به گزارش جام جم آنلاین و به نقل از ورزش سه ، از همان اولین روز رقابت های مقدماتی جام جهانی 2018 روسیه لقب پرطرفدارترین تیم قاره به ایران رسید. لقبی که تا روز چهارم دست نخورده باقی ماند و با آمارهای به ثبت رسیده بعید به نظر می رسد تیمی مجال رقابت با ایران در این خصوص را داشته باشد. چون فوتبالدوستان ایرانی ثابت کردند تحت هیچ شرایطی دست از حمایت برنداشته و به عنوان یار دوازدهم ایران نقش خود در راه صعود به بزرگ ترین تورنمنت فوتبالی جهان را ایفا می کنند.
ایران دست نیافتنی در قاره کهن
پرتماشاگرترین بازی مقدماتی جام جهانی در قاره آسیا همچنان جدال ایران با قطر در روز نخست است که 78 هزار نفر تماشاگر را به ورزشگاه آزادی کشاند تا شاهد بردی دراماتیک از شاگردان کارلوس کی روش باشند. در شرایطی که دومین بازی خانگی ایران هم زمان شد با تاسوعای حسینی و آیین های سوگواری سالار شهیدان اباعبدا.. الحسین(ع) تا ساعاتی قبل از بازی با کره نگرانی هایی وجود داشت مبنی بر این که استقبال چندان خوبی از جدال حساس با رقیب دیرینه صورت نگیرد اما طرفداران ایرانی دست به کار بزرگی زدند و نزدیک به یک ساعت قبل از سوت آغاز بازی توسط داور ژاپنی تمام سکوها را سیاهپوش کردند تا با به راه انداختن شور حسینی زمینه بردی خاطره انگیز را فراهم کنند. حضوری که باعث شد تا جدال ایران با کره دومین بازی پرتماشاگر مقدماتی در قاره کهن لقب بگیرد آن هم با حضور 75 هزار و 800 تماشاگر.
سعودی ها در تعقیب ایران
نزدیک ترین تعقیب کننده ایران در این راه سعودی ها هستند که با توجه به ساخت استادیومی مدرن و استاندارد در شهر جده با ظرفیت 65 هزار نفر ترجیح دادند بازی های ملی خود را از ریاض خارج و در این شهر برگزار کنند به این امید که با سود بردن از امتیاز میزبانی و حمایت پرشمار طرفداران خود بعد از سال ها بار دیگر راهی جام جهانی شوند. حربه ای که در روز چهارم جواب داد و جنگ حیثیتی اعراب مدعی حاشیه خلیج فارس در حضور 60 هزار و 102 نفر میان عربستان و امارات برگزار شد تا این بازی در رده سوم پرتماشاگرترین بازی مقدماتی جام جهانی 2018 در قاره آسیا قرار بگیرد. نکته جالب این که سعودی ها به نسبت اولین میزبانی خود برابر استرالیا استقبال بیشتری انجام داده و بخش بیشتری از ظرفیت ورزشگاه ملک عبدا.. شهر جده را پر کردند که نشان می داد از روند حاکم بر تیم شان رضایت دارند.
سامورایی های وفادار
در اختیار داشتن استادیوم های مدرن و استاندارد روز دنیا در شرق قاره این فرصت را در اختیار ژاپن قرار داد تا بازی های خود را در حضور تماشاگران پرشمار برگزار کند. یکی از این ورزشگاه ها در شهر سایتاما قرار دارد که دو بازی خانگی سامورایی ها برابر امارات و عراق را میزبانی کرد و تعداد تماشاگر خوبی از خود برجای گذاشت. در بازی اول برابر امارات که با شکست ژاپن توام شد 58 هزار و 893 نفر شاهد ناکامی تیم شان برابر امارات بودند و در بازی دوم 57 هزار و 768 نفر برای دیدن برد این تیم برابر عراق تا دقیقه 4+90 عذاب کشیدند اما در پایان با چهره ای خندان ورزشگاه را ترک کردند. با این آمار ژاپن سومین تیم پرطرفدار قاره کهن در مقدماتی جام جهانی لقب گرفت تا همچنان ثابت کند فوتبال در این کشور برای مردم از اهمیت بالایی برخوردار است.
قهر کره ای ها از ورزشگاه
کره جنوبی همچون ژاپن از استادیوم های مدرنی بهره می برد اما بعد از استقبال خوبی که طرفداران این تیم در اولین بازی خانگی برابر چین داشتند نمایش ناامیدکننده و دور از انتظار ببرهای آسیا آنها را از حضور در ورزشگاه فراری داد تا جایی که آمار استقبال کره ای ها از جدال با قطر در دومین میزبانی به حد قابل توجهی کاهش یافته بود. جدال کره با چین در روز اول رقابت ها آماری حاکی از 51 هزار و 238 نفر را به ثبت رساند تا این استقبال زمینه قرار گرفتن کره در رده چهارم پرطرفدارترین تیم های قاره را فراهم کند اما بعد از این بازی استقبال به حد قابل توجهی کاهش یافت تا این اتفاق به سوژه ای تبدیل شود برای انتقاد بیشتر از اشتیلیکه و برنامه های تاکتیکی اش. جدال کره با قطر در روز سوم تنها 32 هزار و 550 نفر را به ورزشگاه جام جهانی سئول کشاند تا سکوهای خالی این ورزشگاه بیشتر از هر چیزی در ذوق بزند.
قهرمان در جایگاه پنجم آسیا
استرالیا قهرمان قاره آسیا هم در رده پنجم پرطرفدارترین تیم های قاره قرار گرفت چون طرفدارانش در بیشترین حضوری که برای حمایت از این تیم در راه صعود به جام جهانی داشتند رکورد 48 هزار و 460 نفر را از خود بر جای گذاشتند. این رکورد در جدال کانگوروها با ژاپن در شهر ملبورن به ثبت رسید جدالی که با تساوی به پایان رسید تا دو امتیاز شیرین خانگی از چنگ قهرمان قاره خارج شود. البته این استقبال در قیاس با اولین میزبانی استرالیا در مقابل عراق که 18 هزار و 923 نفر را به ورزشگاه شهر پرث کشانده بود، قابل توجه بود و نشان داد که فوتبالدوستان این کشور هم از روند حرکتی تیم شان راضی بودند و در پی آن هستند تا به حضور متوالی خود در جام های جهانی ادامه دهند.
انگلیس اول است؛ ایران دوم
نکته جالب این که با آمار ثبت شده در رقابت های مقدماتی جام جهانی تیم ملی ایران با استقبال پرشوری که طرفدارانش در ورزشگاه آزادی از خود نشان دادند در کل دنیا بعد از انگلیس لقب دومین تیم پرطرفدار را به خود اختصاص داد. انگلیسی ها در اولین بازی مقدماتی جام جهانی 2018 در قاره اروپا با استقبال 81 هزار و 781 نفری در ورزشگاه ویمبلی باعث برتری پرگل تیم شان برابر مالت شدند تا با این آمار بالاتر از ایران در جدول پرتماشاگرترین بازی ها قرار بگیرند. مسلما اگر ورزشگاه آزادی ظرفیتی بیشتر از ظرفیت کنونی اش بعد از صندلی گذاری طبقه دوم داشت چه بسا همچون سال های گذشته با آمار 100 هزار نفری می توانست پرطرفدارترین تیم دنیا باشد اما دیگر این اتفاق رخ نخواهد داد مگر این که ورزشگاهی با ظرفیت بیشتر از آزادی در ایران ساخته شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد