به گزارش جام جم آنلاین از دویچه وله، هواپیمای آواکس را چشم پرنده پیمان ناتو میخوانند. سران ناتو در آخرین نشست خود در ماه ژوئیه تصمیم گرفتند که از این هواپیمای پیشرفته در مبارزه با تروریستهای داعش استفاده شود. کابینه آلمان روز چهارشنبه اجرای این تصمیم را به ارتش فدرال ابلاغ کرد.
سیستم نظارت و هشدار آواکس، در شناسایی سریع اجسام پرنده مهارت دارد. سیستمی که از تبدیل بوئینگ ۷۰۷ به وجود آمده میتواند بر فضایی به وسعت ۴۰۰ تا ۵۲۰ کیلومتر نظارت کند.
این هواپیماهای شناسایی میتوانند از محیط اطراف خود عکس بگیرند و همچون مرکز فرماندهی هواپیماهای جنگی عمل کنند.
ارتش آلمان در پایگاه هوایی «گایلنکیرشن» در نزدیکی مرز هلند ۱۶ فروند آواکس مستقر کرده است. سایر اعضای ناتو نیز هواپیماهای آواکس دارند، مثلا بریتانیا ۶ آواکس دارد و آمریکا به تنهایی بیش از ۳۰ آواکس.
پیمان ناتو تاکنون از درگیری مستقیم در بحرانهای سوریه و عراق خودداری کرده است. برخی از کشورهای عربی دوست غرب، با دخالت ناتو در این مناطق پرتنش مخالف هستند. از این رو هواپیماهای آواکس تنها از آسمان ترکیه و فراز دریای مدیترانه میتوانند اطلاعات مورد نیاز را گردآوری و مخابره کنند.
هوپیماهای آواکس بر حملات ناتو در سوریه و عراق نظارتی ندارند. در همین راستا دولت آلمان نیز از ارتش خواسته است که از آواکس به عنوان راهنما و پیشقراول عملیات استفاده نکند. وظیفه اصلی آنها فراهم ساختن تصویری است که وضعیت حریم هوایی را برای کشورهای گوناگون روشن کند.
برای پرواز و فعالیت یک آواکس دستکم ۱۶ کارشناس لازم است، از خلبان تا تکنیسینهای رادار و متخصص تسلیحات. تنها ۳۰ درصد از خدمه هواپیماهایی که در پایگاه آلمانی مستقر هستند، به ارتش آلمان تعلق دارند و بقیه آنها شهروندان ۱۵ عضو دیگر ناتو هستند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: