اکبر کمیجانی در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفت: بانکهای بزرگ دو دلیل برای همکاری نکردن دارند، نخست از ناحیه اوفک و خزانهداری آمریکاست که به خاطر جریمههای سنگینی که در زمان تحریمها و به اتهام روابط بانکی با ایران متحمل شدند، نگرانند. گرچه جریمه آنان به دلیل روابط با ایران نبود و بخش ناچیزی از جریمه این بانکها مربوط به چنین ارتباطی میشد، با این حال امروز اگرچه ظاهرا این تحریمها لغو شده اما همچنان این محدودیتها را احساس میکنیم.
وی ادامه داد: موضوع دیگر اینکه بانکهای ما از نظر کفایت تقویت سرمایه، توان سرمایهای و اصلاح و بهبود ترازنامه و در مجموع از منظر انطباق با استانداردهای بینالمللی در روابط کارگزاری آسیبپذیر هستند.
کمیجانی گفت: با این حال در سالهای اخیر سیاستهایی طراحی شده و در حال اجراست تا با توانمندسازی و اصلاح ترازنامه بانکهایمان، بتوانیم مانع بهانهتراشی بانکهای بزرگ خارجی شویم.
اکبر کمیجانی با اشاره به اینکه در زمان تحریم تنها 33 بانک کوچک و متوسط با ایران روابط کارگزاری داشتند، اظهار کرد: در سالهای گذشته با اصلاح مسیرها این تعداد به 330 بانک متوسط و حتی بزرگ افزایش یافته است.
قائممقام بانک مرکزی با اشاره به سیاست حفظ تورم تک رقمی و حمایت از تولید و اشتغال گفت: انتظار میرود توان تسهیلاتدهی بانکها در سال جاری به مرز 670 هزار میلیارد تومان برسد.
اکبر کمیجانی با بیان اینکه این تسهیلات به طور کلان به بنگاههای اقتصادی و اشخاص حقیقی و حقوقی تخصیص مییابد، گفت: علاوه بر این نگاه ویژهای هم برای بنگاههای خرد و متوسط اواسط سال گذشته داشتیم برای حفظ شغل و حمایت از تولید که از توان و وثیقه لازم برخوردار نیستند.
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
یک کارشناس روابط بینالملل در گفتگو با جامجمآنلاین مطرح کرد