به گزارش جامجم آنلاین به نقل از دیجیرو، قبرستانها و آرامگاهها برای اکثر مردم به عنوان مکانهایی ترسناک و غیرعادی شناخته میشوند.
با توجه به اینکه این مکانها مربوط به مرگ و دنیای ناشناخته پس از آن هستند، طبیعی است که داستانهای وحشتناک زیادی در مورد فعالیتهای اشباح و سایر موجودات و اوهام ترسناک در آنها رواج داشته باشد. اما به جز داستانهایی که وجود دارد، برخی از قبرستانها به دلیل دکوراسیون عجیب، معماری خاص و تاریخچهای که دارند فضای رازآلودی را به وجود میآورند که برای بسیاری از افراد بسیار وحشتناک به نظر میرسد.
در ادامه و در این تاپ 10 نگاهی میاندازیم به ترسناکترین قبرستانهای دنیا، با جامجم آنلاین همراه باشید.
10-قبرستان چامولا
قبرستان چامولا (Chamula) که در روستای سن خوان چامولا در جنوب ایالات چیاپاس مکزیک قرار دارد در دهه 60 میلادی به عنوان یک کلیسای کاتولیک ساخته شد، اما از زمانی که کشیش رسمی این کلیسا آن را ترک کرده است هیچ مراسم رسمیای در آن برگزار نشده. به جز مواقع محدودی که کشیش روستای همسایه به این کلیسا مراجعه میکند، شمنها (جادوگران محلی) از این فضا برای ارائه محصولات و راهنماییهای خود استفاده میکنند. مراسمات شفابخشی نیز در این مکان برگزار میشود و مرغهای قربانی شده در گوشه و کنار این قبرستان ترسناک به وفور یافت میشوند.
9- قبرستان ساحرهها
قبرستانی که در مناطق کوهستانی نزدیک به جاده برادرتون در ایالت تنسی آمریکا قرار دارد استمپس نام دارد، اما به دلیل وجود ویژگیهای عجیبی مثل تکه سنگهای چادر شکلی که برای سوزاندن مردهها از آن استفاده میشود و سنگ قبرهایی که اشکال ستاره مانند یا پنج ضلعی در آنها دیده میشود، به قبرستان ساحرهها شهرت دارد. برخی از افراد محلی ادعا میکنند که آقای استمپس که این قبرستان را ایجاد کرده از یک پنج ضلعی به عنوان امضا استفاده میکرده است و به همین دلیل از این نشانها در این گورستان استفاده میشود. البته این افراد هیچ توضیحی برای حیوانات قربانی شده مختلفی که در این قبرستان دیده میشود ارائه نمیکنند!
8- آرامگاه سنت لوئیس
آرامگاه شماره یک سنت لوئیس که در سالهای 1780 در ایالت نیو اورلئان آمریکا احداث شده قدیمی ترین و ترسناکترین قبرستان این ایالت بوده و هنوز هم همه ساله افراد زیادی در آن به خاک سپرده میشوند. به دلیل سفره آبی که در زیر این قبرستان وجود دارد و نزدیک به سطح زمین است، مردگان در دخمهها و یا طاقهایی بر روی سطح زمین قرار داده میشوند که فضای ترسناکی را به وجود میآورد. معمولا بازدیدکنندگان ترجیح میدهند که به تنهایی وارد این آرامگاه نشوند.
7- قبرستان قدیمی یهودیان
قبرستان قدیمی یهودیان در منطقه Josefov در پراگ، پایتخت جمهوری چک قرار دارد. این آرامگاه که در منطقه یهودی نشین پراگ واقع شده از اوایل دهه 15 میلادی مورد استفاده قرار گرفته و به این دلیل که طی این سالها افراد زیادی بر روی یکدیگر به خاک سپرده شدهاند، داستانهای زیادی در مورد آن وجود دارد. تخمین زده میشود که 12 هزار سنگ قبر در این آرامگاه وجود دارد و تاکنون بیش از صد هزار نفر در آنجا به خاک سپرده شدهاند.
گزارشهای متعددی مبنی بر دیده شدن روح یا فعالیتهای عجیب در این قبرستان منتشر شده است.
6- آرامگاه سن میشل
این قبرستان که نام اصلی آن Cimitero di San Michel است در جزیره سن میشل در ونیز ایتالیا قرار دارد. در اوایل قرن 19 میلادی پس از اینکه ناپلئون ونیز را به تصرف خود در آورد، دفن مردگان در بافت اصلی تاریخی شهر ممنوع شد، به همین دلیل مردم برای خاکسپاری بستگان خود به جزیره سن میشل مراجعه کرده و این جزیره را به گورستانی بزرگ تبدیل کردند. مراسم خاکسپاری و انتقال اجساد به این جزیره با قایقهای مخصوص ونیزی (Gondola) انجام میشد. حتی امروزه نیز افراد میتوانند قبرهای این جزیره را به مدت 10 سال اجاره کرده و مردگان خود را در آن خاک کنند. ایده جزیرهای که تماما متعلق به مردگان باشد قطعا ترسناک است.
5- آرامگاه رکولهتا
این آرامگاه معروف در منطقه رکولهتا (Recoleta) بوئنوس آیرس، پایتخت آرژانتین قرار داشته و به عنوان یکی از مهمترین مناطق گردشگری این شهر توریستهای زیادی را به سمت خود جلب میکند. دروازههای نئوکلاسیک این آرامگاه و ستونهای یونانی و سردابها و مجسمههای هنری بسیار زیبا که دارای سبکهای متنوع معماری است نمونه کاملی از هنر خاکسپاری قرن 19 و 20 میلادی به شمار میرود. یکی از زیباتری ویژگیهای این آرامگاه طراحی خیابان مانند آن و پیاده روهای آن است. با این تفاوت که پیاده روهای این شهر زیبا برای مردگان طراحی شده است!
4- قبرستان گلادیاتور
در شهر اِفِسوس (Ephesus) ترکیه قبرستانی وجود دارد به گورستان گلادیاتورها مشهور است. جنگجویانی که در میدانهای مبارزاتی رومیها کشته میشدند در این قبرستان به خاک سپرده میشدند. باستان شناسان بقایای 67 مرد 20 تا 30 ساله را در این محل پیدا کردهاند که دارای زخمهای متعددی بودند. گفته شده که این زخمها بر اثر مبارزه افراد با حیوانات، تبهکاران و سایر گلادیاتورها به وجود آمده است. اولین بار باستان شناسان با مشاهده تصاویر مربوط به گلادیاتورها که بر روی سنگ قبرها کشیده شده بود به تدفین این افراد جنگجو در این محل پی بردند.
3- قبرستان شاد
این قبرستان در روستای ساپانتا کشور رومانی واقع شده است. سال 1935 بود که “ائون استان پاتراس” تصمیم گرفت تا خاطره شادی از رفتگان بر جای بگذارد و به همین دلیل شروع به حکاکی بر روی چوبهای رنگیای کرد که در آنها معمولا داستان مرگ شخص و یا یکی از خاطرت او به تصویر کشیده میشدند. همچنین قطعه شعری نیز که مربوط به این فرد بود بر روی این چوبها نوشته میشد. در قبرستان تصاویری که مربوط به وقایع تلخ، جنگ جهانی دوم و رژیم کمونیست رومانی است نیز به تصویر کشیده شده است. پس از مرگ پاتراس، دستیاران او بزرگترین و زیباترین سنگ قبر را برای او در این آرامگاه نصب کردند.
2- دخمههای کاپوچین
مردگان در دخمههای کاپوچین در سیسیل ایتالیا به شکل ترسناکی نگهداری میشوند، آنها مومیایی شده و با لباسهای معمول خود در کنار یکدیگر به دیوار تکیه داده شده یا بر روی صندلی و تابوت نگهداری میشوند. امروزه حدود هشت هزار نفر، از ثروتمندان و اشراف زادگان سیسیل گرفته تا راهبها در این دخمه که از قرن 16 میلادی مورد استفاده قرار گرفته است وجود دارند. البته روش مومیایی کردن اجساد نیز در این سالها فرق کرده است، مثلا روزالینا لومباردوی دو ساله که در سال 1920 بر اثر بیماری از دنیا رفته است به گونهای مومیایی شده که حتی صورت او نیز سالم مانده است.
1-گورستان هایگیت
گورستان هایگیت یک آرامگاه متعلق به عصر ویکتوریایی است که در یک فضای 14 هکتاری با درختان بسیار بلند در نزدیکی لندن قرار گرفته است. این قبرستان دارای 53 هزار سنگ قبر بوده و 170 هزار نفر در آن دفن شدهاند. این منطقه همچنین به عنوان یک فضای طبیعی حفاظت شده نیز شناخته میشود. چیزی که این گورستان بزرگ را ترسناک کرده مجسمههای فراوانی از انسانها، حیوانات و فرشتگان است که نشان از علاقه شدید مردم دوران ویکتوریا به خدایان و تمدن قدیم مصری دارد. بسیاری از مجمسههای قدیمی این محل در حال پوسیدگی بوده و نماد تمایل انسان به زوال هستند.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد