به گزارش جام جم آنلاین از میزان، برج آتشنشانی تبریز (برج یانقین) هم اکنون در محوطه ایستگاه آتشنشانی در نبش خیابان خاقانی و بهادری واقع شده است و نخستین برج آتش نشانی کشور محسوب می شود.
این بنایی آجری به ارتفاع ۲۳ متر در اواخر دوره قاجار ساخته شده است و در قدیم کارکرد دیدهبانی داشته بطوری که نگهبانی در بالای برج کشیک میداده است تا در صورت وقوع آتشسوزی، توسط زنگی آتشنشانان را خبر کند.
پلان آن در داخل برج دایره شکل است و با یک رشته راه پله حلزونی به قسمت فوقانی متصل می شود.
کارکرد اصلی برج دیدبانی بوده است که دارای هشت نورگیر در جهات مختلف بوده .
همواره نگهبانی در بالای سر این برج (اتاقک فوقانی آن) که در آن زمان به دلیل ارتفاع زیاد بر تمام شهر اشراف داشته کشیک می داد و به محض مشاهده آتش و شناسایی محل وقوع آن بلافاصله زنگی که از بالای سقف آویزان بود را به صدا در می آورد و ماموران آتش نشانی تبریز که در آن زمان جزو مجهزترین آتش نشانان ایران بودند، به محل حادثه می رفتند .
علاوه بر این، در اتاقک فوقانی برج، همواره چراغی روشن بود و در شب افرادی که نیاز به امداد داشتند ازطریق چراغ و برج می توانستند محل آتش نشانی را تشخیص داده و به آن سمت بشتابند.
با این تفاسیر، شهر تبریز از دوره قاجاریه دارای دستگاه های اطفای حریق و پمپاژ آب با پمپ های مسی دستی دو طرفه بود . این وسایل،هم اکنون در موزه ی آتش نشانی تبریز نگهداری می شوند .
این برج یکی از نمونه های نادر در نوع خود است که تاکنون باقی مانده است.
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بازگشت ترامپ به کاخ سفید چه تاثیری بر سیاستهای آمریکا در قبال ایران دارد؟
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
گفتوگو با علی کاظمی، از ورودش به بازیگری تا نقشهای مورد علاقهاش
رضا جباری: درگفتوگو با «جام جم»: