سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
بعضی از این استدلالها گاهی ممکن است درست از آب دربیاید، اما همیشه نه! علت این است که تعیین روز اول ماه قمری نزد شیعیان دوازده امامی، فقط با رویت هلال جوان ماه انجام میشود. هرچند برای استخراج دقیق تقویم و پیشبینی صحیح و نزدیک به واقعیت روز عید سعید فطر (که در آن روزهداری شرعا حرام است) از گذشتههای دور ،محاسبات منجمان نقش مهمی داشته است. در سالهای اخیر با قائل شدن حجت شرعی برای رویت هلال ماه با چشم مسلح (شامل عینک، دوربین دوچشمی و تلسکوپهای متعارف) از جانب ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری و برخی مراجع، تلاشهای علمی برای پیشبینی رویت هلال ماه وارد دوران جدیدی شده است.
اکنون به مدد پایگاه دادههای غنیای که در سالهای اخیر بهواسطه تلاش رصدگران هلال ماه در گوشه و کنار ایران به دست آمده است و با توجه به محاسبات انجام شده بر اساس روش گروه 70 نقطهای (ابداع محمدرضا صیاد، پژوهشگر تقویم ایرانی) و معیار رویت هلال ماه سید محسن قاضی میرسعید (رکورددار جهانی رویت هلال ماه در پارامترهای سن و جدایی زاویهای) و همچنین محاسبات انجام شده با نرمافزار Accurate Time 5.3 پیشبینی میشود هلال ماه شوال 1439 در شامگاه پنجشنبه 29 رمضان مطابق با 24 خرداد 97 در مناطق جنوبی ایران که در بخش صورتیرنگ نقشه واقع شدهاند، با چشم غیرمسلح (بدون نیاز به دوربین و تلسکوپ) دیده شود. همچنین هلال ماه در سایر نقاط ایران که در بخش آبیرنگ در نقشه دیده میشوند با استفاده از دوربین دوچشمی و تلسکوپ رویتپذیر است. چنان که میبینید هلال ماه در بیشتر کشورهای اسلامی خاورمیانه در شامگاه پنجشنبه 29 رمضان با چشم غیرمسلح قابل مشاهده است.
گفتنی است نتیجه قطعی رویت هلال ماه پس از اذان مغرب پنجشنبه 24 خرداد از جانب مراجع رسمی و از طریق رسانههای گروهی به صورت قطعی اعلام خواهد شد.
کاظم کوکرم
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
دانشیار حقوق بینالملل دانشگاه تهران در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
یک پژوهشگر روابط بینالملل در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتوگو با امین شفیعی، دبیر جشنواره «امضای کری تضمین است» بررسی شد