ائتلاف نمایشی

واژگان، پرچم‌ها و دوربین‌ها از این که وزرای دفاع 40 کشور در کنار سلمان کوچک نمایش ائتلاف ضدتروریسم برگزار نمودندشرم کردند‌. شرم ازاین همه وقاحت فردی که دو روز قبل از برگزاری نشست ائتلاف ضد تروریسم در ریاض، صندوق کودکان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرد هر چهار دقیقه یک کودک یمنی جانش را از دست می‌دهد.
کد خبر: ۱۰۹۷۷۶۶
ائتلاف نمایشی

نشست ائتلاف نمایشی ضدتروریسم که میزبانش به علت ارتکاب جنایات جنگی، نسل‌کشی و جنایت علیه بشریت دستش به خون هزاران نفر از مردم بی‌گناه یمن آلوده بوده و از اضلاع مثلث مولد گروه جنایتکار و مخوف داعش است، افکار عمومی منطقه و جهان را شوکه کرد. در حالی که مداخلات تنش‌آفرین و اقدامات جنایت‌بار آل‌سعود که این روزها در مسابقه کودک‌کشی از شریک کودک‌کشش رژیم اسرائیل گوی سبقت را ربوده است، فریاد سازمان ملل متحد و سایر نهادهای صلح دوست و بشردوستانه بین‌المللی را نیز بلند کرده است، سلمان کوچک شوی ائتلاف ضد تروریسم برگزار می‌کند که درباره آن چند نکته قابل تامل است .

نخست این‌که برگزاری چنین نمایشی قبل از آن‌که موید قدرت عربستان باشد نشان دهنده ضعف این کشور است. چراکه با وجود صرف صدها میلیارد دلار در شش سال گذشته و به قیمت کسری بودجه بالا نوار شکست‌ها و ناکامی‌هایش در منطقه همچنان ادامه دارد. درواقع ریاض با توسل گاه و بیگاه به چنین مانورهایی سعی دارد بر شکست‌های پی در پی‌اش در عراق، سوریه، لبنان، یمن و حتی در مواجهه با قطر سرپوش گذارد و چنین وانمود کند که همچنان پرچمدار مبارزه با تروریسم است، همان تروریسمی که خود به همراه آمریکا و اسرائیل مولدش بوده است. مقامات سعودی خبر ندارند که در عصر انفجار اطلاعات نمی‌توان افکار عمومی را فریب داد چراکه همگان متوجه سیاست‌های پارادوکسیکال آل‌سعود و دوستانش شده‌اند و تردیدی ندارند کشوری که بزرگ‌ترین حامی گروه‌های تروریستی نظیر داعش بوده نمی‌تواند علم مبارزه با تروریسم را بردوش کشد.

دوم آن‌که عربستان در دوران معاصر هیچگاه دارای قدرت درونزا نبوده است. تکیه به آمریکا، فرانسه و انگلیس همواره ستون ثابت سیاست‌های ریاض بوده است و اخیرا نیز همانگونه که سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان افشا کرد دست به دامن رژیم صهیونیستی شده است که اینها همگی مبین این واقعیت است که آل‌سعود فاقد پایه‌های قدرت ملی و بومی بوده و با دامن زدن به سیاست‌هایی نظیر ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی همواره به دنبال پشتیبان می‌گردد و هزینه‌های گزافی نیز صرف خرید سلاح می‌کند؛ کما این‌که برگزاری نشست ائتلاف ضد تروریسم نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است .

نکته سوم این‌که اگر آل‌سعود در مبارزه با تروریسم صداقت دارد چرا از دو کشور اصلی قربانی گروه‌های تروریستی تکفیری یعنی سوریه و عراق دعوت نکرد؟ چرا از کشوری که در مبارزه‌ای واقعی و مقتدرانه پوزه داعش وهابی و حامیانش در سوریه را به خاک مالید یعنی ایران دعوت نکرد؟ اینها نشان می‌دهد سلمان کوچک با برگزاری چنین نمایشی پیش از آن‌که به دنبال مبارزه با تروریسم باشد به دنبال فتنه‌ای جدید است؛ فتنه‌ای که همچون سناریوهای ناشیانه قبلی‌اش نتیجه معکوس برای سعودی به همراه خواهد داشت .

و بالاخره این‌که شکل‌گیری این ائتلاف که از دوسال پیش کلید خورد و نتیجه آن بیش از همه در تجاوز وحشیانه آل‌سعود به یمن نمود داشت، تنها همراهی امارات و بحرین را با خود به همراه آورد، چنان که حتی با وجود تبلیغات فراوان شبکه‌های تلویزیونی وابسته به عربستان و دلخوش کردن به حضور نیروهایی از پاکستان و مصر، همگی دست رد به سینه آل‌سعود زدند. اکنون نیز این ائتلاف در حد نشست و کنار هم قرار گرفتن تزئینی پرچم کشورهای شرکت‌کننده در اجلاس ریاض و بهره‌مندی از ولخرجی‌های سلمان کوچک خروجی خواهد داشت وگرنه آبی از آن گرم نخواهد شد.

دکتر مراد عنادی - مدیرمسئول

newsQrCode
ارسال نظرات در انتظار بررسی: ۰ انتشار یافته: ۰

نیازمندی ها