دولت اتریش، خانه هیتلر را مصادره می‌کند +عکس

در شش دهه گذشته بارها پیرامون سرنوشت ساختمانی که آدولف هیتلر، دیکتاتور آلمان در آن زاده شد، بحث و رایزنی صورت گرفت. اکنون دولت اتریش طرح توقیف این ساختمان را تصویب کرده، اما هنوز کاربردی برای آن در نظر نگرفته است.
کد خبر: ۹۲۱۸۷۹
دولت اتریش، خانه هیتلر را مصادره می‌کند +عکس

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از دویچه وله، ساکنان شهر براوناو (Braunau)، واقع در شمال غربی اتریش ساختمان زردرنگی را که زادگاه یکی از بزرگ‌ترین جنایتکاران تاریخ بشری است، خانه هیتلر نام‌گذاشته‌اند.

گفته می‌شود که در روز ۲۰ آوریل در طبقه دوم این ساختمان آدولف هیتلر، فرزند سوم کلارا و آلوئیس هیتلر، به دنیا آمده است.

با وجود اینکه «دیکتاتور بزرگ» تنها چند ماه نخست زندگی‌‌اش را در این محل سپری کرده، این بنای قدیمی به یکی از پرستشگاه‌های طرفداران فاشیسم و نئونازی‌های سراسر جهان تبدیل شده است.

به گفته همسایگان، مریدان هیتلر از کشورهای گوناگون، حتی از ایالات متحده به دیدن «خانه هیتلر» می‌آیند و جلوی آن عکس می‌گیرند.

دولت اتریش در بیانیه‌ای که پیش‌تر برای توجیه مصادره این ساختمان منتشر کرده بود، تصریح کرد که این اقدام برای جلوگیری از پرورش تفکر ناسیونال سوسیالیستی و ترویج آن صورت می‌گیرد.

اجاره پنج‌هزار یورویی

ساختمان مزبور که خالی است و در و پنجره‌های آن هم حفاظ آهنی دارد، از سال ۱۹۷۲ در اجاره وزارت کشور اتریش است که از آن به شکل‌های گوناگونی استفاده‌ کرده است.

صاحب این ساختمان که زنی سالخورده به نام گرلینده پومر است اجازه، هیچ‌گونه تغییرات در ساختمان را نمی‌دهد.

وزارت کشور تا سال ۲۰۱۱ خانه را در اختیار یک مرکز مراقبت‌ روزانه معلولان گذاشته بود. در این سال گردانندگان مرکز مراقبت تصمیم گرفتند که ساختمان را متناسب با نیاز معلولان، به راه‌های ویژه صندلی‌چرخدار و آسانسور مجهز کنند اما صاحبخانه با این اقدام مخالفت کرد و مرکز مراقبت معلولان به ناچار به مکان دیگری منتقل شد.

از آن پس این ساختمان خالی است و دولت بابت اجاره آن ماهانه ۵ هزار یورو پرداخت می‌کند.

طرح مصادره خانه محل تولد هیتلر باید به تصویب پارلمان اتریش برسد. همچنین در طرح دولت، پرداخت مبلغی به عنوان غرامت به صاحب خانه نیز پیش‌بینی شده است.

اینکه دولت پس از مصادره چه برنامه‌ای برای «خانه هیتلر» دارد، هنوز معلوم نیست. در سال‌های گذشته طرح‌‌های گوناگونی برای استفاده از زادگاه جنایتکار تاریخ‌ساز ارائه شده، اما هیچکدام موافقت مسئولان را جلب نکرده است.

یکی از طرح‌های جالب از جانب یک کارشناس علوم سیاسی به نام آندریاس مایس‌لینگر ارائه شده است. او قصد دارد ساختمان سه طبقه را به مرکزی برای آموزش سیاسی نوجوانان و جوانان، با نام «خانه مسئولیت»، تبدیل ‌کند.



بر اساس این طرح طبقه هم‌کف محلی برای تبادل نظر پیرامون «مسئولیت در قبال گذشته» خواهد شد، طبقه اول به مکانی برای گفت‌وگو در باره رویدادها و تحولات زمان حال تعلق خواهد گرفت و در طبقه دوم جوانان و نوجوانان به بحث در باره آینده خواهند پرداخت.

در یک طرح دیگر پیشنهاد شده است که ساختمان به موزه جنایت‌‌های رژیم ناسیونال سوسیالیسم تبدیل شود و در طرحی دیگری که تقریبا غیرممکن به نظر می‌رسد، تخریب ساختمان و ایجاد یک سوپرمارکت در محل آن پیشنهاد شده است.

این طرح یک مشکل اساسی دارد: بنای زردرنگ بحث‌برانگیز در قرن هفدهم میلادی ساخته شده و زیر پوشش میراث فرهنگی است.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها