به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، مهدی خلج روز پنجشنبه در مصاحبه مطبوعاتی با خبرنگاران در اردبیل افزود: پاکی کشور از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان به سازمان جهانی بهداشت گزارش شده ، ممنوعیت صادرات رفع شده و تولید کنندگان و تجار ایرانی می توانند بر اساس مقررات بین المللی فرآورده های خود را به سایر کشورها صادر کنند.
وی با بیان اینکه بیماری تب برفکی بیشترین خسارت اقتصادی را در حوزه دام به کشور وارد می کند، اظهار کرد: این بیماری در کشور ما بومی بوده و از زمان های بسیار دور در ایران وجود دارد اما سازمان دامپزشکی قدم های خوبی برای کنترل و غلبه بر این بیماری در سال های اخیر برداشته است.
رئیس سازمان دامپزشکی ایران با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از 90 درصد از نیاز کشور به انواع واکسن های دامی در داخل ایران تولید می شود، بیان کرد: کشور ما در سال های اخیر در زمینه تولید واکسن و داروهای دامی پیشرفت های خوبی داشته است.
وی اظهار کرد: پارسال برای کنترل بیماری بیشتر دام ها در کشور مایه کوبی شدند و پوشش خوب و مناسبی نسبت به سال های قبل صورت گرفت.
خلج گفت: در سال 92 کانون بیماری نشخوار کنندگان کوچک در کشور 492 مورد بود که در سال 95 این کانون بیماری به 113 کانون کاهش یافت که حدود چهار برابر کاهش نشان می دهد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: همچنین در سال 92 تعداد کانون های بیماری در روستاها و گله ها سه هزار و 43 مورد بود که این رقم در سال 95 به 419 مورد رسیده که موفقیت بزرگی در کنترل بیماری های دامی در کشور است.
وی اظهار کرد: برنامه ریزی شده تا سال 2030 بیماری دامی در کشور ریشه کن شود و برای همین در صورت تامین اعتبار مورد نیاز امسال 30 میلیون واکسن دامی و سال آینده 50 میلیون واکسن دامی در کشور تامین شود.
خلج بیماری سیاه زخم (شاربن) را که قابل انتقال به انسان هم است یکی از بیماری های دامی دانست و افزود: در سال 92 کانون این بیماری در کشور 18 مورد بوده که در سال 95 فقط هشت کانون از این بیماری در کشور مشاهده شده که بیش از 2برابر کاهش نشان می دهد.
وی با بیان اینکه مهر و امضای سازمان دامپزشکی ایران در دنیا قابل اعتماد و اعتبار است، گفت: این مهر و امضا قابل قبول و اعتماد 180 کشور جهان می باشد.
رئیس سازمان دامپزشکی ایران با اشاره به اینکه در سال 95 حدود یک میلیارد ریال انواع محصولات دامی به خارج از کشور صادر شده ، بیان کرد: پارسال 20 هزار و 700 مجوز صادرات انواع دام، طیور، آبزیان و فرآوردهای آنها به سایر کشورها صادر شده و هفت هزار و 500 مجوز بهداشتی واردات و سه هزار مجوز ترانزیت محصولات دامی توسط سازمان دامپزشکی کشور صادر شده است.
وی همچنین از صادرات 103 هزارتن انواع آبزیان در سال گذشته به کشورهای اروپایی ، همسایه و جنوب شرق آسیا خبر داد.
خلج گفت: هم اکنون 95 درصد داروی مورد نیاز طیور کشور، 80 درصد داروی مورد نیاز آبزیان ، بیش از 90 درصد داروی مورد نیاز دام و 35 درصد واکسن مورد نیاز طیور کشور در داخل تولید و تامین می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور افزود: این سازمان بیش از 181 نوع عامل بیماری دام و طیور را پایش و رصد و به بیش از 300 هزار واحد از کشتارگاه گرفته تا مراکز عرضه فرآورده های دامی و سردخانه ها نظارت دارد و با توجه به نیروی انسانی محدود خود تلاش می کند از ظرفیت کارشناسان بخش خصوصی و غیردولتی که حقوق آنها توسط خود این بخش ها تامین می شود به نظارت خود ادامه دهد.
وی اضافه کرد: تلاش می شود ارتباط مالی کارشناسان بخش خصوصی با کارفرمایان منجر به چشم پوشی از برخی مسائل که ارتباط مستقیم با سلامتی مردم دارد، نگردد.
خلج بیان کرد: کارشناسان و بازرسان این سازمان در سال 92 از 2 میلیون و 43 هزار مرکز توزیع و عرضه فرآورده های دامی بازدید کردند که در پارسال این بازدید و نظارت ها به سه میلیون مورد افزایش یافته است.
به گفته رئیس سازمان دامپزشکی کشور، به واسطه افزایش نظارت و بازرسی این مجموعه ضبط محموله ها از پنج هزار و 675 تن در سال 92 به 26 هزار تن در سال 95 افزایش یافته است.
وی افزود: سالانه بر کشتار 760 میلیون قطعه طیور در کشتارگاههای صنعتی در کشور نظارت میشود که سال گذشته حدود هفت میلیون و 300 هزار قطعه به دلیل عدم برخورداری از بهداشت ضبط شده که این رقم کمتر از یک درصد کل نظارت بازرسی است.
رئیس سازمان دامپزشکی ایران بیان کرد: نظارت بر کشتارگاههای صنعتی دام سبک نیز از 9 میلیون و 670 هزار راس در سال 92 به 12 میلیون و 505 هزار راس در سال 95 افرایش یافته است.
خلج اظهار کرد: سازمان دامپزشکی پیشگام در تحقق مفاهیم دولت الکترونیک است و تاکنون 12 سامانه الکترونیکی در این سازمان برای سهولت و سرعت در انجام کار مردم افتتاح شده طوری که سازمان دامپزشکی به عنوان دستگاه برتر در این حوزه از دست رئیس جمهوری جایزه گرفت.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب