بر اساس خبرهای تازهای که به جامجم رسیده، تهدید داروسازان به آزاد پیچیدن نسخههای دارویی از ابتدای اسفند امسال، جدیتر خواهد شد تا جایی که انجمن داروسازان هم دست به قلم شدهاند و در نامهای بلندبالا اعلام کردهاند از ابتدای اسفند، دیگر پوشش بیمهای داروها را قبول نخواهند کرد.
مشکل هم مثل همیشه، سر بدهیهای معوقی است که باید سازمانهای بیمهگر پایه مثل تامین اجتماعی و بیمه سلامت به داروخانهها پرداخت کنند، اما مطالبات داروخانهها چند ماه است که وصول نشده است. پرداخت نشدن بدهی بیمهها، خیلی از داروخانهها را به مرز ورشکستگی رسانده است؛ تا جایی که برخی داروخانهها اعلام کرده اند دیگر حتی توان پرداخت حقوق کارکنان خود را هم ندارند.
بیماران، قربانی اول و آخر هستند
هماکنون پوشش بیمهای بسیاری از داروها که در فهرست دارونامه رسمی کشور باشد، حدود 70 درصد عنوان میشود، اما اگر قرار باشد این پوشش دارویی حذف شود، در نهایت این بیماران هستند که مجبورند نسخههای دارویی را چند برابر قیمت، تامین کنند.
این اتفاق میتواند تهدید جدی برای سلامت بیمارانی باشد که به بیماریهای خاص و صعبالعلاج مبتلا هستند؛ زیرا قیمت برخی داروهای آنها، گاهی به چند میلیون تومان میرسد.
حتی برای داروهای خیلی ساده هم این اتفاق میتواند تبعاتی جبرانناپذیر داشته باشد. آزاد شدن قیمت داروهای معمولی و حذف پوشش بیمهای آنها، میتواند پرداخت از جیب بیماران را افزایش دهد و معیشت خیلی از خانوادهها بخصوص ساکنان مناطق محروم و حاشیه کلانشهرها را دچار مشکل کند.
البته اگر پای حرف داروسازان بنشینید، آنها هم دوست ندارند هزینههای درمانی مردم را افزایش دهند. آزاد حساب کردن نسخههای دارویی برای خیلی از داروسازان، به عنوان آخرین راهحلی است تا چراغ داروخانه را روشن نگه دارند.
در این شرایط، فقط حضور دولت میتواند به دعوای بین داروخانهها و بیمهها پایان دهد تا این وسط، بیماران قربانی اختلاف بین نهادهای مختلف نشوند.
امین جلالوند - جامعه
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد