به گزارش جام جم آنلاین به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، محسن رضایی در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با محکوم کردن کودتای دیشب ترکیه افزود: همچون سایر مقامات جمهوری اسلامی ایران این اتفاق را به شدت محکوم می کنیم.
وی گفت:البته ترکیه کشور کودتاهاست به طوری که هر 11 سال میانگین یک کودتا در این کشور انجام شده است که در سه تای آن ارتش تمام قد حضور داشته و دو تای دیگر بخش هایی از ارتش در آن بوده است.
رضایی افزود: درکودتای دیشب نیز بخش هایی از ارتش دخالت داشته است و البته تا ساعت 3 بامداد اکثر کشور های دنیا جز جمهوری اسلامی ایران بی طرف بودند و حتی آمریکا و اروپا منتظر ماندند تا ببینند چه می شود و پس از مشخص شدن ناکامی کودتا گران این حادثه را محکوم کردند به طوری که اوباما در این شرایط از دولت ترکیه حمایت کرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلت نظام گفت: کودتای دیشب چند نکته جالب داشت یکی اینکه در آن کودتاچیان تلویزیون را گرفته بودند ولی از آنجا که اردوغان خود رسانه ای و تبلیغاتچی است و چند شبکه تلویزیونی دارد از طریق موبایل به مردم پیام داد و آنها را به حضور در مسجد و خیابان فرا خواند.
وی افزود: سپس حضور مردم نکته کلیدی این ماجرا بود زیرا نشان داد که هیچ کس را یارای مقابله بامردم نیست و چنانچه اردوغان از مردم فاصله بیشتری می گرفت احتمال موفق شدن کودتاچیان زیاد بود.
رضایی درباره ریشه یابی این کودتا نیز گفت: نخستین ریشه کودتا به تضاد درونی حزب توسعه و عدالت بر می گردد که نمی تواند بین لائیسم و اسلام گرایی پیوندی برقرار کند و بین دو راهی قرار گرفته است زیرا هروقت به سمت اسلام گرایی حرکت کند اسرائیل و آمریکا را در مقابل می بیند و چنانچه به سمت لائیسم بیاید مردم را از دست می دهد و این تناقض بنیادین در درون دولت و نظام فعلی سیاسی ترکیه باقی خواهد ماند و لذا آبستن حوادث دیگری هم در آینده خواهد بود اگر دولت اردوغان این موضوع را حل نکند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: مشکل دیگر تفکرات آقای گولن است که می گوید ما اسلام اجتماعی هستیم اسلام سیاسی را قبول نداریم که این تفکر نیز در مقابل اردوغان قرار دارد و در مجموع به این نتیجه می توان رسید که جامعه سیاسی ترکیه چند پاره است و این باعث تحولات و کودتاها می تواند باشد.
وی گفت: عامل دیگر کودتا این بود که اردوغان در سه چهار سال اخیر تغییرات زیادی در مسیر قبلی بوجود آورد به طوری که وارد درگیری های سوریه و عراق شد و با کرد ها درگیر شد و این ارتش را خسته کرد و به نوعی کل ارتش به نظر می رسد احساس می کند که کشور در ناامنی و درگیری های غیر ضروری وارد شده است.
رضایی افزود: در مجموع سیاست های خارجی و مشکلات داخلی به نوعی سردرگمی ایجاد کرده است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام بابیان اینکه دست هایی از کشور های خارجی در این کودتا مشخص است گفت: علاوه بر آن عوامل داخلی و بیرونی موجب شکل گرفتن این کودتا شده بود.
وی افزود: ترکیه و عربستان جزو کشورهایی هستند که مثل نوزادی می مانند که می خواهند از داخل مرزها به منطقه بیایند و مدیریت
منطقه ای بکنند اما حوادث اخیر نشان داد که این دو کشور ظرفیت مدیریت منطقه ای را ندارند و نمی توانند سیاست منطقه اعمال کنند و سیاست خارجی آنها باید در چارچوب مرزهای خود باشد و اینکه جمهوری اسلامی ایران را می بینیم که موفق است مربوط به این است که وقتی ما با کشور های بزرگی مثل آمریکا دست به یقه شدیم آنقدر تجربه پیدا کرده ایم که بتوانیم خود را در منطقه تنظیم کنیم.
رضایی در خصوص اقدامات تروریستی در فرانسه و کشورهایی که به نوعی خود حامی تروریست بودند نیز گفت: آتش داعش به سمت کسانی برگشته است که خود آن را ایجاد کرده اند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: گروه های چریکی و پارتیزانی مثل داعش و تکفیری ها سازمان یافتگی دقیق و روشنی ندارند و قدرت های بین المللی که آنها را درست می کنند میدانند که ممکن است پیامدهای ْآن متوجه خودشان خواهد شد اما اهدافشان را انقدر مهم می دانند که از این گروه ها به صورت نیابتی استفاده می کنند اما اتفاقی که افتاد این بود که کنترل بین المللی بر روی این گروه ها از جمله داعش از بین رفته و آنها به سمت حامیان خود برگشته اند.
وی گفت: اینکه چرا این حوادث در فرانسه اتفاق افتاد به نظر می رسد که آمریکایی ها فرانسه را در مقابل موج ناامنی ها تنها گذاشتند زیرا آنها توانایی و اشراف اطلاعاتی این گروه ها را دارند.
رضایی افزود: در مجموع برداشت من این است که در چند ماهه اخیر اتفاقی در اروپا در حال شکل گیری است اول اینکه انگلیس از اتحادیه اروپا جدا شد و فرانسه هم در باتلاق ناامنی است که این بی ارتباط با عدم کراهت اروپا درمقابله با روسیه در حوادث اکراین نیست.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: داعشی ها افرادی مبتکر هستند و اکثراً مهندس در میان آنها وجود دارد زیرا شیوه هایی که برای رسیدن به اهدافشان از جمله قتل عام با کامیون ابتکار چریکی محسوب می شود زیرا گروه های چریکی همیشه با ابتکارات جدید و غافلگیری وارد صحنه می شوند.
وی درباره موج اسلام هراسی در پس اقدام گروه های تروریستی و داعش و اینکه غرب اصرار دارد اسلام و ترور را مترادف هم قرار دهند افزود: مشکل اساسی غرب این است که واقعیت های صحنه را می پوشانند از این رو آقای اولاند باید بگوید تروریسم سعودی و یا عربستانی نه تروریسم اسلامی .
رضایی گفت: همه منشا ترور ها از درون عربستان است با این حال آنقدر منافع مادی سازمان های بین المللی به شکل آشکارا دنبال می شود که عربستان را از این گروه ها جدا اعلام می کنند در حالی که همه می دانند این اتفاقات مربوط به آنها است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تروریسم زیر سر خود آمریکا و اسرائیل است تا مقابل اسلام قرار دهند و تروریسم اسلامی نیست و این موضوع را دیر یا زود غرب متوجه خواهد شد.
رضایی درباره رفتار اخیر ترکی فیصل در حمایت آشکار از گروهک منافقین نیز گفت: دولت سعودی نزدیک به 70 ، 80 میلیون دلار هزینه برای همایش این گروهک کرده است به طوری که 3 ، 4 هزار نفر را از سراسر دنیا گردآوری کرده اند و هزینه های آنها را داده اند.
وی افزود: ترکی فیصل در این همایش گفته است با کمک شما به زودی جمهوری اسلامی را ساقط می کنیم که این جز دیوانه گری، وحشی گری و جنون چیز دیگری نیست .
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اینها آمده اند کومله و دموکرات را در اربیل فعال کردند و پادگانی ایجاد کردند و دو دفتر در نزدیکی مرز ایران زدند که چنانچه ادامه دهند و دولت آقای بارزانی اگر فکری نکند عملیات انهدامی به زودی علیه آنها انجام خواهیم داد و مقصر هم به گردن خود آقای بارزانی خواهیم گذاشت .
رضایی افزود:آنها برای ناامن کردن مناطق ایران تلاش های زیادی کرده اند با این حال تاکنون با تلاش ها و هوشیاری نیروهای نظامی کشورمان موفق نبودند .
وی گفت: عربستان به صورت دیوانه واری موج دومی را علیه ایران آغاز کرده دولت سعودی موج اول را از موضوع سوریه و عراق آغاز کرده که البته در همه جاها از جمله یمن شکست خورده و هم اکنون موج دیگری را آغاز کرده و با ایجاد پایگاه در منطقه ای از پاکستان در صدد ناامنی در مناطق ایران هستند اما با تلاش سپاه و سربازان گمنام امام زمان (عج) دستگیری های زیادی صورت گرفته و توطئه های آنها خنثی شده است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر