به گزارش جام جم آنلاین از خبرگزاری صداوسیما، بررسی تبصره های لایحه بودجه سال 97 در جلسه روز سه شنبه هیأت دولت به اتمام رسید.
پیش از این، رئیس سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده بود بودجه سال آینده کل کشور بر اساس عملکردی و تمرکززدایی است بنابراین دستگاه ها به صورت ملی بودجه دریافت نمی کنند، بلکه براساس جغرافیا و منطقه ای آنها تخصیص بودجه در نظر گرفته میشود و به سهم استان ها به جای دستگاه ها توجه ویژه ای شده است.
همچنین سخنگوی هیأت رئیسه مجلس گفت: رئیس جمهور روز یکشنبه با حضور در صحن علنی ضمن تقدیم بودجه 97 به تشریح ابعاد مختلف بودجه خواهد پرداخت.
به گفته بهروز نعمتی، نمایندگان مجلس از زمان چاپ و توزیع لایحه بودجه سالانه کل کشور و پیوستها و سوابق آن، تا مدت 10 روز میتوانند پیشنهادهای خود را به کمیسیون های تخصصی مجلس تقدیم کنند.
وی افزود: سپس کمیسیونهای تخصصی موظفند حداکثر تا 15 روز پس از چاپ و توزیع لایحه، گزارش خود را به کمیسیون تلفیق تقدیم کنند و کمیسیون تلفیق نیز موظف است حداکثر ظرف 15 روز پس از پایان مهلت گزارش کمیسیون تخصصی، ضمن رسیدگی به گزارش کمیسیونهای تخصصی، گزارش نهایی خود را تنظیم و به مجلس شورای اسلامی تقدیم کند؛ البته مهلت رسیدگی کمیسیون تلفیق حداکثر تا پانزده روز با موافقت هیأت رئیسه قابل تمدید است.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس همچنین گفت: در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بعد از رسیدگی به کلیات بودجه و تصویب آن، به پیشنهادهای مربوط به درآمدها و سایر منابع تأمین اعتبار بودجه عمومی دولت رسیدگی می شود و سقف آن به تصویب خواهد رسید. پس از آن پیشنهادهای مربوط به تبصرهها و ردیفها بررسی میشود.
در ماده 187 آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی تصریح شده است: جلسات مجلس برای رسیدگی به بودجه سالانه باید بلاانقطاع در تمام ایام هفته غیر از جمعه و تعطیلات رسمی، حداقل روزی چهار ساعت منعقد شود و تا موقعی که شور و مذاکره پایان نیافته و رأی مجلس اخذ نشده است، از دستور کار خارج نمی شود و هیچ لایحه یا طرح دیگری نمیتواند مطرح باشد، مگر اینکه لایحه یک یا چند دوازدهم بودجه در صورت ضرورت مطرح شود.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد