صدای ترسناک آستارا شگرد تازه کاسبان تلگرام

فیلم‌هایی در تلگرام در حال دست به‌دست شدن است که صداهایی ترسناک و شبیه صدای ساز ترومپت در یکی از روستاهای آستارا از آسمان شنیده می‌شود.
کد خبر: ۱۰۶۸۳۰۰
صدای ترسناک آستارا شگرد تازه کاسبان تلگرام

انتشار این ویدئوهای کوتاه در شبکه‌های مجازی مبنی بر شنیده شدن صداهای بلند و ترسناک از آسمان شهر آستارا و برخی نقاط دیگر، حس کنجکاوی کاربران فضای مجازی را برانگیخت و به‌دنبال آن دلایلی مختلف برای علت بروز این صدا مطرح شد، طوری که برخی نوشتند نمونه این صدا در دنیا هم شنیده است حتی در توضیح آن ادعا شده که ناسا اعلام کرده شنیده شدن این صداها از آسمان طبیعی بوده و به دلیل برخورد ابرهاست که به علت تماس امواج و الکترون‌ها و فوتون‌های رسیده از خورشید در میدان مغناطیسی زمین اسیر و باعث افزایش فشار می‌شود.

این فیلم که واکنش بسیاری را در فضای مجازی به همراه داشته موجب واکنش کارشناسان نجوم نیزشده است.

به اعتقاد آنان شنیده شدن چنین صدایی از آسمان غیرممکن است و این فیلم کاملا ساختگی است. حتی درخصوص ادعای ناسا نیز باید گفت که با جست‌وجویی ساده در گوگل می‌توان یافت که هیچ صفحه‌ای در وبگاه ناسا در مورد این پدیده به اصطلاح طبیعی، توضیحی ارائه نشده است. هر چند باز هم این سوال مطرح است که چرا قبلا چنین صدایی شنیده نشده است.

با جست‌وجوی بیشتر معلوم می‌شود این ماجرا دست‌کم شش سال است در بسیاری از وبگاه‌های خارجی مطرح شده و فیلم‌های مختلفی از مناطق مختلف جهان با صداهای مشابه در یوتیوب پست شده است. بررسی این فیلم‌ها و توجه به صداها نشان می‌دهد صداهای این فیلم‌ها بسیار به هم شبیه هستند، به نظر می‌رسد صداها از این فیلم‌ها استخراج شده که نخستین‌بار در تابستان 1390 در شهر کی‌یف در اوکراین تصویربرداری و منتشر شده است.

اگر مایل باشید می‌توانید همین صداهای عجیب را در سکانسی از فیلم «وضعیت قرمز» ساخته کوین اسمیت در سال 2011 بشنوید تا خیالتان از ساختگی بودن این صداها راحت شود.

همین‌طور در فیلم «جنگ دنیاها»، ساخته استیون اسپیلبرگ در سال 2005 نیز همین صداها شنیده می‌شود.

یکی از کاربران فعال شبکه‌های مجازی نیز، این‌گونه صحنه‌سازی‌ها را شگردی برای تحریک مردم و افزایش شمار کاربران کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی عنوان کرد.

به گفته کارشناسان نجوم، یکی از شگردهای رواج‌دهندگان شایعات، خرافات و موضوعات شبه‌علمی در جهت اعتبار بخشیدن به ادعاهای پوچ خود، ذکر نام سازمان‌های معتبری همچون ناسا، سازمان ملل، سازمان جهانی بهداشت و ... است، بدون این‌که هیچ منبع واقعی‌ای را به شما معرفی کنند که در آن ادعای آنها تائید شده باشد.

کاظم کوکرم - دبیر گروه دانش

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها