به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فرادید، روخوس میش**، افسر پیشین اس اس آلمان نازی و محافظ، پیک و تلفنچی شخصی هیتلر، در کتابش از مجموعه تصاویری نایاب استفاده کرده که نگاهی متفاوت را از زندگی دیکتاتور آلمان و حلقه افراد نزدیکش به خواننده ارائه میدهد.
در یکی از این تصاویر میتوان میش را در کنار آدولف هیتلر و اوا براون را در تراس اقامتگاه برگهوف [خانه آدولف هیتلر در دامنه رشتهکوه آلپ بایرن] مشاهده کرد. کتاب میش «آخرین شاهد هیتلر» نام دارد که عکسهای منتشر شده در آن نایاب است.
میش در سال 2013 و در سن 96 سالگی در برلین درگذشت. مارتین مِیس، از ویراستاران کتاب میش، میگوید که روخوس میش در 30 آوریل 1945 میلادی مسئول انتقال پیام ژنرال کایتل، رئیس ستاد فرماندهی عالی ورماخت و وزیر جنگ آلمان نازی در جنگ جهانی دوم، به آدولف هیتلر بود
پیام ژنرال کایتل این بود که او نتوانسته محاصره شورویها علیه برلین را بشکند و پایان جنگ در راه و اجتناب ناپذیر است. آقای مِیس میگوید: «بلافاصله، میش متوجه زمزمههای هیتلر با بورمان و دیگران شد. سپس میش دید که هیتلر و اوا براون، که دیگر خانم هیتلر نامیده میشد، وارد اتاق شدند. میش دید که اتو گونشه (Otto Günsche)، دهمین آجودان آدولف هیتلر، در را پشت سر آن زوج بست. گونشه به میش گفت که رئیس تمایل ندارد کسی مزاحمش شود. سپس هیتلر با گونشه دست داد و به او ابلاغ کرد که پیمان وفاداریِ تمام سربازان دیگر پایان یافته است. هیتلر پیشتر به گونشه گفته بود که اصلا دوست ندارد جسدش همچون جسد موسولینی بازیچهی دیگران شود و تمایل دارد که جسدش پس از مرگ سوزانده شود. هیتلر قبلا تمام اقدامات لازم برای سوزاندن جسدش را با گونشه و یک افسر دیگر هماهنگ کرده بود.»
«تمام افراد حاضر در پناهگاه زیرزمینی منتظر بودند. کمی بعد صدای همهمه به گوش رسید. درب اتاق باز شد و میش داخل را وارسی کرد.»
روخوس میش به ویراستارش گفته بود: «اول نگاهم به اِوا افتاد. پاهایش به سمت بالا رفته بود و سرش به سمت آدولف هیتلر. کفشهای زیر مبل جا مانده بود. نزدیکش... جسد هیتلر بود. چشمهای هیتلر کاملا باز و زل زده بود. سرش کمی به سمت جلو خم شده بود.»
میش همچنین در کتابش میگوید که رودولف هِس برای انجام مذاکرات صلح از هیتلر هیچ اجازه کسب نکرده بود. او مینویسد: «پس از شنیدن اخبار، هیتلر به شدت عصبانی شده بود و مرتب با خودش تکرار میکرد: چرا او این کار را با من کرد؟ تمام افرادی که پرواز هس به بریتانیا مطلع بودند، دستگیر و راهی اردوگاه کار اجباری زاخسنهاوزن شدند.»
* رودُلف والتر ریچارد هِس در اسکندریه مصر متولد شد. رودلف هس یکی از چهرههای موثر حزب نازی و معاون آدولف هیتلر به شمار میرفت. قبل از حمله آلمان نازی به شوروی هس در پروازی انفرادی به سوی اسکاتلند تلاشهایی را برای برقراری صلح با انگلستان انجام داد، اما قبل از آنکه موفق شود هواپیمای وی توسط انگلیسیها مورد هدف قرار گرفت و هس مجبور به فرود با چتر نجات شد. وی دستگیر شد و پس از جنگ در دادگاه نورنبرگ به حبس ابد محکوم شد و تا پایان زندگی خویش در زندان بسر برد. تئوریهای مختلفی در خصوص پرواز هس به بریتانیا وجود دارد از جمله خیانت به هیتلر و مذاکرات پنهانی، اما نازیها در آن زمان و نئونازیها بر این نکته اصرار دارند که رودلف هس برای مذاکره صلح و از طرف حزب نازی به سوی انگلستان پرواز کرد. هس نزد نئونازیها از احترام خاصی برخوردار است. رودلف هس در تاریخ ۱۷ اوت ۱۹۸۷ در حالی که ۹۳ سال سن داشت در زندانی در غرب برلین درگذشت. گفته میشود وی در زندان و با استفاده از سیم برق مهتابی در سال ۱۹۸۷ خود را حلقآویز کرد اما بعضی عقیده دارند وی به قتل رسیده است.
** روخوس میش (Rochus Misch)، افسر پیشین اس اس آلمان نازی و محافظ، پیک و تلفنچی هیتلر بود. وی در ۲۹ ژوئیه ۱۹۱۷در روستایی که امروز در لهستان قرار دارد، به دنیا آمد. در بچگی یتیم شد و با پدر بزرگ و مادربزرگش بزرگ شد. پیش از آن که در سن ۲۰ سالگی به نیروهای اس اس (گروه نظامی حزب نازی) بپیوندد، نقاش ساختمان بود. وی برای پنج سال جزء حلقه درونی و از افراد مورد اطمینان پیشوای آلمان نازی به شمار میرفت. او همیشه با افتخار از خدمات خود به «پیشوا» یاد میکرده است. او هیتلر را مردی خیلی معمولی توصیف میکرد و میگفت که هیتلر آدم خشن یا یک هیولا نبوده است. میش در یک مصاحبه با بیبیسی درباره هولوکاست گفته بود: «من از اردوگاه کار اجباری داخائو و اردوگاههای مرگ باخبر بودم اما از حجم آنچه اتفاق افتاده بود خبری نداشتم.» او همچنین گفته بود: «این مسائل جزئی از بحثهای ما نبود. دادگاه نورنبرگ به جنایاتی که آلمانیها مرتکب شده بودند، رسیدگی کرد اما باید بدانید که هیچ جنگی در تاریخ وجود ندارد که بدون ارتکاب جنایات باشد و در آینده نیز چنین نخواهد بود.» روخوس آخرین فرد از میان افرادی بود که همراه هیتلر در پناهگاه ویژه وی در زیر زمین تا واپسین لحظههای سقوط برلین در کنار وی بودند. او شاهد خودکشی هیتلر و اوا براون بوده است و در این باره میگوید: «من هیتلر را دیدم که سرش بر روی میز قرار داشت. اوا براون روی مبل دراز کشیده بود و سرش به طرف هیتلر بود. زانوانش به طرف سینه جمع شده بود. او لباس آبی تیره رنگی با چینهای سفید به تن داشت. هرگز آن صحنه را فراموش نمیکنم.» او چند ساعت پیش از ورود نیروهای ارتش سرخ شوروی به درون پایگاه زیرزمینی هیتلر، از آن میگریزد، اما به زودی به دست ارتش سرخ گرفتار میآید و نه سال را در اردوگاههای کار اجباری شوروی میگذراند. او در تاریخ ۵ سپتامبر ۲۰۱۳ در سن ۹۶ سالگی در برلین درگذشت.
*** کریستا شرودر (Christa Schroeder) یکی از منشیهای شخصی آدولف هیتلر، قبل و در جریان جنگ جهانی دوم بود.محل زندگی وی در این زمان بیشتر در آشیانه گرگ بود. وی پس از آن در ژانویه ۱۹۴۵ به فورربونکر فرستاده شد و تا آوریل ۱۹۴۵ در آنجا اقامت داشت. وی در می ۱۹۴۵ دستگیر و سه سال بعد آزاد شد.
**** عملیات بارباروسا اسم رمز اشغال شوروی توسط آلمان در جریان جنگ جهانی دوم بود. از ۲۲ ژوئن ۱۹۴۱، بیش از ۳٫۹ میلیون سرباز قدرتهای محور اتحاد شوروی را در طول ۲۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک اشغال کردند، که بزرگترین اشغال در تاریخ جنگهای بشر است. بارباروسا از ۶۰۰ هزار وسیله نقلیه موتوری، و ۷۵۰ هزار اسب استفاده کرد. این عملیات جاه طلبانه که با آرزوی مداوم آدولف هیتلر برای فتح سرزمینهای روسیه به پیش میرفت، آغازی بر فاز محوری تعیین پیروز جنگ داشت. اشغال شوروی توسط آلمان منجر به ۹۵٪ همه تلفات ارتش آلمان از ۱۹۴۱ تا ۱۹۴۴ و ۶۵٪ کل تلفات نظامی متحدین در تمام طول جنگ شد. تحلیلگران معتقدند حمله به شوروی بزرگترین اشتباه نظامی هیتلر بود.
منبع: Dailymail
ترجمه: وبسایت فرادید
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگوی «جامجم» با نماینده ولیفقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان شد