به گزارش جام جم آنلاین از ایرنا، بهرام قاسمی با اشاره به تحولات اخیر در زیمبابوه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با دقت تمام تحولات کشور زیمبابوه را تحت نظر دارد و از همه طرف های ذی ربط در حوادث و تحولات اخیر این کشور می خواهد معضلات و مشکلات پیش آمده در آن کشور را از طریق گفت و گو و صرفا با استفاده از روش های مسالمت آمیز و در چارچوب قانون اساسی و روند دمکراتیک و به دور از هرگونه خشونت و توسل به زور و بر اساس خواسته و منافع مردم زیمبابوه حل و فصل نمایند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به تلاش های نهادهای آفریقایی به خصوص اتحادیه آفریقا و سادک و نیز برخی رهبران آفریقایی برای حل مشکلات در زیمبابوه، اظهار امیدواری کرد این تلاش ها هر چه سریعتر به نتیجه مطلوب رسیده و موجب استقرار و استمرار آرامش، ثبات و حکومت قانون در زیمبابوه شود.
گزارش های رسانه های محلی و بین المللی از حراره پایتخت زیمبابوه حاکی است که نظامیان این کشور در اعتراض به تصمیمات اخیر رابرت موگابه رئیس جمهوری زیمبابوه برای انتصابات جدید، دست به کودتا زدند.
به گزارش شبکه خبر 24 آفریقای جنوبی، کونستانتینو شیوِنگا فرمانده ارتش این کشور جنوب آفریقا روز سه شنبه به موگابه 24 ساعت مهلت داد دفتر خود را ترک و امرسون امنانگاگا قائم مقام خود را برکنار نکند.
روزنامه اندیپندنت انگلیس هم سه شنبه گزارش داد که رسانه های محلی از هجوم سنگین نیروهای نظامی به شبکه تلویزیون رسمی زیمبابوه خبر داده و اعلام کردند که با تصرف ایستگاه تلویزیون این کشور توسط ارتش، درهای آن مهر و موم شده است.
زیمبابوه، کشوری است در جنوب آفریقا و پایتخت آن «حراره» است. این کشور در قرن نوزدهم میلادی مستعمره انگلیس بود. از سال 1965 میلادی تلاش ها برای استقلال در این کشور آغاز شد و سرانجام در سال ۱۹۷۰ رسما جمهوری زیمبابوه اعلام موجودیت کرد.
دو سوم نیروی کار در زیمبابوه به کشاورزی مشغول هستند و تنباکو، نیشکر، پنبه، گندم و ذرت جزو محصولات صادراتی این کشور است.
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفتگو با جام جم آنلاین هشدار داد
روایتی از انقلاب اسلامی در گفتوگو با قاسم تبریزی، استاد تاریخ معاصر
چند کلام با بهادر زمانی، بازیگر نقش سهراب