به گزارش جام جم آنلاین به نقل از تسنیم ، آیت الله ناصرمکارم شیرازی صبح امروز در جلسه درس خارج فقه خود که در شبستان مسحد اعظم قم برگزار شد با اشاره به دستورالعمل درآمدهای مالی اظهار داشت: در اسلام کسی که کسب حلال داشته باشد «حبیبالله» است و جهاد محسوب میشود.
مرجع تقلید شیعیان اگر ارزشهای اسلامی و ایمان به معاد ضعیف شود انسان به جایی میرسد که فقط به دنبال پول بیشتر است افزود: در این شرایط عذاب الهی نازل و ربا در جامعه ترویج میشود.
استاد برجسته حوزه علمیه با تاکید بر اینکه برخی از بانکها هنوز به رباخواری ادامه میدهند تصریح کرد: هر پولی که در بانک قرار داده میشود غبار ربا به همه پول مینشیند؛ هر کاسبی حساب بانکی دارد، بنابراین پول ربا و غیر ربا مخلوط میشود در این صورت هرچقدر هم از ربا دوری کنیم پول که در بانک باشد غبار ربا بر آن مینشیند.
وی با بیان اینکه ربا مشکل بزرگی برای جامعه شده است گفت: باید عواقب این وضع روشن شود؛ راهکار نجات از این وضع این است که بانک ها باید به معنی واقعی اسلامی شوند.
آیت الله مکارم شیرازی با بیان اینکه 4 درصد کارمزد برای کل مبلغ و به صورت کلی مجاز اعلام شده است عنوان کرد: برخی به اسم قرض الحسنه به مردم وام میدهند اما کارمزد 4 درصد سالیانه میگیرند این کار رباخواری به نام قرضالحسنه است.
مرجع تقلید شیعیان تاکید کرد: بانکداریای که از غرب آمده ریشه آن بر رباخواری است، اما رباخواری آنها از بانکهای ما کمتر است، آنجا کمتر از 5 درصد کارمزد میگیرند اما در ایران گاهی به 32 درصد هم میرسد.
وی به شعار سال اشاره کرد و اظهار داشت: با افزایش تولید، بیکاری هرچند ریشه کن نشود اما کمتر میشود، این موضوع نیازمند همدلی وهم افزایی همه است، سفارش به مردم برای استفاده از تولید داخل منوط به بالا بردن کیفیت است.
استاد برجسته حوزه علمیه با بیان اینکه برخی از تولیدات داخل غیرقابل استفاده است افزود: ورود جنس تقلبی و بیکیفیت به بازار مردم را از تولید داخل ناامید میکند از همین رو باید تولید داخل چرخه سالم داشته باشد تا با افزایش کیفیت مردم نیز از کالای داخل استفاده کنند.
آیت الله مکارم شیرازی با تاکید بر اینکه بانکها اگر به مردم فشار بیاورند چرخ تولید نمیچرخد و تا نظام بانکی اصلاح نشود تولید و مصرف درست نمیشود تصریح کرد: اگر مالیات عادلانه نباشد تولید هم خراب میشود؛ برخی تولیدکنندگان گاهی نه تنها سود نکردند بلکه ضرر هم کردهاند اما مالیاتهای ناعادلانهای به آنها تحمیل میشود.
مرجع تقلید شیعیان ادامه داد: نظام مالیاتی نباید به دنبال کسب درآمد باشد چرا که با این روند مشکلی برطرف نمیشود؛ کسی که ناتوان است برای چه درآمدی مالیات بپردازد؟
استاد برجسته حوزه علمیه با اشاره به اینکه اگر دولت از تولیدکنندگان حمایت نکند تولید باز هم به مشکل میخورد بیان کرد: در کنار مسائل اقتصادی، اگر مسائل فرهنگی و اخلاقی درست نشود اقتصاد هم درست نمیشود، وقتی تولیدکننده مقید به مبانی اسلامی باشد جنس بیکیفیت و جنس تقلبی وارد بازار نمیکند.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب
با کورش علیانی درباره اجرا و کارشناسیاش در چند برنامه محور مقاومت گفتوگو کردیم
1- تورم نزدیك صفردرصد باشد و ارزش پول به صورت دوره ای كاهش نیابد .
2- دولت بدهی كلان سیستم بانكی را باز پس دهد .(بانكها اعتباری برای پرداخت داشته باشند و مجبور به اسقراض با نرخ بهره بالا از بانك مركزی نشوند)
3- بانك مركزی به وظیفه نظارتی خود بر موسسات اعتباری و بانكها عمل كند و مانع رقابت كاذب پرداخت سودهای غیر متعارف پنهان در سیستم بانكی گردد تامردم برای سپرده های خود نزد بانكها نرخ های قانونی را انتظار داشته باشند.
ولی فتوای یك مرجع تقلید مانند آیت الله میرزای شیرازی چنان در مملكت گسترش یافت كه معاهده مهم بین دو كشور را لغو كرد .
ولی الان آیات عظام مدتهاست كه درباره ربوی بودن بانك ها هشدار و حكم و ... صادر میفرمایند و گوش كسی هم بدهكار نیست . بانك ها كار خودشان را میكنند و مانند زالو خون مردم كه در این فشار اقتصادی ناگزیر از دریافت وام هستند را میمكند .