به گزارش جام جم آنلاین به نقل از بی بی سی،خانم مرکل به نشریه آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" گفته است که "اگر به مشارکت ما در چنین مذاکرهای نیاز باشد، بلافاصله پاسخ مثبت خواهم داد."
او با اشاره به توافق هستهای بین ایران و قدرتهای جهانی موسوم به برجام گفت که آن توافق "بسیار طول کشید اما در دیپلماسی بسیار مهم بود" و به گفته خانم مرکل منجر به "نتیجه ای خوب" شد.
آمریکا در کنار بریتانیا، فرانسه، روسیه، چین، آلمان و اتحادیه اروپا، طرفهای ایران در توافق جامع اتمی موسوم به برجام هستند که بر اساس آن ایران محدویتهایی را در برنامه هستهای خود پذیرفت و در قبال آن تحریمهای بینالمللی ناشی از ادامه آن فعالیتها علیه ایران برداشته شد.
صدر اعظم آلمان گفت به نظر او "چنین الگویی میتواند برای خاتمه دادن به بحران کره شمالی مورد استفاده قرار گیرد. اروپا و به خصوص آلمان باید آماده باشند تا در چنین موضوعی نقش فعالی داشته باشند."
اظهارات خانم مرکل درباره توافق هستهای ایران و استفاده الگویی از آن برای حل معضل کره شمالی در حالی مطرح شده است که دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، از منتقدان سرسخت این توافق است. آمریکا در عین حال یکی از طرفهای اصلی درگیر در بحران کره شمالی است.
ترامپ پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برجام را "یک توافق بد" توصیف کرده بود و پس از ورود به کاخ سفید هم بارها درباره ضرورت خروج آمریکا از آن سخن گفت.
اخیرا نیز مقامات این کشور نگرانیهایی درباره پایبندی ایران به برجام ابراز کرده اند که مورد انتقاد برخی دیگر از کشورها از جمله دیگر امضا کنندگان توافق هسته ای قرار گرفت.
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد