از فردوسی شیفت کنیم روی حافظ !

ایرانی‌ها اصولا مردمانی اهل پند و اندرز بوده‌اند به قول فردوسی «زبان بزرگان پُر از پند بود» آن هم پندهایی که احتمالا در جان وُ گوش وُ دل مردم می‌نشست و در اصطلاح علمی‌اش تبدیل به «رفتار» می‌شد، آن هم رفتاری که نمود بیرونی هم داشت، اما ایرانیان امروز انگار چندان دل‌خوشی از شنیدن نصیحت ندارند.
کد خبر: ۱۰۱۲۸۹۴
از فردوسی شیفت کنیم روی حافظ !

مثلا فرض بفرمایید این همه پزشک و کارشناس محترم تغذیه درباره مصرف چیپس و پُفک هشدار می‌دهند، چقدر در کاهش تولید و مصرف این مواد غذایی تاثیر داشته است؟ همین الان که دارم این یادداشت را می‌نویسم و از پشت مونیتور نیم‌خیز می‌شوم و میز همکارانم را نگاهی می‌اندازم، متوجه می‌شوم با تلاشی تحسین برانگیز مشغول صرف پفک و چیپس و دیگر خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های مجاز هستند، مصرف نوشابه‌های گازدار را هم بیفزایید!

اصلا از صبح تا شب می‌گویند بحران آب جدی است، صرفه‌جویی در مصرف آن ضروری است و حتی گفته‌اند اگر هر نفر، ده درصد هم صرفه‌جویی کند، مشکل کم آبی مملکت برطرف می‌شود، اما چقدر این هشدارها و نصیحت‌ها را جدی می‌گیریم، چقدر در دوُر و بَر خودمان مردمی را دیده‌ایم که شیلنگ آب به دست حیاط و خودروشان را آبیاری می‌کنند؟!

برعکس آن را هم داریم، این همه بزرگان، رسانه‌ها و اهل قلم و فرهنگ سفارش می‌کنند که کتاب بخوانید، سرانه مطالعه پایین است، خانواده‌ها لطفا جوان‌ها و نوجوان‌ها و کودکان‌شان را به مطالعه عادت دهند و تشویق کنند و... چقدر این اتفاق می‌افتد؟

انگار ما ایرانی‌ها دیگر گوش‌هایمان پُر از پند و نصیحت شده است، این سفارش‌ها در گوش‌مان فرو نمی‌رود. حالا حکایت یادداشت آخر سالی همین شده است، می‌خواستم اول بگویم و بنویسم که در گوشه‌ای از تعطیلات‌تان برای کتاب هم جایی بگذارید، دقایقی از بازارگردی‌ها و مراکز خرید رفتن‌هایتان را هم بگذارید برای یک کتابفروشی مظلوم و مهجور و میان انواع عیدی‌ها و هدیه‌های نوروزی یک کتاب لاغر و کوچک هم جا دهید، شعری بخوانید، داستانی هدیه دهید تا خاطره‌اش سال‌ها بماند، می‌خواستم همه اینها را بنویسم که یاد سطرهای بالا افتادم و این که گوش‌تان از این پندهای بزرگان پُر است، پس با اجازه آقای فردوسی، به قول غربی‌ها شیفت می‌کنیم روی حافظ و از زبان جناب‌شان برایتان کلی عُمر دراز وُ همراه با سلامتی آرزو می‌کنیم:

حافظ گرت ز پند حکیمان ملالت است

کوته کنیم قصه که عمرت دراز باد

سینا علیمحمدی

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۳
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۰۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
۰
۰
متن زیبایی بود -مشكلات جامعه رو خیلی لطیف و زیرپوستی مطرح كردند-احسنت بر نویسنده آن
حمید
Iran, Islamic Republic of
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۸
۰
۰
هر شاعری جایگاه خود را دارد و ارزش فردوسی والاتر از شعرای دیگر است چون فرهنگ و زبان فارسی را زنده نگاه داشت تا شعرای دیگر به زبان فارسی شعر بگویند.
كاشانی
Iran, Islamic Republic of
۱۲:۱۳ - ۱۳۹۶/۰۱/۱۰
۰
۰
بدبختی اینه كه كسی مثه فردوسی رو غربی ها میذارن رو چشماشون و ما ایرانیها اصلا بلد نیستیم حتی از روی متن شاهنامه ش بخونیم چه برسه به اینكه بفهمیمش و به پندهاش عمل كنیم و جلسه شرح و خوانشی هم اگه باشه اونقدر بهش بی اعتناییم كه وقتی چارتا توریست میان تو اون جلسه مینشینند و میبینند اینقدر ما ایرانیها به بزرگان ادبیات سرزمینمون بی توجهیم حسرت میخورند و شگفت زده میشن.واقعا ما خیلی بدبختیم خیلی خیلی....
روز ادای دین

سفیر ایران در لبنان در گفت‌و‌گوی اختصاصی با روزنامه «جام‌جم» از پیام‌های مراسم با شکوه بیروت می‌گوید

روز ادای دین

نیازمندی ها