من این بیماری را گرفته‌ام؟

درمان اختلال خودبیمارانگاری تلفیقی است؛ یعنی با توجه به شدت بیماری، بیمار به روان درمانی و دارودرمانی نیاز دارد.
کد خبر: ۱۰۳۵۱۸۲
من این بیماری را گرفته‌ام؟

درمان‌های روان‌شناختی و استفاده از داروهای ضداضطراب و افسردگی نه‌تنها اضطراب و افکار وسواسی بیمار را کاهش می‌دهد، بلکه توان وی برای سازگار شدن با علائم فیزیکی بدن را نیز بیشتر می‌کند. افراد مبتلا می‌توانند با شروع و پیگیری درمان، هم از درد و رنج ناشی از اضطراب بیماری رهایی پیدا کنند و هم مخارجی را که به خود بیمار، خانواده و جامعه تحمیل می‌شود، کاهش دهند.

با نشانه‌های اختلال خودبیمارانگاری آشنا شوید

معمولا نشانه‌های بیماری هیپوکندریازیس، بعد از بیماری جدی یکی از اطرافیان نزدیک یا بعد از مرگ یکی از دوستان صمیمی یا اعضای خانواده رخ می‌دهد. مهم‌ترین این نشانه‌ها عبارتند از:

ـ فرد در مورد آنچه ذهن‌اش را مشغول کرده است، مدام صحبت می‌کند.

ـ ترس و اضطراب شدید در مورد ابتلا به یک بیماری خاص دارد.

ـ از این که مبادا علائم خفیف نشانه یک بیماری جدی باشد، دائم احساس نگرانی می‌کند.

ـ مدام علائم حیات مثل نبض و فشارخونش را بررسی می‏کند.

ـ دچار ناراحتی گوارشی مانند نفخ، آروغ و دل‌پیچه می‏شود.

ـ در کتاب‌ها و مجلات پزشکی به دنبال علائم بیماری می‌گردد.

ـ پس از خواندن یا شنیدن موضوعی از یک بیماری تصور می‌کند به آن مبتلا شده است.

ـ همیشه در جست‌وجوی پزشک متخصص و درمان است و به هیچ پزشکی اعتماد ندارد.

ـ در زندگی اجتماعی و سایر فعالیت‌های روزمره خود دچار اختلال شدید می‏شود.

درمانگر خود باشید

اگر شما هم جزو افرادی هستید که تصور می‌کنید دچار این اختلال هستید، کمی عجله کنید. چه‌بسا نگرانی مدام در مورد وضعیت سلامت به طور باور نکردنی خسته‌کننده است. برای مواجهه با این مشکل، شما نیازمند تغییراتی شگرفی در سبک زندگی و نوع افکارتان هستید شما باید بتوانید به زندگی طور دیگری نگاه کنید:

ـ بپذیرید اختلال‌تان بهتر نمی‌شود مگر آن که خودتان بخواهید و همکاری کنید. با کسب اطلاعات بیشتر در مورد بیماری خود می‌توانید در یک دفترچه نشانه‌ها یا علائمی که شما را نگران و گیج می‌کند،ثبت کنید. هر دردی که احساس کردید و هر سوالی که جوابش را نمی‌دانید یادداشت کنید و پاسخ همه آنها را هنگام ملاقات با پزشک از او بپرسید. سعی کنید به گفته‌های پزشک ‏تان اعتماد کنید و بدون مشورت از او هرگز برای انجام آزمایش خون یا هر آزمون پزشکی دیگر اقدام نکنید.

ـ لازم نیست غم و غصه‌های خود را فراموش یا بزرگنمایی کنید. چه بسا این کار باعث تشدید نشانه‌های بیماری شما شود. بهتر است ناراحتی‌های خود را بشناسید و برای سازگاری بیشتر با آنها راهکار مناسبی پیدا کنید.

ـ فعالیت جسمی خود را بیشتر کنید. انجام فعالیت‌های جسمی و ورزشی به کنترل علائمی مثل افسردگی، اضطراب و استرس کمک می‌کند و بی‌تردید با کاهش هورمون استرس است که بسیاری از مشکلات و افکار بد از شما دور می‌شود.

ـ تمرینات «‏آرامی» انجام دهید. این کار به شما آرامش می‌دهد و بدن و ذهن‌تان را در آرام می‌کند.

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها