در دنیای کنونی بر رشد و تکامل همهجانبه کودکان و نوجوانان سرمایهگذاری میشود چرا که این اصل پذیرفته شده است که دیگر بمباران درسی و تئوری، پاسخگوی نیاز آنها نیست. در واقع در جهان امروزی در کنار آموزشهای تئوری، به آموزش مهارتهای زندگی از جمله نقدپذیری، اجتماعپذیری، قدرت تحمل یکدیگر و مهارت نهگفتن توجه میشود.
ارائه آموزشهای اینچنینی نیز وظیفهای است که هم برای حاکمیت، هم برای خانوادهها تعریف شده و هم برای گردانندگان محیطهای عمومی که دانشآموزان در آن وقت میگذرانند، تعریف شده تا آنچه سلامت جسم و روان نوجوانان را تهدید میکند و به سمت ناهنجاریها سوق میدهد، از میان برداشته شود و افراد را نسبت به خطرات احتمالی واکسینه کند. به این ترتیب هم نهادهای فرهنگی و هم نهادهای تعلیم و تربیت باید دست به دست هم بدهند و وارد عرصه شوند و کاری کنند تا انسان توسعه یافته که در عصر کنونی درباره آن زیاد صحبت میشود، شکل بگیرد.
هم اکنون در کشور ما به اهمیت دوره نوجوانی پی برده شده و تلاشهایی برای کاستن از مخاطرات این دوره نیز انجام شده، در واقع رشد همهجانبه کودکان و نوجوانان به یک دغدغه تبدیل شده است. به طور مثال در نظام آموزشی کشور، طرح مراقبت اجتماعی از دانشآموزان در دستور کار قرار گرفته و برنامههای آموزشی و توانمندسازی به همراه بستههای حمایتهای روانی و اجتماعی در دو مقطع کودک و نوجوان و البته برای مربیان آنها ارائه میشود.
طبیعی است این فعالیتها که بر مبنای سلامت اجتماعی حرکت میکند در درازمدت جواب میدهد و شاید اثرات آن در کوتاه مدت ملموس نباشد، ولی مهم این است که 9 وزارتخانه و دستگاه دولتی پای کار آمدهاند و برای نوجوانی که حساسترین مقطع سنی است برنامهریزی کردهاند تا این افراد به محض بروز کوچکترین لغزش به سمتی نروند که امکان برگشت از آن وجود ندارد.
دکتر انوشیروان محسنی بندپی - رئیس سازمان بهزیستی کشور
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد