سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
از 18 مهرماه امسال تولید برنامه «سیمای خانواده» که پیش از این برای مدتی با نام «خانواده یک» پخش میشد، به یک گروه جدید سپرده شده است. احسان نیلی که تهیهکنندگی برنامهای چون «صبح به خیر ایران» را در کارنامه دارد، سکان برنامه «سیمای خانواده» را به دست گرفته و امین نبیاللهی و موژان احمدی را دعوت کرده تا در کنار هرمز شجاعیمهر بخشهای مختلف برنامه را اجرا کنند. این برنامه هر روز غیر از جمعهها از ساعت 12تا 13 و 30 دقیقه از طریق شبکه یک سیما مهمان خانهها میشود.
تغییرات مویرگی
شاید محسوسترین تغییر در مهمترین برنامه خانوادگی شبکه یک تا این لحظه، حضور دو مجری جدید و تغییر رنگ دیوارهای دکور باشد ولی احسان نیلی برای این برنامه ایدههایی دارد که قرار است بسیار ظریف و مویرگی تزریق شوند.
این تهیهکننده به جامجم توضیح میدهد: برنامههایی از جنس «سیمای خانواده» را نمیتوان یکباره تغییر داد و زیر و رو کرد. بنابراین مهمترین تغییری که در برنامه خواهید دید، نو شدن و بهروز شدن محتوای آن است.
بر اساس توضیحات نیلی، شکل و ساختار فعلی این برنامه به مرور و بر اساس نیاز و خواستههای مخاطبان شکل گرفته و قرار نیست او و همکارانش این مسیر طی شده را دوباره طی کنند بلکه باید در همین چارچوب دست به نوآوری بزنند.
نیلی مهمترین تغییر این برنامه را بر مبنای نظر مخاطبان ایجاد کرده و اسم برنامه را بار دیگر از «خانواده یک» به همان نام قدیمی یعنی «سیمای خانواده» بازگردانده است. او در این باره میگوید: من کمتر میدیدم کسی بگوید خانواده یک! مردم همیشه این برنامه را «سیمای خانواده» یا برنامه خانواده شبکهیک خطاب کرده و میکنند.
نوآوری برای مخاطب فراگیر
قرار است «سیمای خانواده» با همان شمایل همیشگی، حرفهای تازه بزند و اطلاعات مفید و کاربردی را در اختیار مخاطبانش قرار دهد.
احسان نیلی درباره تغییر بخشهای مختلف و کارشناسان برنامه توضیح میدهد: در انتخاب کارشناسان، مهمانان و هنرهایی که قرار است آموزش بدهیم به نیازهای روز جامعه توجه بیشتری خواهیم داشت. سعی میکنیم آیتمها جذابتر، ریتم برنامه مناسبتر و بخشهای تولیدی متنوعتر شوند.
بر اساس توضیحات این تهیهکننده، آیتمهای تولیدی بیش از گذشته در شهرها و روستاهای دور و نزدیک ساخته خواهد شد. نیلی میگوید: سعی داریم مخاطب فراگیر برنامه را حفظ کنیم و دوربین برنامه را به شهرها و روستاهای بیشتری از کشور ببریم. حتی در آینده نزدیک مهمانانی از سراسر ایران در برنامه خواهیم داشت.
از دیگر برنامههای این تهیهکننده برای «سیمای خانواده» میتوان به تغییر در بخشهای کارشناسی اشاره کرد. نیلی توضیح میدهد: بر اساس درخواست مخاطبان از حضور روانشناسان، مشاوران خانواده و متخصصان امور تربیتی بیشتر از قبل استفاده میکنیم. همچنین به تغذیه و معرفی هنرهای کاربردی که برای خانوادههای امروزی جذابیت داشته باشد توجه خواهیم کرد.
کودکان در این فصل از «سیمای خانواده» سهم جدی دارند؛ علاوه بر مباحث تربیتی که همیشه در این برنامه مد نظر بوده است، نمایش تصاویری از مهدکودکها، حضور پرنشاط کودکان مقابل دوربین این برنامه و نمایش شیرینیهای کودکانه، حضور و نقش کودک را در این برنامه پررنگ میکند.
تاثیرپذیری مخاطب از سیمای خانواده
تا امروز تهیهکنندگان متعددی مسئولیت تولید برنامه «سیمای خانواده» را برعهده گرفتهاند و مجریان مختلفی را به این برنامه دعوت کردهاند، اما هرمز شجاعیمهر از روز اول همراه این برنامه بوده و شاید بهتر از هر کسی بتواند درباره تاثیرگذاری «سیمای خانواده» طی این سالهای متمادی اظهار نظر کند. این مجری کهنهکار رادیو و تلویزیون معتقد است درصد قابل توجهی از مردم از «سیمای خانواده» تاثیر میگیرند و درصد زیادی از رشد و ارتقای خانوادههای ایران مدیون این برنامه است. او در این باره توضیح میدهد: برنامه «سیمای خانواده» عضو خانههای ماست. شاید خانوادههای پایتختنشین به تفریحات متعدد از جمله تئاتر، سینما و امثال آن دسترسی داشته باشند و کمتر تلویزیون تماشا کنند اما در شهرستانهای کشور، تماشای تلویزیون و بخصوص «سیمای خانواده» از تفریحات و برنامهریزیهای جدی خانوادهها بهحساب میآید. شجاعیمهر به قدری برنامه «سیمای خانواده» را مهم و تاثیرگذار میداند که معتقد است در شرایط ایدهآل، مجری این برنامه باید در زمینه مهارتهای اجتماعی، روابط بینفردی و علوم انسانی یک پروفسور و فیلسوف تمامعیار باشد.
او تلاش میکند به لحاظ علمی در جایگاه قابل قبولی بماند و در این باره توضیح میدهد: در حوزه روانشناسی مطالعه میکنم، به شعر و ادبیات علاقه دارم و حتما کتابهایی در این باره میخوانم. ضمن اینکه به طور طبیعی برای مجلهای که منتشر میکنم باید هر روز حداقل 25 تا 30 صفحه مطلب مرتبط با موضوع خانواده را بخوانم. شجاعیمهر برنامه «سیمای خانواده» را مثل خود زندگی میداند که هرگز قابل پیشبینی نیست و درسهای زیادی به انسان میآموزد. این مجری تشریح میکند: برای مواجهه با چالشهای زندگی باید به علم و دانش مجهز شد و لحظهای از کسب آن غفلت نکرد. این راه حلی است که من برای چالشهای سیمای خانواده هم از آن استفاده میکنم و به کمک آن سعی دارم از تکرار و یکنواختی دور بمانم و به پیشواز چالشها و مشکلاتش بروم.
وفاداری 20 ساله
هرمز شجاعیمهر بعد از همکاری با رادیو و بخصوص برنامه خانواده رادیو از حدود 20 سال پیش
به عنوان مجری با تلویزیون همکاری میکند و در این سالها همیشه به برنامه «سیمای خانواده» وفادار مانده است. این مجری پیشکسوت به خبرنگار ما میگوید: پیشنهادهای زیادی برای اجرای برنامههای مختلف داشتهام، از برنامههای ترکیبی تا مسابقه تلویزیونی، اما معتقدم صدا و تصویرم باید هویت داشته باشد و ذهن مخاطب را به برنامهای سوق دهد که درباره خانواده است.
آذر مهاجر
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد