به گزارش جام جم آنلاین به نقل از ایسنا ، تصویر منتشر شده از سوی ناسا که فضاپیمای کاسینی آن را ارسال کرده است قمر "انسلادوس" (Enceladus) را نشان میدهد که با نور بازتابیده شده از سطح زحل یا کیوان روشن شده است.
در این تصویر برخی از شکستگیها و شیارهای سطح یخی قمر انسلادوس مشاهده میشود.
دیلیمیل نوشت: براساس اعلام ناسا این تصویر در تاریخ 25 دسامبر 2016 از فاصله 168 هزار کیلومتری گرفته شده است.
با بررسی این تصاویر محققان اعلام کردند که امکان وجود حیات میکروبی در این قمر بالاست. وجود گاز هیدروژن در این قمر که میتواند منبع انرژی برای انجام واکنشهای شیمیایی باشد، میتواند برای حیات میکروبی در اقیانوسهای انسلادوس موثر واقع شود.
وجود هیدروژن آخرین قطعه از پازل کشف اقیانوس آب در زیر سطح منجمد انسلادوس است.
این یعنی قمر ششم زحل ویژگیهایی دارد که زمین در ابتدا برای حمایت از حیات میکروبی دارای آن بوده است.
این ویژگیها همچنان در اعماق اقیانوسهای زمین وجود دارند که از کربن دیاکسید و هیدروژن به عنوان سوخت برای انجام واکنشهای شیمیایی استفاده میکنند که اصطلاحا متانسازی زیستی یا Methanogenesis نامیده میشود.
"کریس گلین"(Chris Glein) یکی از محققان تیم کاسینی گفت: نکته جذاب در رابطه با کشف هیدروژن در انسلادوس این است که ما قادر هستیم میزان انرژی موجود در این قمر را برای انجام واکنش متانسازی زیستی، به درستی محاسبه کنیم و ببینیم که آیا حیات میکروبی در این سطح از انرژی وجود دارد یا نه.
برای وجود حیات علاوه بر آب و منبع انرژی نیاز به شش فاکتور دیگر وجود دارد. این فاکتورها عبارتند از کربن، هیدروژن، نیتروژن، اکسیژن، گوگرد و فسفر.
دو مورد آخر هنوز در اقیانوسهای انسلادوس کشف نشدهاند اما محققان معتقدند با توجه به هسته سنگی این قمر احتمالا این دو عنصر نیز در انسلادوس یافت میشوند.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: