جزئیات جنجال برانگیز از اولین عمل پیوند سر در جهان

برای اولین بار در تاریخ بشر در جهان عمل پیوند سر بر روی "والری اسپریدونوف"، کارشناس روسی تکنولوژی انجام خواهد شد.
کد خبر: ۹۴۱۲۸۴
جزئیات جنجال برانگیز از اولین عمل پیوند سر در جهان

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از پایگاه خبری شبکۀ العالم، این عمل اولین تجربه منحصر به فرد از این نوع است. دانشمند روسی که قرار است این عمل پیوند روی وی انجام شود، مدیر یک مرکز آموزشی است که به علت بیماری آموزشگاه خود را از منزلش در مسکو اداره می کند. وی مبتلا به نوع خاصی از بیماری موسوم به "وردینگ هوفمن" است. این بیماری یک بیماری موروثی است که باعث تحلیل رفتن عضلات و سلول های عصبی حرکتی می شود. این بیماری کشنده است و پزشکان معتقدند که فرد بیمار هر لحظه ممکن است بمیرد.

"واشنگتن پست" نوشت این بیماری، باعث فلج شبه کامل "اسپریدونوف" شده است. او به سختی می تواند غذا بخورد و ویلچر خود را با استفاده از یک اهرم جابجا می کند.

"شیائوپینگ رین"، جراح 55 ساله چینی، که در امریکا زندگی می کند، یکی از عوامل اصلی این تجربه منحصر به فرد است. رین پیشتر سرپرست تیم پزشکی بود که اولین عمل پیوند دست را با موفقیت به انجام رساند. وی عمل پیوند مذکور را قبلا روی پاهای جلویی خوک آزمایش کرده بود.

دیگر عضو این تیم یک جراح مغز و اعصاب ایتالیایی به نام "سرجیو کاناورو" 51 ساله است. وی خود را با شخصیت افسانه ای دکتر ویکتور فرانکن اشتاین مقایسه می کند. او تحقیقات و مقاله های پزشکی متعددی را منتشر کرده است که در محافل پزشکی مورد استقبال قرار گرفتند. وی در سال 2013 برای انجام عمل پیوند سر انسان اعلام آمادگی کرده بود.

اکنون آنچه مسلم است این است که هر دو جراح برای انجام این عمل منحصر به فرد و پیوند سر انسان ابراز علاقمندی کرده اند. اسپریدونوف نیز با انجام این عمل موافقت کرده است.

همانطور که "کاناورو"، جراح ایتالیایی در گزارش خود که در مجله "آتلانتیک" منتشر شده است، احتمال دارد این عمل در اوایل سال 2017 انجام شود.

این پزشک جراح در گزارش خود، از احتمال 90 درصدی موفقیت آمیز بودن این پیوند خبر داده و گفته است این عمل مستلزم مشارکت 80 جراح است و هزینه ای ده ها میلیون دلاری دارد.

این در حالی است که جراح چینی در گزارش خود نوشت که این عمل جراحی در تاریخ بشر و علم ثبت خواهد شد.

وی گفت پزشکان تلاش خواهند کرد رنگ پوست "اسپریدونوف" را با رنگ پوست نفر دومی که تحت عمل پیوند قرار می گیرد و به دلیل سکته مغزی درگذشته است، هماهنگ کنند.

این کار باعث می شود پیوند سر بر روی بدن آسان تر شود. این عمل پیوند در چین انجام خواهد شد؛ زیرا آمریکا و اروپا زیر بار چنین عملی نخواهند رفت.

از سوی دیگر بسیاری از دانشمندان و علمای اخلاق این عمل پیوند را یک عمل پوچ و منشأ امید بیهوده دانستند. یکی از آنها می گوید چنانچه اسپریدونوف بمیرد - که احتمال آن هم وجود دارد – این پزشکان باید به اتهام قتل تحت تعقیب قرار بگیرند.

انتشار اخباری دربارۀ انجام این عمل پرسش های قابل توجهی پدید آورده است؛ آیا رین و کاناورو می توانند این عمل پیوند را انجام دهند؟ آیااساسا این عمل باید انجام شود؟ از آنجا که جسم متعلق به یک پیانیست بوده است آیا اسپریدونوف پس از عمل می تواند پیانو بنوازد؟ پس از این عمل پیوند با چه موجودی رو به رو خواهیم شد؟ آیا او اسپریدونوف خواهد بود یا انسانی دیگر که حاصل پیوند یک سر و یک جسم است؟

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۸
دانشجوی صنعتی امیركبیر
-
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
۰
۰
هیچ چیزی جلوی علم و دانش را نمی تواند بگیرد و جهان آینده جای عوام نیست , علما ی اخلاق بهتر است سرشان توی كار خودشان باشد و در امور بشارت دخالت نكنند .
IT
-
۲۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
۰
۰
لطفا این نظرات بیهوده و نادرست را ترویج ندهید!
فرد پس از عمل، دقیقا همان فردی خواهد بود كه (سر) متعلق به اوست
بنابراین ایشان را چه به پیانو
ایشان همان كارشناس تكنولوژی خواهند بود، چرا كه تمام زندگی در مغز اوست(ادب،شخصیت،سواد،مهر،علاقمندی ها و ....)
مدعیان اخلاق! همینكه كار خودشان به اینجا بكشد بلافاصله جهت انجام عمل بر روی خودشان اعلام آمادگی خواهند كرد
همانند زمانی كه قرار بود سازمان ثبت احوال شناسنامه سجلی به مردم ایران دهد كه برخی فریاد برآوردند این كار روباه پیر، انگلیس است كه نام دختران و نوامیس ما را بداند!
مریخی
-
۲۱:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۴
۰
۰
دیر یا زود جوامع باید متاسفانه این حقیقت تلخ و در ابتدا ترسناك را بپزیرند كه چنین پیوندهایی در اینده از نظر فنی و علمی امكانپزیراند. البته این گونه پیشرفتها شاید ابتدا ضربه بزرگی به جهانبینی ما وارد كنند ولی دركل بشر نباید و نمیتواند از حقیقت هراسان باشد و از آن دوری گزیند. بالاخره مجبوریم بعضی تغییرات در علوم را پزیرفته و با انها انس و خو بگیریم. همانطور كه با نبود مركزیت كره زمین در منظومه شمسی خو گرفته ایم، و حالا این واقعیت برایمان عادی شده است!!!
محمد.. شریف
-
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
۰
۰
چند سال قبل فیلمی پخش شد از یك تیم جراح آمریكائی كه تصمیم به تعویض سر دو شامپانزه رو داشتند. سر جدا شده هم كه به دستگاه های مربوطه وصل بود چند دقیقه ای هم عكس العمل نشان میداد . ولی در نهایت طرح شكست خورد . امید كه با پیشرفت علم طب این بار موفق شوند . تا راه برای سایر افراد نیاز مند باز شود..
نظر
-
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
۰
۰
به نظر من بشر باید قبول كنه كه مرگ برای نسل بشر باید اتفاق بیافته . مثل نو و كهنه شدن درختان . باید هر چیز كهنه ای بره و یه چیز نو جاش رو بگیره . دانشمندان هرچقدر هم تلاش كنند نمی تونند این روند رو همان طور كه روند طبیعی زندگی انجام میده انجامش بدن. اما كار علمی جدیدی هست .
ابوالفضل
-
۰۸:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
۰
۰
برای پیشرفت علم باید ریسك كرد واما جهت پیوند سر سئوالاتی مطرح است كه آیا عمل پیوند نخاع كه امروزه امكان پذیر نیست چطور خواهد بود ویا رگهای خونی وعصبی حساس چطور پیوند خواهند خورد ودرجهت دیگر چون احتمال مرگ آنی برای شخص مورد پیوند وجود دارد پس بهتر است حمایت های لازم از ایشان بشود
امین
-
۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
۰
۰
ایشالا پخش زنده باشه همگی فیض ببریم
علی
-
۱۱:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۵
۰
۰
كاش از این پزشكان سوال كنند ببینند كمك نمیخوان تا از پزشكای ایرانی براشون بفرستیم اونوقت خود به خود سریال در حاشیه سه ساخته میشه
سهم پزشکان سهمیه‌ای

ضرورت اصلاح سهمیه‌های کنکور در گفت‌وگوی «جام‌جم»‌با دبیر کمیسیون آموزش دیدبان شفافیت و عدالت

سهم پزشکان سهمیه‌ای

نیازمندی ها