با بیان این که ماه‌نشان توانسته است طی مدت پخش، موجب مطرح کردن گروه‌هایی که به طور عملی و مبنایی در جهت کاهش و رفع آسیب‌های اجتماعی فعالیت می‌کنند شود، خاطرنشان کرد: این را یک افتخار برای خود می‌دانیم که دراین شبکه، برنامه‌ای برای معرفی فعالیت‌های خیرخواهانه ساخته می‌شود.

ترویج روحیه ایثار و جهاد

رمضان‌نژاد ادامه داد: یکی دیگر از کارکردهای این برنامه که در پیام‌های دریافتی نیز مشهود است، ترویج روحیه جهادی و ایثارگری در عرصه زندگی روزمره است. همچنین از ویژگی‌های بارز ماه نشان که در کمتر برنامه‌ای دیده می‌شود، می‌توان به محور قراردادن عدالت رسانه‌ای اشاره کرد. گروه‌های جهادی در عرصه‌های گوناگون که در سراسر کشور فعالیت دارند در این برنامه معرفی شده‌اند.

الگویی برای سبک زندگی

در ادامه حسین یکتا، مجری و راوی برنامه ماه نشان، شبکه افق را یک شبکه ولایت مدار با برنامه‌هایی ارزشی و انقلابی معرفی کرد و گفت: من روایتگر قصه‌ها و غصه‌های مردم و داستان‌های رزمندگان سال‌های دفاع مقدس هستم. لذا برنامه ماه نشان بستری مناسب برای کار در عرصه جهاد فرهنگی است.

یکتا به اردوها و کاروان‌های راهیان نور اشاره کرد و گفت: زمانی فقط یک اتوبوس برای بازدید از مناطق جنگی اعزام می‌شد، اما برکت خون شهدا باعث شد به مرور این عده اندک به صدها هزار زائر مشتاق از داخل و خارج کشور افزایش یابد. این کار را نمونه‌ای از جهاد فرهنگی می‌گویند.

راوی ماه نشان ادامه داد: این برنامه متشکل از 30 مهمان خاص برای 30 شب رمضانی است. برحسب وظیفه، بیشتر شهرهای ایران را گشته‌ام و نیروهای نخبه، بسیجی و مخلص دوران دفاع مقدس را که امروزه در فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، علمی و اقتصادی منشاء اثری برای جامعه هستند، شناسایی و به برنامه دعوت کرده‌ام. این افراد هر کدام الگویی برای سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، اقتصاد مقاومتی، کارآفرینی، فرهنگ جهادی و اندیشه بسیجی هستند.

برنامه‌ای از جنس مردم

پیام ابراهیم‌پور، تهیه‌کننده و طراح برنامه ماه‌نشان نیز گفت: اعتقاد دارم صحنه رسانه، عرصه بازی و زندگی است. مخاطب در هر سن و شخصیتی که هست باید خود را در تلویزیون ببیند و نمونه‌ای از حرف و عقیده خود را در رسانه پیدا کند. اگر برنامه‌های تلویزیونی بازتاب‌دهنده علایق و تفکرات مخاطب نباشد بالطبع مخاطب، شبکه‌های دیگری از جمله شبکه‌های ماهواره‌ای را جایگزین خودی‌ها می‌کند.

وی افزود: این اعتقاد باعث شد برنامه ماه‌نشان با هدف بررسی و انعکاس دغدغه‌های مردمی، خدمات و آسیب‌ها و معضلات اجتماعی تعریف، طراحی و ساخته شود. دکور برنامه طوری طراحی شده که با سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی همخوانی داشته باشد. ابراهیم‌پور درباره نام برنامه گفت: عنوان برنامه ماه نشان برگرفته از ویژگی خاص مهمانان برنامه است، چراکه هرکدام از این افراد به نوعی ماه نشانی هستند. یک نشانی ویژه در رفتارها و کنش‌های اجتماعی دارند که آنها را در جامعه خاص کرده است.

این تهیه‌کننده تلویزیونی ادامه داد: برای این برنامه 70 دقیقه‌ای که به صورت مستند ترکیبی ساخته می‌شود، چهار آیتم تعریف شده است. آیتم نخست مربوط به مهمان است که راوی برنامه با یک پلاتوی مناسب به آلاچیق برنامه وارد می‌شود و مهمان را معرفی می‌کند. در آیتم دوم، مستندی از زندگی و فعالیت‌های فردی و اجتماعی مهمان برنامه پخش می‌شود تا مخاطب شناخت کامل‌تری از مهمان برنامه و محیط کار و زندگی او پیدا کند.

سوژه‌های ناب و بکر

تهیه کننده ماه‌نشان افزود: در آیتم سوم یک موضوع که مربوط به حیطه عملکرد و دانش مهمان است مطرح و درباره آن صحبت می‌شود. آیتم چهارم هم به ضبط و پخش پشت صحنه همان برنامه مربوط می‌شود که از زیبایی‌های خاصی برخوردار است. طراح برنامه تصریح کرد: برنامه ماه نشان دارای اتاق فکری است که سوژه‌های برنامه را از ماه‌ها قبل از ماه رمضان شناسایی، بررسی و انتخاب و هماهنگ کرده است. بیشتر سوژه‌ها از شهرستان‌ها هستند و قصه و داستان آنها تاکنون رسانه‌ای نشده است.

حضور نخبگان در برنامه ماه نشان

رمضان‌نژاد: یکی از اصلی‌ترین اهداف برنامه ماه نشان معرفی نخبگانی است که در عرصه‌های علمی و فرهنگی کشور فعال‌اند و برای محرومیت‌زدایی از چهره جامعه در عرصه‌های جهادی پیشتاز شده‌اند. بنابراین تحقیقات جامعی صورت گرفته تا بتوانیم نخبگانی را که به صورت داوطلبانه و با خلوص نیت وارد گروه‌های جهادی شده‌اند شناسایی و در شبکه افق معرفی کنیم.

محمدزندکریمخانی

رادیو و تلویزیون

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها