به گزارش جام جم آنلاین، حیدر الحسینی در گفتگو با ایسنا با بیان این مطلب تصریح کرد: با موافقت مقامات امنیتی تهران و همچنین با همکاری سفارت عراق در ایران، تدابیر لازم اندیشیده شده است که در 9 استان از جمله تهران، خراسان رضوی، قم، خوزستان، ایلام، اصفهان، یزد، کرمانشاه و آذربایجان غربی انتخابات پارلمانی عراق در تاریخ 20 و 21 اردیبهشت ماه در ایران برگزار شود.
وی با بیان اینکه این انتخابات در تهران در دو حوزه انتخابیه دولتآباد و شهر ری برگزار میشود، اظهار کرد: در شهرهای مشهد و قم و همچنین استانهای خوزستان و ایلام انتخابات در دو حوزه انتخابیه به صورت جداگانه برگزار خواهد شد و در استانهای اصفهان، یزد، کرمانشاه و آذربایجان غربی یک حوزه انتخابیه فعالیت خواهد داشت.
این مقام عراقی که به نمایندگی از ستاد برگزاری انتخابات عراق در تهران مسئولیت برگزاری انتخابات پارلمانی این کشور را بر عهده دارد، با بیان اینکه پیشبینی میکنیم از این انتخابات استقبال خوبی صورت بگیرد، خاطرنشان کرد: وزارت خارجه عراق اعلام کرده که حدود 100 هزار نفر در ایران واجد شرایط برای شرکت در انتخابات هستند البته سفارت بغداد در تهران این رقم را حدود 130 هزار نفر اعلام کرده است و ما برای پذیرش این میزان شرکتکننده در انتخابات تدابیر لازم را اتخاذ کردهایم.
الحسینی با بیان اینکه انتخابات در خود عراق در 22 اردیبهشت ماه برگزار میشود، خاطرنشان کرد: اما در خارج از عراق از جمله ایران این انتخابات در 20 و 21 اردیبهشت ماه از ساعت 7 صبح تا 6 عصر برگزار خواهد شد. بعد از اتمام رایگیری شمارش آرا صورت میگیرد و نتایج شمارش آرا به بغداد فرستاده میشود تا در رایگیری کلی مدنظر قرار بگیرد.
رییس ستاد انتخابات عراق در ایران گفت: در 15 کشور به غیر از عراق انتخابات پارلمانی برگزار خواهد شد و فکر میکنیم بیشترین استقبال را در کشورهای ایران، ایالات متحده و ترکیه داشته باشیم چرا که بیشترین مهاجران عراقی در این سه کشور زندگی میکنند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه شمارش آرا در انتخابات مذکور به صورت الکترونیکی خواهد بود، ادامه داد: ناظران سازمان ملل و همچنین نمایندگان احزاب سیاسی و کاندیداها بر روند برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در ایران نظارت خواهند کرد و تمامی اقدامات لازم صورت گرفته که انتخابات به صورت شفاف و سالم برگزار شود.
الحسینی با بیان اینکه پیشبینی میکنیم در شعبههای اخذ آرا در دولتآباد تهران، قم، مشهد، ایلام و همچنین اهواز بیشترین شرکتکننده را داشته باشیم، تاکید کرد: تمامی تدابیر لازم اتخاذ شده که کاندیداهای احزاب و گروههای سیاسی از شرایط یکسانی برای تبلیغات برخوردار باشند و شرکتکنندگان بر اساس تشخیص خود کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب کنند.
رییس ستاد انتخابات عراق در ایران همچنین با بیان اینکه شرکتکنندگان در انتخابات باید یکی از این مدارک همچون شناسنامه هوشمند، پاسپورت عراقی، گواهی شناسنامه عراقی، گواهی رانندگی و ... به همراه یکی از مدارکی که مکمل این مدارک است از جمله کارت الکترونیک بدون عکس، کارت محل سکونت، شناسنامه محل اقامت، پاسپورت محل اقامت، کارت پناهندگی و یا کارت سفید همراه داشته باشند، گفت: شرکتکنندگان در انتخابات پارلمانی عراق در ایران احتیاجی به داشتن کارت شرکت در انتخابات ندارند و با همراه داشتن هر یک از این مدارک میتوانند در این انتخابات شرکت کنند.
آدرس مراکز برگزاری انتخابات پارلمانی عراق در ایران به شرح زیر است:
تهران:
دولتآباد، خیابان گلبن، سالن شهدای دولتآباد (زمین نادر).
شهرری، میدان فرمانداری، خیابان فرمانداری، مجموعه ورزشی شهید مقدم.
مشهد:
چهارراه شهدا، خیابان شیرازی 17، کوچه پاچنار، پلاک 24.
خیابان مجلسی شرقی، نبش بلوار ابوریحان، موسسه امام هادی (ع).
قم:
بلوار امین، ورزشگاه حیدریان، سالن ورزشی رضائیان.
خیابان انقلاب، نزدیک گلزار شهدا، مجتمع امام خمینی.
اهواز:
اهواز، بلوار قدس، جنب بیمارستان آپادانا، مجتمع خانه جوان.
شوش دانیال، زیباشهر، سالن ورزشی یادگار امام.
ایلام:
ایلام، خیابان خرمشهر، جنب حسینیه اهل بیت.
دهلران، میدان فردوسی، خانه معلم.
اصفهان:
خیابان زینبیه، نرسیده به چهارراه عاشق اصفهانی، ورزشگاه 22 بهمن.
یزد:
خیابان ابراهیمی، روبروی فرمانداری، پشت هنرستان شهید طاهری، پارکینگ فرمانداری.
کرمانشاه:
شهرک الهیه، بلوار قائم، روبروی حسینیه القاسم (ع)، ساختمان امیری.
آذربایجان غربی:
نقده، میدان شهدا، خیابان شهید رجایی، مدرسه متوسطه فاطمیه.
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد