به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا، رئیسجمهور سوریه در دیدار با هیاتی از «جبهه ترقی خواه عربی» به ریاست نجاح واکیم، رئیس جنبش الشعب لبنان در دمشق گفت: به هیچ وجه درباره مقابله آتی روی خاک سوریه سازشی صورت نمیگیرد و گروههای مسلحی که از سوی طرفهای خارجی اداره میشوند، تنها با ارتش مواجه خواهند شد.
وی از دستاوردهای بزرگ میدانی در بیشتر مناطق سوریه ابراز خوشبینی کرد و افزود: اتاق عملیاتی که ارتش سوریه را در کنار همپیمانان ما شامل روسیه، حزب الله و ایران جمع میکند بیوقفه به فعالیت خود ادامه میدهد. موضع روسیه برای ما مهم و اساسی بوده و به نفع سوریه است. من نقش روسیه را که منعکس کننده ارزشها به همراه منافع است برخلاف غربی که تنها به منافعش توجه میکند، میستایم.
اسد تأکید کرد: همکاری سیاسی، دیپلماتیک و نظامی و امنیتی با روسیه به قوت خود پابرجاست و مسکو در کنار دولت سوریه در مبارزه با تروریسم میماند. ما از فداکاریها و ایثار ایران و حزب الله در این جنگ نیز قدردانی میکنیم.
رئیس جمهور سوریه پیشبینی کرد که یگانهای نظامی ارتش سوریه به زودی محلههای شرقی حلب را محاصره کنند و به پیشروی بیشتری در حومه دمشق، حمص و دیگر استانها برسند.
وی گفت: مذاکرات سیاسی کنونی در خارج به هیچ راهکاری نمیانجامد بلکه برعکس روز به روز به ما ثابت میشود که طرف مقابل ما در مذاکرات حتی نماینده خودشان هم نیستند. گروههایی که پشت آن ها میایستند مانع حتی دیدارهای مستقیم با هیات دولت سوریه میشوند.
اسد درباره رخدادهای منطقه نیز صحبت کرد و افزود: پشت پرده رخدادهای دو روز گذشته ترکیه هنوز روشن نشده است و همگان پیشبینیهایی میکنند و این احتمال را هم نادیده نمیگیرند که ممکن است خود رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه بخواهد از آنچه رخ میدهد برای پایان دادن به هرگونه مخالفتی با او در داخل نهادهای نظامی، قضایی و سیاسی بهره برداری کند.
وی گفت: بیاعتمادی نسبت به غرب تنها ناشی از دست داشتن کشورهای غربی در حمایت از تروریسم نیست بلکه ما میبینیم که آمریکاییها به هیچ وجه به توافقهایی که با روسها رسیده بودند، پایبند نیستند. رهبران روسیه از تعلل آمریکا به تنگ آمدهاند و صبرشان تمام شده است. این فضا بار دیگر ثابت کرد که راهکار تنها از طریق اقدام میدانی به دست میآید.
اسد درباره روابط خارجی سوریه از ارتباط غیرعلنی با تعدادی از کشورهای غربی صحبت کرد و گفت که این کشورها میخواهند ارتباطشان با سوریه را تنها در سطح امنیتی نگه دارند و زمانی که با آنها درباره پرونده روابط دوجانبه صحبت شد از تمایل خود برای افتتاح دفاتر امنیتی در دمشق خبر دادند.
وی افزود: مهمترین چالش مقابل دولت سوریه در زمان کنونی و بعدها ایجاد استراتژی جدیدی برای مقابله با پرونده گروههای تندرو و تکفیری است.
رئیس جمهور سوریه ادامه داد: به تعدادی از کشورهای عربی که موضع درستی را نسبت به بحران سوریه اتخاذ کردهاند از عراق گرفته که حیدر العبادی، نخست وزیر این کشور به همکاری جدی با سوریه پرداخت، تا عمان و الجزایر احترام میگذارد.
اسد تاکید کرد: تعدادی از قدرتها و دولتهای عربی به شکل محرمانه با ما ارتباط برقرار میکنند و صریحا به ما میگویند که اگر مواضع متفاوتی را نسبت به سوریه اعلام کنند از خشم آمریکا و عربستان میترسند.
وی درباره اوضاع داخلی نیز تصریح کرد که دولتش برای آشتیهای ملی تلاش و با گروههای تروریست با هوشیاری کامل برخورد میکند از این جهت که هیچ فرقی میان داعش و جبهه النصره با دیگر گروههای مسلح نیست.
رئیس جمهور سوریه از بهرهبرداری گروههای تندرو از آزادی فعالیت دینی در سوریه برای ایجاد فضایی متناقض با تاریخ و فرهنگ این کشور ابراز ناامیدی کرد و گفت که دولت اکنون ناچار است در قوانین و برنامههای درسی بازنگری کند.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
حسن فضلا...، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم» مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد