برخی مجامع به اصطلاح حقوق بشری پس از مدتها سکوت، با فشار افکار عمومی مجبور شدند، موضعگیری کنند که این امر برای رژیم آلخلیفه گران تمام شد. رژیم در واقع با فشار سعودیها به این نتیجه رسید که برای سرکوب قیام مردمی، شیخ عیسی قاسم رهبر مذهبی و مرجع دینی اکثریت بحرینیها را به نحوی از بحرین دور کند.
آلخلیفه دست به یک شوی تبلیغاتی زد و سعی کرد محاکمه فرمایشی راه انداخته و اتهاماتی علیه شیخ عیسی قاسم مطرح کند که از جمله مهمترین آنها، بحث دریافت وجوهات شرعیه از ناحیه ایشان است، در حالیکه حدود 70 درصد مردم بحرین شیعه هستند و وجوهات شرعی خود را به ایشان پرداخت میکنند.
در واقع رژیم آلخلیفه با یک طایفه بزرگ و با اکثریت مردم مقابله کرد. از قضا شیخ عیسی قاسم که تابعیت بحرینی ایشان هم لغو شده است از ساکنان اصلی بحرین هستند؛ در صورتی که آلخلیفه بومی نبوده بلکه مهاجرند .
با توجه به اینکه افکار عمومی مردم بحرین از شیخ عیسی قاسم تبعیت مطلق دارند، حکومت به نحوی سعی کرد حکم را اعلام کرده و سپس با ایجاد تمهیدات لازم به سمت اجرای حکم برود اما با حضور پرشور مردم در اطراف خانه شیخ عیسی قاسم و تهدیداتی که توسط مردم و علمای بحرینی و سایر کشورها صورت گرفت، از اعلام حکم عقبنشینی کرد. آخرین بار شاهد بودیم که مجددا اعلام حکم به تعویق افتاد، زیرا اگر حکم اعلام واجرا میشد، با توجه به تهدیدی که از جانب علما صورت گرفته بود، انقلاب مسالمتآمیز بحرین، به خشونت کشیده میشد.
بر همین اساس، با وجود فشاری که از جانب عربستان سعودی صورت گرفته بود و افراد نزدیک حکومت تهدید کرده بودند حکم شیخ را اعلام و اجرا میکنند، خوشبختانه به دلیل حضور مردمی این اتفاق نیفتاد و همین شکست دیگری برای آلخلیفه رقم زد و اکثریت مردم بحرین، پیروز این صحنه بودند. پس از حدود شش سال اشغالگری عربستان سعودی در بحرین که در پوشش سپر جزیره صورت گرفت متجاوزان به بهانه حمایت از حکومت بحرین به سرکوب مردم پرداختند، اما عملا شعلههای انقلاب مردم بحرین نهتنها خاموش نشد بلکه پرفروغتر شد.
دکتر سیداحمد سادات
استاد دانشگاه و مدیر شبکه الکوثر
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد