فریده اولاد قباد در گفتوگو با جام جم آنلاین پیرامون آخرین پیگیری های کمیسیون متبوع به منظور رسیدگی به دانش آموزان آسیب دیده گفت: اولین جلسه در این خصوص هفته گذشته با حضور مسئولین ذیربط همچون محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، معاونت وزیر راه و شهر سازی، رییس پلیس راه ور ناجا تشکیل شد و هر یک به تناسب مسئولیت، موضوع را مورد بررسی قرار داده و به ارایه گزارش پرداختند.
وی تصریح کرد: بر خلاف تعطیلی مجلس و حضور نمایندگان در حوزه انتخابیه، بیشتر همکاران مانند جلسه اول در نشست امروز هم حضور داشتند و این حادثه از همه جوانب بررسی شد.
عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس حرکت شبانه اتوبوس حامل دانش آموزان را از انتقادهای جدی نمایندگان دانست و خاطر نشان کرد: وزارت آموزش و پرورش باید دستورالعمل اجرایی مناسبی را برای استانها در حوزه اعزام دانش آموزان به اردوها تدوین کند، بعلاوه دستورالعمل مذکور باید ضمانت اجرایی داشته باشد. لذا بازنگری قانون در این خصوص از اولویت اصلی کمیسیون در بعد از تعطیلات قرار گرفته است که البته تا پیش از آن ابعاد مختلف موضوع در دست بررسی است.
اولاد قباد در رابطه با پرداخت حق و حقوق دانش آموزان قطع عضوی و نخاعی این حادثه تاسف بار عنوان کرد: یکی از دو دانش آموزی که خبر قطع نخاع آن را داشتیم به حمدالله با معالجات انجام شده به یک نفر کاهش یافت. در مورد دو سه دانش آموز قطع عضوی هم ما بجد پیگیر بیمه و پرداخت حق حقوق آنها هستیم و روند درمانی این عزیزان هم از طرف دو کمیسیون عمران و آموزش پیگیری می شود.
در ادامه موضوع رضایت نامه والدین را از این نماینده جویا شدیم که ظاهرا دانش آموزان برای اعزام به این سفر فاقد رضایت نامه خانواده بودند اما وی در پاسخ ابراز داشت: از وزیر خواستیم این مسئله را پیگیر باشند هر چند بنده از مهدی فیضی معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش سوال کردم آیا دانش آموزان رضایت نامه کتبی داشتند، ایشان اعلام کردند که دارای اجازه مذکور والدین بوده اند. با این حال نظر به اخباری که در فضای مجازی مطرح است مقرر شد، موضوع از طریق کارگروه آموزش و پرورش در استان پیگیری شود.
اولاد قباد با اشاره به ناامن بودن جاده ها و اینکه همه ساله شمار زیادی از هموطنان به دلیل مطلوب نبودن راه های مواصلاتی جان خود را از دست می دهند، افزود: جاده ای که در آن اتوبوس حامل دانش آموزان واژگون شده فاقد گاردریل بوده و باید دارای حفاظ امنیتی می بود.
وی بر ضرورت بکارگیری لیدر یا همان راهنمای سفر برای اردوهای علمی، زیارتی و... تاکید کرد و گفت: حتما باید شخصی در خلال سفر دانش آموزان را همراهی کند که اشراف کامل و جامع به تمام ابعاد سفر از جمله مسیرهای عبوری داشته باشد. این موضوع بسیار در کاهش مخاطرات موثر خواهد بود.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی آموزش و پرورش یادآور شد: بحث گماشتن لیدر سفر با وزیر مطرح شد و مقرر شد این بند پس از بازنگری شیوه نامه اردوهای دانش آموزی مصوب شود.
اولاد قباد گفت: ما نباید به این سمتی برویم تا برنامه اردوهای دانش آموزی محدود شود بلکه باید در اولویت بندی آن همت داشته باشیم. ضمن اینکه میرزاده سخنگوی کمیسیون آموزش به موازات پیگیری کمیسیون متبوع خود در کمیسیون عمران هم سانحه دردناک واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی را پیگیری می کند.
نماینده مردم تهران در مجلس با استناد به گزارش پلیس راه ور از حادثه خاطر نشان کرد: مستقل از اینکه آموزش پرورش هم بخشی از قصور را به عهده دارد لیکن بستن کمربند هم مطابق گزارش در صدمات وارده به دانش آموزان موثر بوده است و پلیس باید قبل و یا حین حرکت اتوبوس را مورد بازرسی امینی قرار می داد.
همچنین اولاد قباد از تدوین لایحه جدید تشکیل شورای عالی ایمنی حمل و نقل به ریاست شخص رییس جمهور خبر داد و افزود: این الگو در دیگر کشورها نیز عملیاتی شده و ریاست جمهوری رأسا متولی تامین امنیت اردوهای دانش آموزی می شود.
عضو هیات رییسه کمیسیون آموزش و تحقیقات در خصوص شرایط مصدومین و پرداخت حقوق سانحه دیدگاه این حادثه خاطر نشان کرد: بر اساس واقعیت و جدای نگرش ها ما باید پیگیر ماجرا باشیم به همین دلیل از وزرای راه و آموزش پرورش برای ارایه گزارش دعوت به عمل آوردیم و فعلا بحث استیضاح و پرسش و پاسخ از آنها را نداریم.
وی افزود: تمام بازنگری ها در شورای عالی آموزش و پرورش مورد بررسی قرار می گیرد و انشاالله بزودی آن را تصویب خواهیم کرد.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد