به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خانه ملت، علی لاریجانی در دیدار با مدیرعامل و معاونین سازمان تامین اجتماعی به مناسبت هفته تامین اجتماعی گفت: بعد از سه سال که از فعالیت مدیریت فعلی تامین اجتماعی میگذرد، برداشت ما در مجلس شورای اسلامی این است که دکتر نوربخش و همکارانش سازمان تأمین اجتماعی را از یک شرایط بحرانی عبور دادند و معلوم است که خالصانه و عاقلانه کار و تلاش کردند.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: شما در سازمان تامین اجتماعی با بحرانهای مختلف حیثیتی و مالی مواجه بودید و توانستید این سازمان را سامان دهید و در یک نگاه کلی رگه های موفقیت در کارتان مشهود است و از این جهت از شما تشکر میکنیم که خوب کار کردید.
وی با بیان اینکه تنها باید چند مسئله را بررسی و درباره آنها تصمیم گیری کنیم، گفت: لازم است برای آینده تامین اجتماعی برنامه ریزی کنیم البته گفته شد که با کارهای زیربنایی و آموزشی می توانیم رفتارهای تامین اجتماعی در درون و بیرون سازمان را بهبود بخشیم.
ظرف 15 سال آینده تنش های جدی از نظر بودجه ای در تامین اجتماعی ایجاد خواهد شد
دکتر لاریجانی اظهار داشت: اما با توجه به بررسی های مجلس، مرکز پژوهش ها و مشاوران مشخص شده است که ظرف 15 سال آینده تنش های جدی از نظر بودجه ای در تأمین اجتماعی ایجاد خواهد شد که باید برای آن راهکارهایی پیدا کنیم.
وی ادامه داد: باید عاقلانه چالش های پیش روی را بسنجیم و راهکارهایی برای حل این ناملایمت ها در نظر بگیریم با این حال راهکارهای روشنی به ما داده نشده است یا طرحی برای آن نداریم یا ایده ای وجود ندارد.
انتقاد از معطل ماندن موضوع آمایش سرزمین در سی سال گذشته
رئیس مجلس شورای اسلامی برای نمونه به موضوع طرح آمایش سرزمین اشاره کرد و گفت: علاوه بر مسئله تامین اجتماعی در 30 سال گذشته موضوع طرح آمایش سرزمینی مطرح است که هیچ دولتی نتوانسته است برای این مسئله راهکاری ارائه دهد.
لاریجانی عنوان کرد: از دولت مقام معظم رهبری طرح آمایش سرزمین مطرح بود و در دوران های دولت هاشمی و خاتمی نیز پیگیر آن بودیم و همچنان امروز هم به دنبال طرح آمایش سرزمینی هستیم.
نباید تنها طرح های خود را متکی به دولت بدانیم
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت های کارشناسی برای طرح راه حل ها استفاده کنیم، گفت: نباید تنها طرح های خود را متکی به دولت بدانیم و مثلا بگوییم دولت باید امکاناتی بدهد بلکه باید بپذیریم دولت بودجه ندارد و این مسئله را به عنوان سختی کار در برنامه ریزی لحاظ کنیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی باید راهکاری برای حل بحران های تامین اجتماعی در آینده به دولت و مجلس ارائه کند، گفت: لازم است قبل از اینکه به شرایط بحران برسیم پله به پله راه حل ها را بررسی بکنیم و در پیش بگیریم و بهتر است پیشنهادهای خود را منقح بیاوریم.
وی پیشنهاد کرد راه حل ها به صورت لایحه در برنامه ششم عنوان شود و افزود: اگر امسال در برنامه ششم راه حل مشکلات دیده نشود، معضلات تأمین اجتماعی تا 5 سال آینده دو برابر خواهد شد.
لاریجانی با تاکید بر اینکه تامین اجتماعی اولویت کشور است، عنوان کرد: اگر بحرانی شکل بگیرد تمام کارهای دیگر دولت را نیز تحت الشعاع قرار می دهد بنابراین برنامه ششم توسعه بهترین زمان برای ارائه طرح ها است.
رئیس دستگاه قانونگذاری کشور با اشاره به بدهی 110 هزار میلیارد تومانی دولت به سازمان تأمین اجتماعی گفت: پیشنهادهای خوبی برای صاف شدن این بدهی ها عنوان شد. می توانید از دولت امکاناتی به عنوان بدهی دریافت کنید و اختلاف بین خود و دولت را هر چه زودتر برطرف کنید. پیشنهاد می شود که این راه حل ها را در برنامه ششم توسعه لحاظ کنید.
وی افزود: به نظر می رسد دولت هم آمادگی لازم را برای همکاری با سازمان تامین اجتماعی دارد ولی اگر دولت نپذیرفت حتما روی کمک مجلس حساب کنید چرا که اگر نگرانی ها رفع شود خدمات بهتری ارائه می شود.
لاریجانی به موضوع درمان نیز اشاره کرد و تأکید داشت: مجلس فرصت این را ندارد که هر روز بخواهد بین اختلاف وزارت بهداشت و درمان و سازمانهای بیمه گر قضاوت کند. کشور به اندازه کافی دردسر و چالش دارد بنابراین بهتر است فرمولی پیدا کنیم تا این مشکلات به طور اتوماتیک حل شود.
هیچ بنگاه دولتی سود قابل توجهی ندارد
وی با اشاره به اینکه شستا سرمایه ای بالغ بر 40 هزار میلیارد تومان دارد، گفت: متأسفانه هیچ بنگاه دولتی سود قابل توجهی ندارد بنابراین بهتر است بنگاه های کوچک کنار گذاشته شود و در عوض در قلمروهایی که قدرت زیادی وجود دارد از جمله بنادر، فولاد و پتروشیمی هولدینگ های بزرگ که سودآور هستند طراحی شود.
رئیس مجلس با تأکید بر اینکه یکی از راه حل های رشد اقتصادی در کشور واگذاری شرکت های دولتی به بخش خصوصی است، افزود: بهتر است اجازه دهیم بخش خصوصی وارد میدان شود و شما به جای اینکه کارهای بزرگ و کوچک را کنار هم انجام دهید بهتر است بخش های کوچک را واگذار و برای بخش های بزرگ برنامه ریزی دقیق داشته باشید.
بخشش جرایم کارگاه ها کار عاقلانه ای است
وی با بیان اینکه بخشش جرایم کارگاه ها کار عاقلانه ای است، ادامه داد: فشار روی شما و بخش های خصوصی بسیار زیاد است و همین باعث ایجاد نارضایتی زیاد در بخش تولید شده است. توصیه می شود با این بخش با ملایمت و مماشات همکاری کنیم.
ابراز امیدواری برای افزایش خدمات سازمان تامین اجتماعی به بازنشستگان
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی یار و همراه دولت و بخش خصوصی است، عنوان کرد: فعالیت صحیح این سازمان باید باعث جهش بخش خصوصی شود. همچنین امیدواریم که در آینده خدمات سازمان به بازنشستگان افزایش یابد تا شاهد رضایتمندی مردم باشیم چرا که سازمان تأمین اجتماعی در تأمین رضایت مردم نقش مهمی دارد.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب